Jump to content

Sätta ihop ett gäng i Göteborg för kortfilm


KPisce89
 Share

Recommended Posts

Tjenare.

 

Jag sätter upp en tråd till här. Har redan en tråd uppe om ett förslag att inom någon framtid göra en långfilm.

Länk:

http://forum.voodoofilm.org/jobbannonser/31393-saetta-ihop-ett-gaeng-i-goeteborg.html

 

Eftersom jag inte vet om när det kan sättas igång och sett att flera varit intresserade så har jag idéer på att så länge köra igång en kortfilm.

Jag har en idé på en thriller som nog skulle funka bra. Kort men effektiv.

 

Grejen är då efter som tidigare visat i min andra tråd att jag är heltidsstudent vid Gotlands högskola större delen av året, vilket försvårar en eventuell inspelning i Göteborg.

Jag kommer dock hem över jul/nyår och om möjligt så kan man sätta ihop filmen under den tiden, vilket jag tror är runt 10:e dec - 10:e jan.

Jag skulle kunna få ihop filmen här på Gotland men har en känsla av att det är svårare att få ihop folk här.

 

Så om någon med kort varsel är intresserade av att göra ett enkelt projekt för att tex fylla ut en portfolio och/eller träffa likasinnade så är detta ett alternativ.

 

Jag sätter på mig Regi och säkerligen manus-rollen och jag behöver då:

 

- Kameraman.

- Ljudtekniker.

- Ljustekniker.

- Producent.

- 2 Skådespelare (man och kvinna i någorlunda närliggande ålder) Ett plus i kanten är om dessa skulle kunna flytande engelska om vi lättare vill kunna använda den tex utomlands, dock inget krav.

+ Eventuell extra folk.

 

När det gäller detta så bör folk dessutom ha sin egen eller ha tillgång till utrustning för jag har det då inte. Så att man är beredd på detta.

 

Sedan ett annat alternativ är också om någon redan har ett kort, men intressant manus så kan vi även jobba med det om så önskas. Mitt är enbart ett förslag då jag tror det kan funka.

Så ja om några är intresserade så vore det bra om folk hörde av sig rätt fort så man kan börja organisera.

 

Tack för mig // Kristoffer Persson

Link to comment
Share on other sites

Jag har en Canon XF300: Canon XF300 - Professionella videokameror - Canon Svenska Har dubbla XLR-ingångar för ljud och kan ordna både myggor & riktmikrofon.

Kör redigering i Final Cut Pro 7 i en bärbar MacBook Pro som jag kan ta med mig.

 

Produktion jag gjort: Livlig Fantasi v.2 - YouTube

 

Kan hjälpa till både som regissör eller skådis (jag som är killen i filmen). Kan inte stå bakom kameran, är skitkass på det, men har en kamera med utrustning ifall vi kan hitta någon som vill vara kameraman. Kan även göra en del med redigering. Har Motion i datorn, men har inte lärt mig det ännu. Kanske någon som annan som är vass på det?

 

Hur är upplägget annars, kör vi några dagar i sträck till filmen är producerad?

Min bakgrund är teater egentligen, så jag kan även hjälpa till lite med dramaturgi och komma med synpunkter på manus.

 

Ett minus, jag skulle behöva sovplats i Göteborg om jag hänger med på projektet.

 

Mvh C

Link to comment
Share on other sites

Jag har en Canon XF300: Canon XF300 - Professionella videokameror - Canon Svenska Har dubbla XLR-ingångar för ljud och kan ordna både myggor & riktmikrofon.

Kör redigering i Final Cut Pro 7 i en bärbar MacBook Pro som jag kan ta med mig.

 

Produktion jag gjort: Livlig Fantasi v.2 - YouTube

 

Kan hjälpa till både som regissör eller skådis (jag som är killen i filmen). Kan inte stå bakom kameran, är skitkass på det, men har en kamera med utrustning ifall vi kan hitta någon som vill vara kameraman. Kan även göra en del med redigering. Har Motion i datorn, men har inte lärt mig det ännu. Kanske någon som annan som är vass på det?

 

Yes tackar för ditt intresse. Det visar sig väl vad jag kan ha användning för när och om jag får ihop ett team.

 

Hur är upplägget annars, kör vi några dagar i sträck till filmen är producerad?

 

Ja tanken är väl att den ska göras på 1-3 dagar. Det är ingen stor film direkt. Utspelar sig på samma plats hela tiden och så.

Dock är det ju en thriller och kommer därför behöva någon som är duktig på ljus och så. Men det visar väl sig.

 

Ett minus, jag skulle behöva sovplats i Göteborg om jag hänger med på projektet.

 

Mvh C

 

Ja det kan ju försvåra det hela. Men som sagt, får överväga för och nackdelar hos folk vid ett senare tillfälle.

Just nu är det viktigaste att ens hitta tillräckligt med folk som är villiga att genomföra det.

Link to comment
Share on other sites

Jag kan kolla med jbergman här på voodoofilm, han är duktig både på ljus och stå bakom kameran. Det är hans manus som vi filmade i den videon jag länkade innan, plus att han stod bakom kameran. Men då är det två pers som behöver sovplats isf.

 

Fördelen är att då har du själva grunden, en jävligt bra kamera (det är en proffskamera) plus dator/program för redigering på plats. Till det också folk som kan filma och redigera. Det du får koncentrera dig på är isf skådisar, regi och manus. Alltså det som händer framför kameran. Om du har en tillräckligt intressant idé så kan både jag och jbergman (om han är intresserad) hjälpa till med manuset och ev regi också.

