Jump to content

"Danger: It's Your Lucky Day", 3 sidor


Recommended Posts

Detta är en kort och absurd historia om tvära kast i livet, skriven på (amerikansk) engelska.

 

Jag tror Daniel Hållquist har varit inne på liknande sorts svart humor. Ni som läst hans alster här kanske känner igen tonen, även om denna är något, ska vi säga, saftigare?

(Om du ser detta Daniel, hoppas du gillar den! :birp )

 

 

Förutom sedvanlig kritik på struktur och formatering m.m. är jag nyfiken på om ni tycker storyn är för saftig, eller ni tycker den funkar som det är?

Sedan är jag osäker på om mannen som ringer upp protagonisten är tillräckligt trovärdig. Tips på förbättringar mottages tacksamt.

 

Har haft tankar på att göra storyn än grymmare, genom att indikera att protagonisten precis fått reda på att hon är gravid (t ex i första scenen kan man se henne titta på test-stickan med det blå plus-tecknet), men kände att det blev ett snäpp för mycket. ... Eller ska man gå All-in? §e

Danger-Its Your Lucky Day.pdf

Link to post
Share on other sites

Formateringen har jag inga klagomål på alls. Strukturen kändes bra: början, mitten och slut med god balans. Språket såg jag inga stavfel eller grammatiska problem i spontant. Det var kärnfullt och målande beskrivet. Så, så långt allt tipp-topp.

 

Jag tycker att äckelfaktorn tar lite för mycket utav storyn. Det vänder sig i magen på mig. Jag tycker ändå att jag hållit hinkar åt kräkande barn, tvättat golv, lakan och tapeter med spyor och borde vara rätt så härdad. Om hon hade varit sjuk och spottat blod hade det varit mycket mindre EEEGH! och storyn hade fortfarande haft sin poäng. Nu känns det inte bara äckligt utan snudd på osannolikt att hon skulle fortsätta köra - man brukar ju må illa först och inte vara alltför förvånad när man kräks.

 

Din idé om att hon skulle vara gravid ger storyn en alldeles för allvarsam och tragisk ton än vad jag tror du strävar efter.

Link to post
Share on other sites

Tack Désireé, bra observationer!

 

Får villigt erkänna att den är mustig (ett bättre ord än saftig i sammanhanget?), rent av lite för äcklig ens för min egen smak. De mest komiska effekterna jag ser, utan att gå in på detaljer, är vindrutetorkarna och slutklämmen - fast sånt är förstås subjektivt. I sjukare stunder kan andra delar också ses som komiska (åt det absurda hållet).

 

Mina tankar har vandrat från att göra den grymmare, svartare och lämna det komiska - till att göra den "renare" och mer komisk, i stil med vad du föreslår. Det kommer nog bli minst två drafter till med olika inriktning på som jag får sova på sen innan jag bestämmer mig. Det är fördelen med korta snuttar, så enkelt att göra om utan att det påverkar resten, som i en feature!

 

Ska också ta fasta på det du skriver om att hon fortsätter köra när hon mår illa. Tanken, som jag missat att beskriva, var att hon släpper gaspedalen och bilen saktar ner, men allt går så snabbt att hon inte hinner stanna. Eftersom bilen då har låg fart blir det högre sannolikhet i det som kommer efter, så att säga.

Link to post
Share on other sites

Hej namne,

 

Jag gillade det och du behöver enligt mig inte ändra ett dugg utav det du har skrivit, men om du vill pyssla med svart humor så var inte rädd för att gå för långt. Jag ser gärna att du gör hennes dag ännu värre, tex att samma dag som hon ska köra upp till någons begravning upptäcker hon att hennes pojkvännen varit otrogen. Efter det rullar det på precis som du har skrivit det.

 

/D

Link to post
Share on other sites

@Daniel tack för titten!

 

Tror du har rätt i att det inte hinner bli tillräckligt stor kontrast mellan otur och tur. Det kan absolut ta några fler svängar i början - manuset är kort så det finns plats!

Däremot kommer jag inte använda graviditetsgrejen, det blir för grymt - sorglig svärta utan humor. Dina idéer låter mycket bättre, ska fundera vidare.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Bylundjonas
   Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. Mardrömmarna efter den situationen relaterade mycket till död och även likkistor, vilket var läskigt. Jag var ju barn och visste ju inte hur det fungerade efter man har dött, men jag har försökt beskriva min rädsla så bra jag kan i manuset för att man ska få en uppfattning att det var så här han upplevde det i drömmarna och kände.
    
   Threadet som manuset är baserad på: https://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=38225
    
   Manuset: The file is gone.
  • By Albinsandberg
   Hej!
    
   Postar här för all sorts feedback samt träning.
    
   obs, endast 4 sidor exklusive titeln.
    
   Vill också notera att jag ska försöka göra flera korta manus gärna mellan 5-15min. Så denna är min första.
   One last drink.pdf
  • By nashville
   Tja!
    
   Det här manuset är en over the top komediserie som inte är så realistisk. Jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva stilen men kanske typ 30 Rock blandat med en light-version av Airplane.
   Loglinen för serien skulle kunna vara: En femtiotvå år gammal man delar en lägenhet med två tjejer i tjugoårsåldern efter att hans fru lämnat honom. -- Vilket låter perverst och som en äcklig önskedröm, men jag lovar att det inte är fallet.
   Jag är medveten om att serien aldrig skulle kunna produceras, av många orsaker, men är mera intresserad av om ni finner det underhållande. Kommentarer gällande struktur, karaktär, beskrivningar, om handlingen ens går att förstå och sånt skulle också uppskattas jättemycket.
   Rumskamrater-nashville.pdf
  • By RoKi
   En liten story om en religiös sekt som beslutar sig för att spränga ett vattenkraftverk och orsaka en syndaflod.
   Är helt ny på det här med att skriva, men tyckte att det var väldigt roligt. Såg det som en film hela tiden:)
   Guds Änglar:RoKi.pdf
  • By agnes99
   Hej!
    
   Det här är mitt första kortfilmsmanus (på 3 sidor) och jag skulle gärna vilja få respons/kritik.
    
   Synopsis: Viktor upptäcker att hans mamma är borta när han kommer hem en kväll. Det oroar honom så han går ut för att leta efter henne och efter en tids letande hittar han henne på kyrkogården.
    
   (Det är inte en händelserik historia, men jag hoppas att känslorna förmedlas.)
    
   Grejen är att jag har en lång bakgrundshistoria till Viktor och hans familj, så jag är rädd att manuset inte blir lika bra för en som inte har tagit del av deras historia. Varför jag skrev ett kortfilmmanus av det hela är för att jag är en noob (så jag ser fram emot att få respons och råd). Jag hade lite problem med en heading som ni kanske kommer märka och lite andra saker... Det finns en massa olika formateringsregler och jag vet inte riktigt vilka jag ska följa!... och ska man översätta de engelska uttrycken?
    
   FYI, så skrev jag manuset i Celtx (funkade bra men kan inte ta bort scennumreringen) och titeln är inte helt bestämd, vet inte ens om en borttappad är rätt ord, men kände att jag behövde skriva nånting.
    
   Tack på förhand för er respons! :)
   Screenplay (6).pdf
×
×
 • Create New...