Jump to content

"Unga på nytt"


Recommended Posts

Detta är ett extremt snabbt utkast till en filmidé jag har. Alla namn kommer att bytas ut.

Genre: Komedi/feelgood

 

Adam och Bertil är bästa vänner sedan barndomen. De har till och med pluggat samma sak och hamnat på samma företag. De har vartenda år sedan värnplikten tillbringa sina semestrar med att åka ut på äventyr: åka på festivaler, supa, festa, ligga runt och vara oansvariga. Och Adam har inga planer på att det någonsin ska ändras. Men under förra årets äventyr träffade Bertil sitt livs kärlek och under våren släpper han bomben: hans sambo är gravid. Adam vill ha en sista storslagen sommar med sin bästa vän, men är inte säker om det kommer att ske. Fullständigt oviss om vad han ska göra av sig under sommaren, börjar han leta efter nya alternativ.

Erik är i samma ålder som Adam och Bertil. Men Erik levde aldrig samma vilda liv. Han var tjock i sin ungdom och blev aldrig framgångsrik bland damerna. De senaste åren har han tagit tag i sin kropp, men saknar fortfarande erfarenheten och självförtroendet med flickorna.

Greta har just skilt sig. Hennes barn är utflyttade och nu saknar hon mål med livet. Sommaren är det hon räds mest: då är det inte ens säkert att hon träffar sina arbetskamrater.

Cesar är yngst i gänget (18-25 år), men han är ihop med Daniella som nyligen fyllt 40. Han och Daniella älskar varandra, men det finns en sak som tär på dom: Cesar känner sig för ung, oansvarig och lekfull för att skaffa barn. Egentligen gäller samma sak för Daniella, som ser ung ut och levt ett väldigt ungdomligt liv, men hon har nu börjat bli allt mer rädd för att bli utan familj och barn och på sikt bli en läskig kattgumma. Samtidigt är åldersskildnaden väldigt tabu. Cesar tar mod till sig och föreslår en sista sommar tillsammans.

Fredrik är chefen på bolaget. Han är runt 50. Till synes är hans liv perfekt: han är högt utbildad, har rest runt i världen, känner mycket folk, bor i ett flott hus och är gift med en yngre fru. Men orsaken till Fredriks spikraka karriär är även det som ger honom mest ångest. Fredrik var en flitig elev på gymnasiet, därefter gjorde han två års värnplikt och direkt efter studerade han två program samtidigt på högskolan. Efter slutförd utbildning började han på ett jobb där han var väldigt ambitiös, till den milda grad att han jobbade över utan att bli tillfrågad. Kort och gott fick Fredrik aldrig vara ung.

Det omaka gänget bestämmer sig: de ska tillbringa sommaren tillsammans. De ska bli unga på nytt. Adam ska ragga tillsammans med Erik, Cesar och Daniella ska bete sig som tonåringar och Fredrik ska göra någonting han ville göra som tonåring men inte hade tid med: han ska renovera en gammal Amazon och köra runt med den. Tillsammans åker de på festival, festar på stranden, åker på road trip, leker sanning eller konka och många andra saker de borde ha mognat ur. I slutet av sin tre veckors industrisemester har alla fått ut något som ger dom en positivare sikt på livet.

 

 

Kommentarer på detta?

Link to post
Share on other sites

Hmm, men är det vekligen så att man har en "sista sommaren/kvällen/helgen" med gänget? Tycker hela premisen är lite konstruerad och gjord. Att få barn eller vad som innebär inte att blir en uttråkad och bitter hemmaman/fru...

 

Det är en kul idé, men den bärande premisen kanske inte måste vara "nu kör vi en sista gång" utan "jag har fan ingen aning om vad som hände, men sjukt kul var det". Historien kan vara hur ett antal vilsna själar, som förlorat hoppet av olika anledningar, finner varandra och bara lever...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Pe4r
   Särskolestämplad - en film tagen direkt ur verkligheten, hur ser svensk särskola ut?
   Vilka chanser har man att komma ut i samhället efter att ha gått särskolan?
    
   Per, 30 år idag, går 4 år i gymnasiesärskolan, leder till utanförskap och att han blir tvungen att
   flytta och börja om, är i beroendeställning och måste få stöd av samhället då självförtroendet är i botten.
   Det där nätverket som ger tryggheten försvinner, vännerna försvinner och familjen förväntar sig
   att samhället ska stötta upp.
    
