Jump to content

Vilken dator ska jag välja av dessa?


Recommended Posts

Hej

Jag kör nu en Dell Studio 15,6 Intel Core2 Duo 2.26 GHz, 4 gb ram, ATI Mobility radeon HD 3400 series.

 

På den har jag photoshoppat, och "redigerat" en kortfilm. Inte optimalt men det gick.

Men nu vill jag verkligen ha en uppdatering. Jag vill kunna jobba i premiere och after effects CS 5.5 utan några större problem. Samtidigt reser jag mycket och har inte tillgång till ström, så batteritiden ska helst vara minst 5-6 timmar.

 

Jag har sett ut några datorer men jag vet inte om jag verkligen behöver intels i7 processor och fyrkärning, eller om jag klarar míg på i5? Det blir svårare att hitta en lätt och batterikraftig dator för under 12 000 med i7.

 

Allt kommer bli bättre än min nuvurande men hur mycket kraft behöver jag egentligen?

Den ska helst vara minst 13 tum och upp till 15,6 för att hålla ner på vikt

 

Komplett.se - ASUS U36Jc 13,3" HD LED

 

Toshiba Satellite R830-13D Lätt 13,3-tummare med slimmat magnesiumchassi!

 

DELL VOSTRO 3350 CI5 2.3 4GB/500 HD6470 13.3" W7P SILVER - Nya Vostro-serien med Sandy Bridge - Produktinformation

 

om ni har något tips så kom gärna med det

Link to post
Share on other sites

Är PPro och AE dina primära program ska du definitivt ha ett nVidia-kort med CUDA och 768Mb ram på grafiken om du kan välja... Tvivlar på att du hittar en med 5-6 timmars batteri vid videoredigering, men man kan ju ha två (eller tre) batterier med sig...

 

//Max

Link to post
Share on other sites

Tror den ger extremt mycket för pengarna. Har ingen personlig erfarenhet av Asus-laptops dock (när det gäller kvalitet) men deras moderkort och komponenter har alltid varit bra enligt min erfarenhet.

Men räkna inte med någon längre batteritid. Min HP 8740 QuadCore i7 håller MAX 1 timme vid redigering, oftast kortare. (Det är dock en 17" med Dreamcolor skärm som drar ordentligt med ström).

 

//Max

Link to post
Share on other sites

Tack för era svar

Jag har fått upp ögonen för ytterligare några laptops. Lite dyrare men ser väldigt bra ut

 

En dell xps 15 och hp envy 15. Bägge byggda som en macbook pro i helgjutet chassi. Till envy kan man även köpa till något sorts av extrabatteri som man lägger under datorn

 

Är dessa bra för mina ändamål eller ska jag satsa typ på en hp elitebook 8640 med ssd

Link to post
Share on other sites

Eftersom du ska köra CS5.5 är grafiken av stort intresse... CUDA är bra nu i Premiere Pro (inget CUDA i AE) men "host-host" det blir inte sämre i nästa version kommer om vi säger så...

Jag skulle INTE lägga så mycket pengar på en dator med ATI/Intel/etc kort som ska funka i 2-3 år (förutsatt att video i Adobes produkter är det primära användningsområdet).

 

Hann inte kolla vad dom hade för kort, men Dell eller HP är som Saab eller Volvo (Fast numera blir det väl Audi eller BMW).

 

För PC föredrar jag HP (även om både min Elitebook 8730 och min 8740 faktiskt trasslat lite - dock mest batteri och laddare) medan flera av mina kollegor föredrar Dell.

 

//Max

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Rampunzell
   Hej.
    
   Jag har fått i uppgift att köpa in en videoredigeringsdator till mitt jobb och då jag har jobbat en hel del med redigering så kan jag inte så speciellt mycket om hårdvaran. Vi har någon form av deal med stationära HP workstation datorer. Så det måste vara någon av dem. Priset får ligga mellan 25000-35000. (kanske lite högre)
    
   Det vi kommer arbeta med främst är green screen. Vilket kräver en hel del av datorn. På den förra jag hade så gick det bra att klippa film, men så fort film skulle sättas bakom film, ljussättning förändras, eftereffekter läggas till så började datorn att hacka, vi jobbar i full-HD också.
    
   Så vilken HP workstation skulle ni välja och vad är viktigt att ha bra utav för att datorn ska orka redigera filmen. Kan man köpa in en datorn för detta pris som kan leverera en smidig arbetsprocess.
    
