Jump to content

Imma igen en spegel


Moviz
 Share

Recommended Posts

Hej alla filmentusiaster

 

Jag har skrivit ett filmmanus över sommaren och börjar nu komma in i den "riktiga" pre-production. I öppningsscenen står en kille framför en igenimmad spegel där han målat upp ett gäng matematiska formler som han står och tittar på. Någon som har ett tips på hur man kan skapa fejkad imma som håller för en timmes inspelning? :)

Link to comment
Share on other sites

Det hänger nog lite på hur tight närbild du ska ta men, spontant skulle jag säga...

Gnugga in spegeln med ett tunt lager vaselin. Ta sedan en finporig tvättsvamp och svampa över hela ytan så att den blir diffus. Jag gjorde immiga fönsterrutor på det sättet en gång som förvisso inte hade någon skrift, men det borde funka att rista in symboler också. Ska du ha några closeups som ska se bra ut skulle jag nog gå på någon variant av halvmatt lack som sprayas på . Lägg i så fall spegeln platt på marken och spraya ovanför så att dimman från sprayen får falla av sig självt ned på spegeln. Det blir jämnast och snyggast så. Låt lacken torka helt och hållet och gnugga in formlerna med den grova sidan på en tvättsvamp...

Båda metoderna kan kräva lite Trial & Error, så testa på vilken spray som kan funka bra osv, innan du sprayar ner den du ska använda.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Jensamannen
   Tänkte bara lyssna hur ni jobbar när ni lägger på tyngre effekter. Har skaffat "Flickerfree" då vi i jobbet filmar mycket i ledbelysta miljöer som är svåra att få bukt med på plats. Flickerfree-pluggen är dock så pass tung att det rekommenderas att man lägger på den på dom obearbetade klippen för att det inte skall bli för tungjobbat. Hur jobbar ni sen. Exporterar nu ut dom och sparar ner för att sen plocka in i det tänkta projektet eller "nestar" ni dom i det befintliga projektet för att sen lägga på färgkorrigering och annat. Jag sitter på en Mac Book Pro 2019 i Premiere Pro.
   Jens
  • By Janko
   Hur fungerar renderingen av preview egentligen? Jag undrar angående premiere, men också mer generellt. Om jag renderar allt i timelinen, vad händer då om jag flyttar ett klipp några frames? Kan jag flytta alla klipp runt hur jag vill i timelinen när jag väl renderat den utan att renderingen "förstörs"?
    
   Jag undrar också av ren nyfikenhet, när och hur renderar ni era projekt? Aldrig? Ofta? En gång per projekt?
  • By Esse_
   Hejsan, jag jobbar för tillfället som praktikant på en reklam byrå och inriktar mig mest på illustration och grafik men ska göra min första musik video. I videon så vill artisten att vädret ska växla från att det är mörkt och dystert till soligt och glatt. Hur gör jag detta? Vilka program etc ska jag använda mig utav? Krävs animation? Ska jag stryka idén helt? Idén inspireras utav videon eftersom det är regn och åska i början utav låten.
    
   Är tacksam ifall jag får hjälp med detta!!
  • By Julpynt Film
   Tjena alla glada :D detta var det första jag gjorde i After Effects, så var inte alltför hårda va ;) men ge mig feedback och berätta vad ni tycker :D
    

  • By storafroproductions
   Liten kortfilm vi gjorde som skulle ha lite coola effekter att visa upp.
   För mostret i källaren gjorde jag ett monster i Spore. sedan lade jag in det i filmen.
×
×
 • Create New...