Jump to content

Humorgrupp i Sthlm


Recommended Posts

Hej!

 

Det är en sak som jag tänkt på ett tag och det är att starta upp en humorgrupp. Problemet är bara att jag har en ganska konstig, mörk humor som ingen av mina filmpolare delar. Men så tänkte jag, det kanske finns andra därute med samma problem? :)

 

Om mig:

Jag älskar det löjliga, smarta och ibland surrealistiska med The Kids in The Hall, och jag fascineras av Peter Wahlbecks vansinne. Och det är givetvis något liknande jag själv vill syssla med. Absurt, smalt, kanske till och med otäckt, men alltid, alltid roligt.

 

Min tanke med detta är framför allt att ha roligt, kanske träffas 2 gånger i månaden för att skriva sketcher tillsammans, för att sedan filma det snabbt och spontant. Efter det får vi se, det kanske växer till något större?

 

Hör av dig om du är intresserad och berätta lite om dig själv.

 

/D

Link to post
Share on other sites

Kids in the hall är fantastiskt kul. Gillar även Little Britain samt totalälskar George Carlin (människor utan humor måste älska honom). Dock så har jag nog ingen större talang vad gäller skriva humor, men kanske kan vara behjälplig på annat sätt. Har digert med erfarenhet från bakom kameran och även en del från framför.

Link to post
Share on other sites

Hej, vad roligt med ett svar, det väntade jag mig inte :)

 

Det låter ju toppen, har du tillgång till utrustning? Nu går jag i och för sig händelserna i förväg men om det verkligen blir av kommer det behövas längre fram.

 

Jag har som sagt tänkt att vi ska träffas och skriva, så även om du inte har så himla mycket erfarenhet av att skriva humor så lär du säkert kunna bidra med något i själva skrivprocessen också, det räcker med att man har åsikter och idéer, sen diskuterar vi det och gör till sist en sketch av det.

 

Till viss del krävs det att folk lämnar sina egon därhemma, för även om någon skulle skriva merparten av en sketch så lär ingen utomstående få reda på det, förutom de i gruppen.

 

Jag har redan nu 3 idéer, vill bland annat göra en sketch av en knäpp liten sång som jag skrivit:

 

/D

Link to post
Share on other sites
Jag har hyffsat komplett utrustning för att fota, brukar köra ihop med jbergman. Hojta till om du vill ha hjälp med något. Jag har en idé som bygger på sjuk/svart humor, som även herr Bergman drog på smilbanden åt :)

 

Strålande. Du kan ju skicka ett pm om du vill och dela med dig :)

 

Joru, jag vet vem du är faktiskt, känner också Bergman och han berättade att ni spelat in en film ihop.

 

Du skådespelar också förstår jag? Det är bra, kommer behövas skådespelare längre fram tror jag, nog inte alla som är med och skriver som känner sig trygga framför kameran.

 

Men för tillfället mailar jag mest med folk och känner efter vad de är för typer och hur pass intresserade de är, vad de har för tankar och så. Hoppas samla ihop ett gäng med starka personligheter som inser styrkan i att samarbeta.

 

Trevlig helg!

 

/D

Link to post
Share on other sites

Hej och välkommen! :)

 

Du, skicka mig ett pm och berätta lite mer om dig själv. Det vikigaste är ändå att man har idéer, har något att säga och vågar vara sig själv.

 

För det är många som skriver, men det känns som om de flesta gör det för att det verkar som en kul grej. Det ska det förstås vara, men samtidigt vill jag att sketcherna ska hålla hög klass och då krävs det ett och annat av oss som skriver.

 

/D

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Hej igen. Ja, då var det dags för ett möte, då. Om alla som visat intresse kan närvara, så blir vi åtta stycken.

 

Dag: Fredag, 6/1.

 

Vi träffas kl 18 på Mest Bar på Götgatan.

 

Tunnelbana: Medborgarplatsen, uppgång Björns trädgård.

 

Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er på tfn: 076 109 1319

 

Hoppas vi ses!

 

Mvh,

 

/Daniel

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Igårkväll träffades 4 personer och bollade tankar och idéer, ska ses igen om cirka 2 veckor, tänkte vi, och ta vid där vi slutade, prata lite mera och lära känna varandra lite bättre, och se om vi vill samma saker och om vi kan samarbeta tillsammans.

 

Men det finns fortfarande plats för fler, så hör av dig till mig om du är intresserad av att göra oss sällskap.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Tja!

 

Vi pratade i 3 timmar och fick mycket mer diskuterat denna gång, konkreta förslag på genomförliga sketcher, målet för i år blir att filma minst två och skapa en youtubekanal.

 

Diskussionen har dessutom flyttats till facebook, jag har gjort en grupp där och tanken är att vi ska brainstorma tills vi ses nästa gång, cirka 2 veckor, så adda mig så lägger jag till dig i gruppen. Hörs!

 

/D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By masayat
   Hi all,
    
   Sorry this is mostly not written in Swedish - I am an aspiring film producer originally from Japan. After working at Warner Bros in Los Angeles as a trainee and then at a Japanese animation production company Genco, I am now looking to relocate to Sweden as soon as the coronavirus insanity is settled.
    
   Jag söker aspirerande manusförfattare som vill arbeta med två projekter med mig tillsammans. Both to be written in Swedish.
    
