Jump to content

Panasonic hv200?


LuffifilmsCrew
 Share

Recommended Posts

Du får nog svårt att hitta en HVX200 under 20.000:-

Sen gäller det ju att det ingår några P2-kort, gärna 32GB (ganska dyra att köpa separat) eller en FireStore (hårddisk-inspelare).

 

Men det är en mångsidig kamera med många inställningsmöjligheter.

 

En nackdel med HVX200 är att den vill ha mycket ljus.

Betydligt mer än min gamla PD150 t.ex.

 

Mycket ljus = fina bilder.

Lite ljus = mörka, brusiga bilder.

 

Senare modeller skall ha bättre mörkeregenskaper.

Link to comment
Share on other sites

Låter som ett bra pris tycker jag. Under förutsättning att allt är som det ska naturligtvis.

Du kan kolla på Blocket och jämföra, finns några där nu.

 

En sak att kolla är att batterilåsningen fungerar. Det är en klen plastkonstruktion som kan gå sönder om man är ovarsam.

Har sett några kameror med brutna batterilås till salu det senaste året.

 

Kolla även att skärmen är OK, den blir lätt repig om man rengör den fel.

Men det gäller ju alla kameror med utfällbar skärm.

Link to comment
Share on other sites

Svårt att kolla allt... men kolla "the basics":

 

Mekaniken: Lins (skit, repor, stabiliser, etc), Zoom, LCD/sökare, kolla så alla knappar funkar (och inte glappar - har alltid tyckt att "joysticken" känns vek på 200an), band mekanik start/stop/play/eject, spela in/upp band.

 

Elektronik: Starta, spela in (kort), kolla så bägge kortplatserna funkar, kolla menyer, batterier, kolla så kameran kan köras på ström, laddare, etc

 

Ta med en dator och kolla så den kan anslutas ordentligt firewire/usb - tänk på att P2 kräver drivers. (Firewireporten är lätt att "bränna" och svindyr att fixa)

 

Andra kan säker påpeka ev seriefel.

 

//M

Link to comment
Share on other sites

Lite sent kanske men intankning till PC går via USB.

Har du rätt laptop kan du stoppa in P2-kortet direkt i kortläsaren och redigera/tanka in från kortet direkt. Bra när det är bråttom.

 

Firewire till intankning på mac och direktinspelning till hårddisk på PC.

 

Max_H, det finns ingen joystick på 200, inte på min i varje fall.

Däremot har HPX-170/171 joystick och den är lite vinglig till sin konstruktion.

Link to comment
Share on other sites

Dokumentärt = Du kan rimligen inte ta om materialet. Mao bra att spara minst en kopia av det på annan hårddisk.

 

Enklast: Du kan i princip klippa från vilken disk som helst men 7200rpm disk med FW800 anslutning är väl givet när det är Mac och P2-material.

 

Dyrare men med backup: Du kan överväga en RAID 5-disk där materialet "sprids" ut på 3 eller fler diskar men det sparas också en sk "checksumma". Fördelen är att en disk kan haverera utan att du förlorar allt eftersom "checksumman" gör att den havererade disken kan återskapas. Däremot blir lösningen oftast lite dyr (speciell låda krävs), den är varm (fläktar krävs), du blir av med en del utrymme pga checksumman (3 diskar ger i princip 2 diskars utrymme).

 

Vet många som kört LaCie rugged med bra resultat. Själv har jag kört G-Raid mini-diskar under ett antal år.

 

Om du inte har företag har dessutom vår kära Copyswede-organisation gjort "färdiga" externa diskar dyrare, så här kan du lämpligen "bygga själv" genom att köpa en lös disk med tillhörande låda.

 

//M

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By plf66
   Jag har nyligen blivit med ett par HMC151. Passar mig perfekt eftersom de har CCD-sensor. Någon som fortfarande använder modell?
    
   Jag behöver köpa nya batterier till dem för att gardera mig för några kommande långfilmningar med dåligt med laddresurser.
    
   Någon som har tips erfarenhet vilka batterier jag bör köpa? Noname från Ebay.de, eller andra idéer?
    
   Det är ju bra om kameran visar rätt återstående batteritid, men inte livsavgörande.
  • By mediamicke
   Hej!
    
   Har en HVX200 (32 GB kort, 2 batterier samt ordentlig kameraväska).
   Kollade lite på eBay och verkar ligga mellan 3-7000:- beroende på utrustning.
   Skulle 4000:- vara för mycket att sätta ut den för?
    
