Jump to content

Söker folk till kortfilm! - Skolprojekt


aprikos
 Share

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har mitt projektarbete nu i årskurs 3 på gymnasiet och eftersom jag går film, har jag planerat att göra en välgjord kortfilm. Vill bara säga att jag är relativt erfaren i filmskapande även för min låga ålder, detta är ett stort intresse för mig och jag jobbar mycket med reklamfilmer och dylikt utanför skolan. Så ni inte tror att jag inte tar detta projekt på allvar, för det gör jag.

Här är då men problemet, jag har ingen som kan hjälpa mig. Jag behöver nästan ett litet team av folk som är sugna på att göra en kortfilm runt Göteborg-Uddevalla området. Plats kan dock ändras om det t.ex är några runt östra Sverige som är intresserade, jag är redo att offra en hel del tid för att få detta gjort.

 

Första hand så behöver jag ett manus, jag är inte den mest fantasirika personen när det kommer till att skriva manus, så därför frågar jag er hjälp. Någon som har ett manus som ni skulle vilja göras film av? Genre speler ingen roll, bara det är möjligt att göra en film på 10-30minuter av det.

 

Ersättning kommer tyvärr vara låg om det ens kommer vara någon. Även om jag skulle vilja dela ut en liten lön för jobbet så kan jag inte, jag är en gymnasie elev och detta är mitt projektarbete, så jag har inte direkt mycket pengar. Ska nog kunna fixa något dock, som att stå för lunchen för alla som är med osv. Om det är någon annan som också har ett projektarbete efter sommaren så kan ju detta vara en perfekt möjlighet att sammarbeta för samma ändamål, alla som är med kommer ju självklart kunna använda filmen för att visa upp när ni söker skola/jobb (något som jag själv planerar att göra) om ni vill det. Har ett litet mål att även skicka in filmen till diverse filmfestivaler nästa år.

 

Utrustning kommer vi låna av min skola. Kameror, ljus, micar, allt vi behöver för att göra en otroligt välgjord film finns.

 

Jag kommer inte gå in för mycket på detaljer just nu, detta är bara för att se om intresset finns. Så någon som på rak arm är intresserad?

 

//Dennis

Link to comment
Share on other sites

jag kan tänka mig ställa upp som skådespelare, för tillfället bor jag i Trelleborg i skåne, men skall flytta till stockholm efter sommaren, när det gäller tid, så jag är flexibel med tiden, eftersom mitt jobb tillåter det, är 22 år gammal, har sysslat med teater lite grann, söker mest efter projekt där jag kan få mer erfarenhet, eftersom jag vill jobba med film.

 

Hör av dig, när du fått en helhet av allting. Email: Edis.Dedic@hotmail.com

 

med vänliga hälsningar

Link to comment
Share on other sites

Härligt att höra att det finns några som är intresserade! @Edis erfarenhet kommer du kunna få utav detta, eftersom när vi är klara så får alla skådespelare som vill (och alla som jobbade bakom kameran såklart) ta med sig denna film och använda för att söka jobb/skola om filmen blir tillräklig bra.

 

@Jolt_Jokern

Tror jag skrev lite för kluddrigt i första inlägget, men det som kommer behövas mest är on-set folk, det kommer inte vara en så jätte stor produktion så det kommer bli flexibla yrkesroller on-set. Assistans med filmfotograf delen, boom-mic hållare och (kanske) jib-dolly operatör osv.

Efterarbetet tar jag (som det ser ut nu) hand om, men kan alltid behöva någon att vända mig till om jag stöter på hinder. Förarbetet kommer jag troligen handskas mestadels själv som det ser ut nu, det är nästan bara bildmanus (förutom ursprungs manuset) som behövs göras och som tar tid, kan behöva hjälp med att skriva det men försöker göra det så smidigt som möjligt.

 

 

Angående när detta kommer hända: Kan inte säga så mycket mer specifikt än innnan jul, jag börjar inte knåpa med detta så mycket för än skolan drar igång igen. Men det som behövs just nu för att ens få igång allt är ett manus. Inget komplicerat manus utan bara kortfilm/sketch material som helst innehåller så få skådespelare som möjligt (som sagt, skolprojekt, kommer inte kunna få tag på 32 nyckelpersoner) men ändå ett (simpelt) budskap.