   1. Feature film: Coming of age between two teenage boys set in Norwegian countryside - similar vein as "CALL ME BY YOUR NAME" "MOONLIGHT" "WEEKEND". It's based on a YA graphic novel published in Sweden.
    
   2. TV series pilot/series development: 1 hour drama serie (crime, thriller) set in Sweden. Think "KALIFATE" meets "Störst av allt". I would appreciate if you're is familiar with refugee community in Sweden, because that is where I really need local writer's voice the most.
    
   Let's be upfront. I am willing to compensate, but this is very limited as much as USD200 for each project as I am paying from my pocket money. But we can discuss and come up with anything else I have to offer. Ideally we can spend 3-6 months from development to one rewrite.
    
   If anyone here is interested, please reach out to tajikaprod@gmail.com with your resume and a sample.
    
   Here's a bio about me:
   Originally from northern Japan, Masaya Tajika is an aspiring producer and a graduate of UCLA, MFA Producers Program. After a year as a Business Analyst Trainee/Creative Intern at Warner Bros, he is back in Tokyo, working with a production company Genco Inc.
   since January 2018, in charge of production coordination, international sales and co-production.
    
   Masaya has broad experience in various types of content from animation to live action. Recently he assistant-produced a Japanese animated feature In This Corner (and Other Corners) of the World (2019) in Japan, and produced two other live action feature in the US, Love Goes Through Your Mind (2018) and The Way You Look Tonight (2019), in addition to several short films.
    
   Feel free to contact with questions, too!
    
   Thanks.
   Masaya
  • By Nilsmarcus
   Hej!
    
   Jag skriver otroligt mycket musik och en stor del utav den är symfonisk musik. Jag är givetvis medveten om att filmmusik och liknande ska skräddarsys till ändamålet, det är lite det som är tjusningen. Är öppen för alla möjliga projekt.
   Nedanför här hittar du länkar till lite musik jag har gjort.
    
   "Ghost key" -
   (5:52)  
   "Don´t open it!"
   (5:32)  
   "Return of the Judge"
   (0:58)  
   Mer musik hittar ni på min youtube-kanal:
   https://www.youtube.com/channel/UCmTbYQ-aZqQNhKQsbU41Enw/featured?view_as=subscriber
    
   Kontakt: Marcussjokvisth@gmail.com
    
    
   Mvh
   Marcus
  • By A Nordqvist
   Hej!
   Jag söker en aspirerande manusförfattare som vill utveckla ett lärande projekt tillsammans.
  • By Malmborg
   FOTOGRAF / REDIGERARE SÖKES till
   Mechanic Eye
    
   Nu utökar vi vårt produktionsteam med en till fotograf med redigeringskunskaper. Vi ser gärna att du är en person med stort personligt engagemang och driv som vet att det lönar sig i slutändan. Om du vet hur du hanterar din filmkamera och har ett sinne för hur du vill ha din ljussättning runt omkring är du rätt person för oss.
    
   Arbetsuppgifter
   -Du kommer att vara vår A-fotograf i våra större och mindre projekt. Där det närmaste stora projektet är vår långfilmssatsning med arbetsnamnet Under Jord, med planerad produktion under 2019.
   -Du kommer att få huvudansvaret för redigering med möjligheten att själv styra om och hur du vill inkludera oss övriga med redigeringskunskaper i ditt arbete.
   -Tillsammans med våra manusskribenter för kortfilmer och sketcher kommer du också att få huvudansvaret över vår planerade Youtube-verksamhet. Där du kommer att få filma och redigera material till vår kanal.
    
   Kvalifikationer
   -Du har erhållit dig kunskap i filmfotografering på ett eller annat sätt, via utbildning eller ditt brinnande filmintresse.
   -Du och din kamera är bästa vänner med varandra och du vet vad ni behöver runt omkring er för att fånga den bästa möjliga scenen på film.
   -Du hanterar efterarbetet bra och strävar alltid efter att nå ett perfekt resultat.
   -Du är en person med stort engagemang och driv och uppskattar långsiktiga samarbeten och att göra karriär tillsammans med ditt team.
   -Du bor i Borås med omnejd, är villig att flytta till eller har möjlighet att pendla fritt till och från.
    
   Lön
   Till en början Projektbaserad, vid långsiktigt samarbete även fast lön.
    
   Sök jobbet
   Ansökning görs till Robin.malmborg@mechaniceye.com, bifoga cv och en presentation om dig själv där du berättar om vem du är, hur du ser på framtiden och hur du önskar utvecklas tillsammans med oss.
    
   Har du frågor så kontakta oss via sociala medier eller privat, alla våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida http://www.mechaniceye.com.
  • By Namnet
   Jag söker någon som kan animera/teckna till ett par tecknade komedisketcher. Ska försöka hitta lite bidrag så att du som animatör/tecknare kan få betalt, men jag kan inte lova något.
    
   Till en början vill jag starta smått för att se vad vi kan åstadkomma. Jag tänker mig ett par minuter. Sedan lägger jag ut videon på youtube för att få respons.
    
   I bagaget har jag tre år utbildning inom film, ett antal kortfilmer publicerade och ett långfilmsmanus på gång. Inga av dem är komedier, men jag sitter ständigt på idéer för komedier som jag känner att det vore slöseri att inte använda.
×
×
 • Create New...