   Har även komplett Reflecmedia kit med ring (grön chroma), uppfällbar bakgrund (ca 2x2 m) samt matta, lite äldre version på själva ringen.
   Mycket svårt att hitta något uppskattat värde på det, någon som kan hjälpa till?
    
   Mvh
   Micke
  • By Dark_tree
   Hej!
   Jag har hemma en DVX100BE som nu inte används alls pga. tidsbrist samt svårigheter att jobba med den pga min dator som kan mata in DV material är paj. Då den är knappt använd under 100 timmar, så borde värdet på den vara relativt högt? Samt att dessa säljes inte längre på butik? Eller gäller det samma med kameror såsom med all elektronik att värdet går ner markant?
  • By 3CCDGBG
   Hej! Efter att tidigare i livet ha läst film och även gjort några småfilmer, då bl a med PD-150 samt 170 samt med Panasonics AG-serie (så länge sedan var det) - så blev jag nu sugen på att ge mig på lite filmande igen.
   Blir dock rätt förvånad när jag börjar kolla in utbudet av "bra kameror". Saken är den, att jag har inte behovet av en 4K-kamera egentligen, i vart fall inte på den lägre nivån med minimala sensorer.
   Är definitivt inte inne på att köpa en dyr kamera i stil med de ovan. Jo, de var ganska dyra då. Däremot hade jag önskat mig en kamera där det fanns mer fysiska reglage på kamerorna, åter igen som på de jag jobbat med tidigare.
   Vad har jag då kikat på, och vad är det för nivå jag ska lägga mig på? Nej, jag kommer inte rikta mig på något som ska visas för stora massan eller så, utan jag vill ha bra kvalitet på bilden under rätt förutsättningar, förstås:
    
   Sonys AX33 (för kort zoom då jag även vill kunna filma flygshower etc)
   Sonys AX53 (intressant, men tydligen har den väldigt få manuella möjligheter)
   sony AX100 (för kort zoom igen, annars är det väl snudd på denna nivå jag hade velat ligga)
   Canon Legria G30 eller G40 (också intressant, men bara Full HD vilket kanske räcker)
   Panasonic HC-VXF990 (En kamera jag inte blir klok på alls. Den marknadsförs som proffsig, men har bara inställningar i menyerna, och dessutom en ynklig sensor). Då den ligger ok i pris nu (6995,-) så har fokus legat mkt på den.
   Panasonic G80 (Hade väl en massa problem när den kom? Är de fixade? Har ju tyvärr inget ljud ut för hörlurar. Det kan man ju i alla fall få via grepp på exvis E-M5 Mark II. Surt).
   Panasonic GH4 (tror i inte jag behöver förklara mer om den. Har dock inga gluggar utöver en m43 25mm f1.8. Antar att jag måste köpa en del för att göra den rättvisa)
   Olympus E-M5 Mark II (Har ju den lilla E-M10 för att plåta med, så jag känner till kvaliteten. Men hur den står sig om exvis GH4 vet jag inte riktigt)
    
   Vad har ni för prylar att lattja med - och göra seriösare saker med (man kan lattja i arbetet i vilket fall). Om man inte vill lägga 20 papp... Jag vill ju ha en bra Rödemick med osv...saker kostar ju.
    
   Vad kan man kolla efter beggat som är proffsigt? Hur är det med Legria-serien där, eller kanske den proffisigare varianten av dessa? Som sagt...20 x zoom är krav. Frågan är bara...Full HD vs 4K. Har ju själv vara sig 4K skärm eller TV. Vet att det kan bli finfin kvalitet när man skalar ner 4K, men då gäller det väl att det materialet i sig ser bra ut (kanske från en kamera med hög bitrate, bra optik osv). Att köra 4K på en Panasonic av detta slag...är inte det bara en gimmick? Sen har den ju ljud in och hörlursutgång osv..
    
   Någon som kör den, förresten?
    
   Hm...tänker så det krampar.
  • By Bosse_A
   Nu har jag fått den nya 4K-kameran. Det känns bra att prova något nytt. Jag har under ett antal år filmat en Panasonic TM900 och kvaliteten har räckt ill för att visa film på biograf. Den nya kameran har även möjlighet att filma högkontastbilder med HDR-inställning. Jag daterade upp till Sony Vegas Pro 13 och redigeringen flyter fint även med 4K-material.
   Här är lite info från filmvisningen:
   ”Toppsjöpojkarna” blev succé på Bio Kontrast | Södra Vings Hembygdsförening
×
×
 • Create New...