Jump to content

klippa en trailer


Davido
 Share

Recommended Posts

Hejsan allihopa? Ni med erfarenhet, hur går man tillväga när man ska klippa en trailer/pilot? har ni ett manus redan färdigt eller går ni på känslan?

 

Undrar lite hur jag ska komma framåt.. jag klipper på känsla och har några scener i mitt huvud som jag försöker få över till redigeringen.. problemet är att jag har lite svårt att skapa sammanhang mellan scenerna..

Link to comment
Share on other sites

Jag brukar börja med inledningsklipp som sätter filmens känsla och ton, sedan kommer lite snabbare klipp där vi presenteras för huvudkaraktärens "problem" eller "utmaning". Efter det är det bara att köra på med de mest intressanta och snygga klippen du har, och i slutet brukar jag själv knyta an till något vi sett eller hört i inledningen. Ex. kvinna sitter vid bort med en man. Hon säger "Jag vet inte hur det började..", sedan har vi en massa klipp som presenterar problemet och en massa klipp som visar lite intressanta shots, sedan är vi tillbaka vid bordsscenen och ser mannen avsluta med "Hur tror du det slutar då?", sen svart. Då har du skapat en liten produkt i sig med början, mitten och slut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...