 

Har du ett manus eller ett synopsis, så släng upp det i tråden så man kan kolla på det! :)

 

/C

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By masayat
   Hi all,
    
   Sorry this is mostly not written in Swedish - I am an aspiring film producer originally from Japan. After working at Warner Bros in Los Angeles as a trainee and then at a Japanese animation production company Genco, I am now looking to relocate to Sweden as soon as the coronavirus insanity is settled.
    
   Jag söker aspirerande manusförfattare som vill arbeta med två projekter med mig tillsammans. Both to be written in Swedish.
    
   1. Feature film: Coming of age between two teenage boys set in Norwegian countryside - similar vein as "CALL ME BY YOUR NAME" "MOONLIGHT" "WEEKEND". It's based on a YA graphic novel published in Sweden.
    
   2. TV series pilot/series development: 1 hour drama serie (crime, thriller) set in Sweden. Think "KALIFATE" meets "Störst av allt". I would appreciate if you're is familiar with refugee community in Sweden, because that is where I really need local writer's voice the most.
    
   Let's be upfront. I am willing to compensate, but this is very limited as much as USD200 for each project as I am paying from my pocket money. But we can discuss and come up with anything else I have to offer. Ideally we can spend 3-6 months from development to one rewrite.
    
   If anyone here is interested, please reach out to tajikaprod@gmail.com with your resume and a sample.
    
   Here's a bio about me:
   Originally from northern Japan, Masaya Tajika is an aspiring producer and a graduate of UCLA, MFA Producers Program. After a year as a Business Analyst Trainee/Creative Intern at Warner Bros, he is back in Tokyo, working with a production company Genco Inc.
   since January 2018, in charge of production coordination, international sales and co-production.
    
   Masaya has broad experience in various types of content from animation to live action. Recently he assistant-produced a Japanese animated feature In This Corner (and Other Corners) of the World (2019) in Japan, and produced two other live action feature in the US, Love Goes Through Your Mind (2018) and The Way You Look Tonight (2019), in addition to several short films.
    
   Feel free to contact with questions, too!
    
   Thanks.
   Masaya
  • By A Nordqvist
   Hej!
   Jag söker en aspirerande manusförfattare som vill utveckla ett lärande projekt tillsammans.
  • By Nilsmarcus
   Hej!
    
   Jag skriver otroligt mycket musik och en stor del utav den är symfonisk musik. Jag är givetvis medveten om att filmmusik och liknande ska skräddarsys till ändamålet, det är lite det som är tjusningen. Är öppen för alla möjliga projekt.
   Nedanför här hittar du länkar till lite musik jag har gjort.
    
   "Ghost key" -
   (5:52)  
   "Don´t open it!"
   (5:32)  
   "Return of the Judge"
   (0:58)  
   Mer musik hittar ni på min youtube-kanal:
   https://www.youtube.com/channel/UCmTbYQ-aZqQNhKQsbU41Enw/featured?view_as=subscriber
    
   Kontakt: Marcussjokvisth@gmail.com
    
    
   Mvh
   Marcus
  • By Malmborg
   FOTOGRAF / REDIGERARE SÖKES till
   Mechanic Eye
    
   Nu utökar vi vårt produktionsteam med en till fotograf med redigeringskunskaper. Vi ser gärna att du är en person med stort personligt engagemang och driv som vet att det lönar sig i slutändan. Om du vet hur du hanterar din filmkamera och har ett sinne för hur du vill ha din ljussättning runt omkring är du rätt person för oss.
    
   Arbetsuppgifter
   -Du kommer att vara vår A-fotograf i våra större och mindre projekt. Där det närmaste stora projektet är vår långfilmssatsning med arbetsnamnet Under Jord, med planerad produktion under 2019.
   -Du kommer att få huvudansvaret för redigering med möjligheten att själv styra om och hur du vill inkludera oss övriga med redigeringskunskaper i ditt arbete.
   -Tillsammans med våra manusskribenter för kortfilmer och sketcher kommer du också att få huvudansvaret över vår planerade Youtube-verksamhet. Där du kommer att få filma och redigera material till vår kanal.
    
   Kvalifikationer
   -Du har erhållit dig kunskap i filmfotografering på ett eller annat sätt, via utbildning eller ditt brinnande filmintresse.
   -Du och din kamera är bästa vänner med varandra och du vet vad ni behöver runt omkring er för att fånga den bästa möjliga scenen på film.
   -Du hanterar efterarbetet bra och strävar alltid efter att nå ett perfekt resultat.
   -Du är en person med stort engagemang och driv och uppskattar långsiktiga samarbeten och att göra karriär tillsammans med ditt team.
   -Du bor i Borås med omnejd, är villig att flytta till eller har möjlighet att pendla fritt till och från.
    
   Lön
   Till en början Projektbaserad, vid långsiktigt samarbete även fast lön.
    
   Sök jobbet
   Ansökning görs till Robin.malmborg@mechaniceye.com, bifoga cv och en presentation om dig själv där du berättar om vem du är, hur du ser på framtiden och hur du önskar utvecklas tillsammans med oss.
    
   Har du frågor så kontakta oss via sociala medier eller privat, alla våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida http://www.mechaniceye.com.
  • By PabloFernandez
   Hej Alla. Nu har vi filmat klart långfilmen Finding Alice och klippningen har satt igång.
   Vi vet redan nu att vissa saker behöver kompletteras och detta är schemalagt 31-Aug till 3e-Sep
    
   Filmen är independent finansierat så det vi söker är folk som är villiga att vara med 4 dagar, träffa massa med sköna filmare och hjälp oss avsluta.
    
   Hör av dig till info@laithaus.com och berätta lite om dig själv.
    
   Stor kram.
    

×
×
 • Create New...