Jump to content

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By awedlundSE
   Hej allihopa!
    
   Det här är väl kanske ett sånt där ämne som kommit upp flera gånger på detta forum kan jag tänka mig, men jag gillar att hålla det fräsht och då jag tagit mig i kragen för en nystart med detta område igen skulle jag behöva lite tips :).
    
   Jag letar efter en bra hemsida där jag kan köpa eller ladda ner gratis produktionsmusik. Jag har googlat lite och hittat bland annat Royalty Free Music - proudmusiclibrary.com - Main Page vilket hade många passande låtar till den film jag jobbar med för tillfället. Jag tycker dock hemsidan ser lite skum ut och att priserna är rätt höga för bara en enstaka låt, därför vågar jag inte köpa något därifrån än så länge utan rekommendation eller tips på andra hemsidor.
  • By Moviemakers
   Hej
   Jag har gjort ett projekt i Final Cut på Mac. När jag nu ska exportera det för distribution så vill inte vare sig Studio Pro eller Converter importera den...
   Antar att jag har fel codec, är det så bättre att börja om med ny codec eller går den att ändra nu?
   Sedan kan det ju givetvis vara tusen andra saker.
    
   Jag försöker svara på de frågor jag får angående inställningar jag gjort för projektet så snart jag kan. Har inte tillgång till det hemma men är tacksam för någon form av feedback.
    
   mvh
   Bella
  • By perfredrikcarlsson
   Jag gjort dokumentären "Ockupanterna" om husockupationer.
    
   Kolla här:
   Ockupanterna (dokumentärfilm, 42 min) on Vimeo
    
   Ockupanterna (produktion Ordfront TV 2011, regi Fredrik Carlsson). Längd 42 min.
   2009 var det en våg av husockupationer i Stockholm. Den mest kända var Aspuddsbadet. Den och fler skildras i denna dokumentär, som också jämför med en annan känd ockupation på 1970-talet, Mullvaden. Vad är gemensamt? Vad skiljer då från nu?
   Förutom ockupanterna intervjuas en sociolog.
   Musik av bl a Stefan Sundström.
    
   Filmen hade premiär i Stockholm i slutet av mars, och även visats i Nyköping och Göteborg.
  • By AndTuts
   Hej, jag har ju som sagt Mac, men min mamma hade en Acer Aspire One som jag nu fått. På den har jag testat ett program som heter Wax 2.0. I Wax så kan man lägga till explosioner, mynningsflammor och t.o.m. Rotoscopa. Så om man tänker på det så är det i samma nivå eller kanske bättre än Final Cut. Men i varje fall så tar Wax bara .avi filer, så du måste ha en konverterare som t.ex. filefactory. Wax finns bara till Windows, men är ändå min favorit efter Final Cut, Apple Motion och After Effects.
   Nedladdning:
   http://download.cnet.com/3001-13631_4-10413349.html?spi=25d931e01f8cbba05013b9fb261d24a9
   (OBS: När ni klickar på länken så laddas Wax ned automatiskt)
    
    
   /Alf
  • By flizan
   Hej!
    
   Jag gör en del filmer i premier men nästan varje gång jag ska exportera får jag problem. Oftast är det konstiga hack i bilderna eller ljudet som spökar och det har jag alltid lyckats fixa men nu har jag fått ett stort problem jag inte vet hur jag ska lösa... Jag har gjort en film på 35 min som jag filmat med en panasonic HDC-SD700 och i premier är det inget fel på filmen. Exporteringen ger inga felmeddelanden men när jag ska titta på den färdiga filmen får jag problem. De första 15-20 min är helt felfria med resten är svart, hackigt och har ett starkt, högt och skrikit ljud.. Delar jag upp filmen i två delar fungerar det utan problem..
    
   Min tanke var att codecen på kameran kanske var för komplicerad och att en längre film kanske inte är vad min dator orkar med? Jag jobbar på en imac 27 tum. Den har 2,8 GHz och intel core i5, 8 GB minne...
    
   Har också börjat undra om det då är kameran och premier + min mac som inte lirar helt 100 med varandra.. Är det någon känt problem, skulle mitt problem försvinna om jag bytte program eller kamera? Eller är det jag som inte ser problemet?
    
   tacksam för alla tipps!
×
×
 • Create New...