Jump to content

Bild men inget ljud på DVD skivor


Recommended Posts

Hej!

Jag köpte nyligen en ny Canon HD-videokamera och är alldeles nybörjare på sånt här. Men nu har jag hamnat i lite problem.

När jag bränner AVCHD filerna till en DVD skiva för att kunna titta på filmerna på TVn med min vanliga DVD spelare så blir det bild men inget ljud. Vad beror det på? Jag använder Adobe Premiere Elements 9 för att skapa DVD skivorna med menyer och allt. Vad har jag gjort för fel?

När jag spelar upp filmerna på datorn är det både bild och ljud, men på DVD skivorna finns inget ljud.

Som sagt är jag alldeles nybörjare på filmning med videokameror och därför en riktigt utpräglad amatör :e

Hjälp!

Link to post
Share on other sites

Funkar ljudet om du spelar DVD-skivan i datorn?

 

Svårt att veta exakt vad som gått fel utan mer information. Har du ljud i redigeringsprogrammet? Om inte så kan det vara någon ljudkodek som fattas i datorn. Ett annat alternativ skulle kunna vara att du behöver välja rätt "ljudspår" i DVD-spelaren (den kanske står på svenskt ljud och du har ställt in engelska på DVD-skivan eller något sådant).

Link to post
Share on other sites

Nej, inget ljud oavsett om jag spelar DVD skivan på datorn eller TVn. Inget ljud heller i redigeringsprogrammet. Men när jag spelar upp videoklippen som jag har på hårddisken utanför redigeringsprogrammet så hörs ljudet. Vart får man tag i såna där ljudkodeks nånstans?

 

På DVD skivan är det ljud i själva menyn, men inte på videoklippen. Det är som en liten musiksnutt som spelas när man har menyn framme.

 

Ibland brukar redigeringsprogrammet fråga efter Quicktime, som jag inte har installerat. Kan det ha något med det att göra?

Link to post
Share on other sites

AC3Filter - AC3Filter alternativt ffdshow tryouts | Download ska kunne ge dig kodek för dolby digital som AVCHD använder.

Å andra sidan verkar det som du redan har ljudkodeken som behövs om du kan höra ljudet utanför redigeringsprogrammet.

 

Men om det inte går att redigera ljudet i Premiere Elements så är det nog där någonstans du får försöka hitta problemet. Om ljudet inte kommer in i programmet lär det inte komma ut heller om du exporterar till DVD. Kanhända programmet använder sig av quicktime för att kunna importera ljudet? Testa att instellera det och se om det blir skillnad.

 

Verkar finnas fler som har det problemet och ett av råden var att installera Quicktime: Adobe Forums: No audio after importing AVCHD files

 

Hittade också något om att man måste registrera programmet innan det funkar.

http://forums.adobe.com/message/3172072

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Simon Almers
   Hejsan, jag har ett litet problem som jag skull vilja ha hjälp med om det är någon som har ett bra svar.
   Jag spelar just nu in en kortfilm och har i min iver klippt det mesta med kamera ljudet då jag inte haft ork att sitta och metalogga alla ljudklipp från det bommade ljudet.
   Problemet är att jag nu när jag har loggat allt ljud vill ersätta kameraljudet med ljudet från bommen och det är här problemet kommer in.
   Eftersom att jag redan klippt scenerna, och därmed klippt bort alla klappor ur scenerna, finns det något bra sätt att synka och ersätta det befintliga ljudet från kamerans interna mikrofon med det bommade ljudet?
    
   Jag är medveten om att Plural-eyes finns och fungerar bra men jag skulle mycket gärna synka ljudet mot klapparna.
    
   Tack på förhand!
   /Simon Almers
  • By ForBeTV
   Hej!
    
   min kompis ska köpa en zoom H1 tänkte bara kolla om den är bra den kostar runt 1000 kr
   eller ska man köpa Zoom H4n?
    
   Tacksam för svar :)
    
   /mvh ForBeTV
  • By carler
   Fram tills nu har jag filmat med mini-dv och hanterat filmklippen som dv-avi när jag redigerat. Jag brukar skapa en dv-avi-fil som output för varje redigerad kortfilm (oftast semesterfilmer). När jag kommit upp i en timmes material brukar jag slå ihop filmklippen till ett längre som jag sedan skapar dvd-skiva (med menyer) utifrån. De redigerade kortfilmerna brukar jag också koda till lämpligt format så jag kan spela upp dem på t.ex. iphone och ipad.
    
   Nu har jag köpt en Sony pj260 som lagrar AVCHD på minneskort. Jag har tänkt redigera med Corel video studio. Fast hur bör jag gå tillväga när jag redigerar? Vilket utformat bör jag välja för varje kortfilm? AVCHD? HDV? Hur bränner jag lämpligen till DVD-skiva? Bör jag slå ihop en massa AVCHD-filer till en större som jag sedan skapar en AVCHD-skiva utifrån (antar att AVCHD är det som gäller då jag inte har någon bluray-brännare)? Eller tappar man för mycket kvalitet mellan varje steg? För AVCHD är väl ett mycket mer komprimerat och förstörande format än t.ex. DV-AVI är för SD-film?
   Man kan sammafatta med att jag har ganska dålig koll på olika format för HD-video och hur man lämpligen går från oredigerad AVCHD till redigerad film och uppspelningsbar skiva (AVCHD?).
  • By modigfilm
   A- Ljud sökes till kortfilm i Stockholm med inspelning 13 -16 juli. Filmen följer en man och en kvinna från tidig barndom till ålderdom. Ersättning för utgifter utgår. Vi har stora ambitioner med denna film.
    
   Hör av dig på
    
   070 771 64 82
    
   Mattias Modig
  • By Fragetacken
   Jag har redigerat ner denna 7h långa film till 55 min. ljudet har funkat perfekt hela vägen.
   dock har jag problem nu när jag flyttat projektet till en annan dator!
    
   Jag har en filmfil:
   Type: MPEG Movie
   File Size: 281,1 GB
   Image Size: 1920 x 1080
   Frame Rate: 25,00
   Source Audio Format: 48000 Hz - compressed - Stereo
   Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo
   Total Duration: 07:07:26:11
   Pixel Aspect Ratio: 1,0
    
   Denna fil vill endast spela upp ljudet på de 35 första minutrarna, och sedan blir det redan redigerade materialet, (ljud delen) blank, ingen waveform och inget ljud?
    
   Ljudet funkar perfekt i VLC tillsammans med filmen, dock inte i min timeline och inte ens i previewn? andra ljudspår såsom musik och effekt finns fortfarande kvar och jag har alla filer från den förra datorn.
    
   Måste jag ta bort allt indexerat/renderat material och ladda denna fil?
    
   Sekvensens inställningar:
   Sequence 01
   1440 x 1080
   718903, 25,00 fps
   48000 Hz - Stereo
    
   HJÄLP!

×
×
 • Create New...