 

__________________________________________

 

Uppskattar om ni som är intresserade lämnar eran mail till mig så att jag kan lätt kontakta er när det börjar komma lite glöd i projektet, räkna med början av september :)

 

Säger det igen så att det inte blir något missförstånd: Det kommer inte finnas någon ersättning till er som är med, detta är ett skolprojekt och budgeten är väldigt, väldigt låg. Men hittar jag något sätt att belöna er så kommer jag att göra det, för det upskattas otroligt mycket om ni hjälper mig.

Link to comment
Share on other sites

Jag kan som sagt vara med och hjälpa till om jag inte har något annat jobb då :)

Jag kan även fixa jib, kran, räls och sådant om det behövs.

 

Tack! Jag hör av mig om planerna inte ändras :)

Har tillgång till det mesta redan genom skolan, men om något saknas så är det bra att veta att det går att fixa.

 

_____________________________

 

För den som vill veta så här är en lista på en del av utrustningen som kommer användas som jag kan minnas på rak arm:

 

Canon XF 105 (x2) och/eller Balckmagic Cinema Camera med Canon objektiv (x2)

Röde NGT-2 mic med vindskydd och boom.

Jib, räls, stativ.

Manda Ledbelysning CN-600HS(tror det var den modellen) (x4)

Link to comment
Share on other sites

Tjena! Behöver du hjälp med manus så kan du få utkast till idéer redan inom ett par dagar. Har du någon riktlinje alls du känner för? Drama, humor, allmänt deprimerat etc etc? ;)

 

Jag har gjort sketcher tidigare men har också skrivit ett långfilm-manus som jag ska försöka få sålt när jag har redigerat det. Skriver även noveller och dikter.

 

Det skulle vara väldigt kul att skriva för det här projektet. Vi hörs mer på mail då jag lättare har tillgång till den på mobilen :)

 

Email: ekleverud@gmail.com

 

Med Vänliga Hälsningar

Link to comment
Share on other sites

Nomad, du räddar mitt liv. Tack för att du kan skriva manus :) Svårt att välja en specifik riktlinje, det som hitills är spikat är längd (10-20min ca) och att det ska vara så få personer i historian som möjligt (underlättar en del när projektet är så litet). Kan faktiskt inte säga specifikt drama eller humor, skulle vara kul att se små utdrag av båda sorter, något som når ut till en större målgrupp. Kluddrigt skrivet av mig, men jag mejlar dig så att vi får en mejl länk mellan varandra så ser vi där :)

 

//Dennis Berg

 

dennis.berg94@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Sunil87
   Jag och några kompisar gjorde en långfilm utan budget, här är trailern:
   https://youtu.be/LGWWL-eGs6w
   Filmen blir ca 1h 30min och är lite av en skräckkomedi roadtrip rulle genom den fiktionella staden Långboda under en zombieapokalyps.
  • By masayat
   Hi all,
    
   Sorry this is mostly not written in Swedish - I am an aspiring film producer originally from Japan. After working at Warner Bros in Los Angeles as a trainee and then at a Japanese animation production company Genco, I am now looking to relocate to Sweden as soon as the coronavirus insanity is settled.
    
   Jag söker aspirerande manusförfattare som vill arbeta med två projekter med mig tillsammans. Both to be written in Swedish.
    
   1. Feature film: Coming of age between two teenage boys set in Norwegian countryside - similar vein as "CALL ME BY YOUR NAME" "MOONLIGHT" "WEEKEND". It's based on a YA graphic novel published in Sweden.
    
   2. TV series pilot/series development: 1 hour drama serie (crime, thriller) set in Sweden. Think "KALIFATE" meets "Störst av allt". I would appreciate if you're is familiar with refugee community in Sweden, because that is where I really need local writer's voice the most.
    
   Let's be upfront. I am willing to compensate, but this is very limited as much as USD200 for each project as I am paying from my pocket money. But we can discuss and come up with anything else I have to offer. Ideally we can spend 3-6 months from development to one rewrite.
    
