Jump to content

LED-belysning


Shane Radonich
 Share

Recommended Posts

 • 2 months later...
+900 LED är "vad dom säger" är miminum för seriös ersättare som LED. Finns de som har bättre koll på sånt här än jag, men rent ljusmässigt beror det ju såklart på kameran (satte upp en test intervju igår med 160 LED, fantastiskt ljus på 1600 ASA som keylight...) Vill man vara på säkra sidan får man lägga ut lite mer. Eller vänta tills både pris & CRI-rating osv har blivit bättre.

 

Med de nya ljusstarka kamerorna så verkar det nästan vara så att gamla glödljuslampor är för starka så man kommer nog ganska långt med ett par 500. Trist bara att de flesta som är så stora bara tar jättedyra batterier som med laddare nästan kostar mer än lampan. Det finns nu också mindre 300-lampor som tar billiga Sony-batterier vilket verkar smart om man vill vara rörlig och klara sig även utan el men då ser de mera ut som stora kameralampor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By casino83
   Har funderat på att utöka vårt ljuskit med några LED-spotar:
    
   "4-kanals DMX LED PAR64 med 183 extra ljus-starka röda, gröna och blå LED som i kombinationer producerar hela färgskalan. Låg energikonsumtion, stark ljuskraft, brinntid upp till 100.000 timmar."
    
   http://www.billebro.se/myshop/myshop_start.php?APPID=2&PRID=2853
    
   Syftet är främst som stämningsljus till bakgrund osv - men eftersom den även ger vitt ljus (dock ingen aning om färgtemperatur) så skulle de kanske gå att använda som upplättningsljus för hår osv.
    
   Misstänker dock att dessa är PWM-styrda - vilket innebär att visst flimmer skulle kunna uppstå... Har någon erfarenhet eller synpunkter krind denna typ av belysning i samband med filmning?
×
×
 • Create New...