   Per blir först lovad en individanpassad utbildning i gymnasiesärskolan, sen får höra att man fått sin
   chans och det blev för svårt - i grundskolan, nu ska han helt plötsligt strunta i skolframgång och fina
   betyg, visar sig att han hamnat i en skola som är mer som mänsklig förvaring och som leder till bidragsberoende
   snarare än att få chans att lyckas i livet, men till slut klarar han inte ens av att arbeta.
    
    
   Per går in i väggen då skolan ständigt motarbetar honom, att se eleverna lyckas finns inget intresse av,
   bättre tvinga på sina elever städhjälp, god man och ständigt utreda elevernas livssituation och vill Per
   hoppa av blir hat "hotad" omyndigförklaring och därmed kan bli tvingad tillbaka till denna mänskliga förvaring.
    
   En början, kunde skrivas bättre, ska försöka få ihop en bra början av manus,
   men har inte särskilt mycket uthållighet men provar mig fram.
    
   I slutet av filmen får Per upprättelse och allt löser sig och Per får finna frid i sitt liv
   och får styrkan tillbaka att göra allt han vill göra.
  • By natt
   Tänker att det ska vara en svensk komediserie :D
   komedi01.rtf
  • By simonsko
   Martin Beck och Gunvald Larsson kallas till Hudiksvall för att reda ut en klotterhärva med kopplingar till den undre världen. Storyn baserad på följande artikel och dess dramatiska skriftspråk: Klotter på toalett - helahalsingland.se
  • By Wictorjohnson
   Hej har lite olika film ideer i omlopp och just nu kom jag en en liten hstoria som man kunde göra en intensiv kortfilm på.
    
   Det börjar med en utråkad student som sitter sent en kväll med en uppgift. Anteckningsblocket är tomt och en uppgivenhet genomsyrar atmosfären. Studenten känner sig fångad i sitt val. Han går en lång utbildning som han har gått halvvägs igenom men känner sig förvirrad och osäker på om detta är det han vill fortsätta med hela livet. Omtentorna har blivit fler och fler en studenten har blivit slappare och allt mindre inspirerad.
   PLötsligt ringer telefonen och en kvinna ber honom att slå på tvn. Studenten gör detta och ser då kvinnan som ringt honom sitta i tvrutan. De pratar och hon visar honom genom tvn ett alternativt liv till det han har nu. Ett annat val i livet som ger honom andra lyckliga stunder men också andra jobbiga moment. I slutet ställs studenten för ett ultimatum om han ska gå vidare på den väg han valt från början eller byte riktning. Båda har sina för och nackdelar. Hade också tänkt tt medan det alternativa livet visas i tvrutan så reflekterar studenten över ilka ögonblick i hans liv som skulle försvinna om han valde ett helt nytt val. Kvinnan i Tvn ska vara lite difus i vem honn är men kanske hans bästa vän eller en framtida fru i någon av de olika valen. Slutet på manuset ska vara öppet och tittaren själv sk kunna tänka på vilka val dem hade gjort.
    
   Vad tycks? Kan kännas lite överambitiöst nu när jag skriver ner det men jag vill ändå spinna vidare på tanken.
  • By Pressen
   Har en väldigt lös idé som jag behöver hjälp med. Jag har börjat grovsåga på följade synopsis, Observera grovsågat.
    
   Karl är en känd baseballspelare men en dag får han reda på Något som tvingar honom tillbaka till det lilla samhälle han kommer ifrån. Väl på plats i sin hemby är inget som det verkar vara, människor beter sig frånstötande mot honom, Människorna har förändrats. I filmen kommer det att ske kontinuerliga flashbacks till Karls barndom (med särskild tyngd på 14-18år). Till slut är Karl en större konspiration på spåren. Filmen slutar med att Karl dör därav titeln som också är en referens till filmen "True Romance" som ungarna nämner ofta i barndomsdelen.
    
   Tidiga utkast till karaktärer:
    
   Karl ~30 Baseballspelaren som kommer hem
   Kerstin ~55 Karls mamma, alkoholiserad.
   Savannah ~30 Den person som Karl var kär i när han var liten, nu är hon WT-mamma.
    
    
    
   Jag har även försökt att spåna lite på egen hand vad detta "Något" kan vara:
   Karls syster försvinner.
   Karls mamma mördas och polisen vägrar utreda.
    
   Tacksam för idéer och förlåt ifall det känns osammanhängande.
×
×
 • Create New...