   If anyone here is interested, please reach out to tajikaprod@gmail.com with your resume and a sample.
    
   Here's a bio about me:
   Originally from northern Japan, Masaya Tajika is an aspiring producer and a graduate of UCLA, MFA Producers Program. After a year as a Business Analyst Trainee/Creative Intern at Warner Bros, he is back in Tokyo, working with a production company Genco Inc.
   since January 2018, in charge of production coordination, international sales and co-production.
    
   Masaya has broad experience in various types of content from animation to live action. Recently he assistant-produced a Japanese animated feature In This Corner (and Other Corners) of the World (2019) in Japan, and produced two other live action feature in the US, Love Goes Through Your Mind (2018) and The Way You Look Tonight (2019), in addition to several short films.
    
   Feel free to contact with questions, too!
    
   Thanks.
   Masaya
  • By A Nordqvist
   Hej!
   Jag söker en aspirerande manusförfattare som vill utveckla ett lärande projekt tillsammans.
  • By Nilsmarcus
   Hej!
    
   Jag skriver otroligt mycket musik och en stor del utav den är symfonisk musik. Jag är givetvis medveten om att filmmusik och liknande ska skräddarsys till ändamålet, det är lite det som är tjusningen. Är öppen för alla möjliga projekt.
   Nedanför här hittar du länkar till lite musik jag har gjort.
    
   "Ghost key" -
   (5:52)  
   "Don´t open it!"
   (5:32)  
   "Return of the Judge"
   (0:58)  
   Mer musik hittar ni på min youtube-kanal:
   https://www.youtube.com/channel/UCmTbYQ-aZqQNhKQsbU41Enw/featured?view_as=subscriber
    
   Kontakt: Marcussjokvisth@gmail.com
    
    
   Mvh
   Marcus
  • By Malmborg
   FOTOGRAF / REDIGERARE SÖKES till
   Mechanic Eye
    
   Nu utökar vi vårt produktionsteam med en till fotograf med redigeringskunskaper. Vi ser gärna att du är en person med stort personligt engagemang och driv som vet att det lönar sig i slutändan. Om du vet hur du hanterar din filmkamera och har ett sinne för hur du vill ha din ljussättning runt omkring är du rätt person för oss.
    
   Arbetsuppgifter
   -Du kommer att vara vår A-fotograf i våra större och mindre projekt. Där det närmaste stora projektet är vår långfilmssatsning med arbetsnamnet Under Jord, med planerad produktion under 2019.
   -Du kommer att få huvudansvaret för redigering med möjligheten att själv styra om och hur du vill inkludera oss övriga med redigeringskunskaper i ditt arbete.
   -Tillsammans med våra manusskribenter för kortfilmer och sketcher kommer du också att få huvudansvaret över vår planerade Youtube-verksamhet. Där du kommer att få filma och redigera material till vår kanal.
    
   Kvalifikationer
   -Du har erhållit dig kunskap i filmfotografering på ett eller annat sätt, via utbildning eller ditt brinnande filmintresse.
   -Du och din kamera är bästa vänner med varandra och du vet vad ni behöver runt omkring er för att fånga den bästa möjliga scenen på film.
   -Du hanterar efterarbetet bra och strävar alltid efter att nå ett perfekt resultat.
   -Du är en person med stort engagemang och driv och uppskattar långsiktiga samarbeten och att göra karriär tillsammans med ditt team.
   -Du bor i Borås med omnejd, är villig att flytta till eller har möjlighet att pendla fritt till och från.
    
   Lön
   Till en början Projektbaserad, vid långsiktigt samarbete även fast lön.
    
   Sök jobbet
   Ansökning görs till Robin.malmborg@mechaniceye.com, bifoga cv och en presentation om dig själv där du berättar om vem du är, hur du ser på framtiden och hur du önskar utvecklas tillsammans med oss.
    
   Har du frågor så kontakta oss via sociala medier eller privat, alla våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida http://www.mechaniceye.com.
×
×
 • Create New...