    
   Hälsningar
   R.
  • By ChemicalTV
   Hallau, kan inte så mycket om datorer egentligen, men nu behöver jag införskaffa mig en ny bärbar som ska orka med att köra enklare redigeringsprogram som typ premiere elements (inga after effects program eller nåt) och adobe photoshop typ, mest som en hobby mot jobb dator. Har blivit rekomenderad att kolla efter intel core i7 processor och ett annat grafikkort än intel HD Graphics, och mina önskemål är minst 250 gb ssd (kan lägga filer på en extern hårddisk annars, väl?) och typ 14-15 tum på skärmen, (har en 15" just nu och känner mig bekväm med den storleken)... det är typ allt jag tagit reda på. Men nu har jag kollat i veckor och velat fram och tillbaka och antingen faller det på det ena eller det andra, för lite minne, fel grafikkort, för dyr, blaha... har kikat på asus och då faller det på skärmen som verkar lite... plastig och matt? om det går att förklara det så? och så har jag kollat på hp, men de bärbara datorerna jag funderat på har fått dålig kritik, och dessutom verkar det varnas för hp som dåligt märke (även kollat acer, men samma här där det varnas för dåligt märke). Vad har ni för erfarenheter, särskillt asus? är skärmarna något förekommande som stör eller påverkar vid videoredigering? Någon som har tips på dator annars jag borde kolla in? budget:typ 10 000, gärna billigare.
    
   Tack på förhand, som sagt kan inte mycket om datorer!
  • By vectorboy
   Hej
   sitter och försöker plocka ihop en dator för after effects då min gammla börjar bli trött. problemet är att jag inte har någon koll på vad jag ska tänka på. har försökt få lite bättre koll på saken via andra trådar men blir bara förvirrad..
    
   om det finns någon som har tid att slänga ihop en dräglig inköpslista så vore jag sjukt tacksam..
    
   min tanke är ca 10000kr men gå ett par tusen över om det är nödvändigt..
  • By JasonCiffe
   Hej!
   Sitter och tittar runt för ny redigeringsdator. Burken jag sitter på idag håller, men efter 4 trogna år är det änna dags att göra en liten update.
   Blev rekommenderad denna dator: https://www.dustinhome.se/product/5010826181/m52ad-xtreme-nr003s
    
   Jag och datorkunskap går sådär bra ihop, tyvärr. Tänkte höra här om någon kanske skulle kunna ge råd om den är så bra som försäljaren sa.
   Jag redigerar främst i Premiere Pro CC, men även lite Photoshop samt After Effects. Vill gärna kunna se delar av filmen i redigeringen när effekter
   ligger på (vilket inte går så bra på den datorn jag har nu, om det är längre filmer) och jag vill gärna att det ska gå snabbare att tänka ut. Vet
   att säljaren sa att det gick att uppdatera ram-minnet till det dubbla på denna datorn för en 1000-lapp till.
    
   Är det något att köpa in eller någon som har tips på annat förslag?
    
   Mvh, JasonCiffe
  • By belos
   Hej,
    
   Har surfat runt sista veckorna och har fått en liten bild av vad jag tror jag behöver, men har en känsla att jag missar endel.
    
   Jag har inga direkta krav utöver att redigeringen ska gå så flytande som möjligt till ett pris runt 4-5000,-
   (Förstår om det är lite snålt men det har ju funkat att redigare på enklare saker förr som borde gått ner i pris)
    
   Jag filmar bara med 550D 1080 24/30fps och Gopro (1080 30 o 60fps och aldrig protune, isåfall renderar jag det med gopro studio först där jag också tar bort fisheye effekten)
   så det är inga kraftpaket jag jobbar med.
    
   Korta edits med endel justering av färger och många klipp. MEN bara mellan 1-10 minuter långa ala youtubevideos och jag kan vänta på renderingen efter.
    
   Vad jag hittills fått för mig är viktigt är minimum 8GB Ram, i5 eller i7 (eller kan jag gå lägre/alternativ), SSD är trevligt men en hybrid funkar. Sen e det ganska blankt o jag tror jag dras upp i högre prisklasser än vad som behövs av fel grunder.
    
   Jag har jobbar i Adobe premiere.
    
    
   Så snälla fina forum, vad ska jag se efter och vad ska jag se bort från! Vinnande tips får 20 kronor o en kram!*
    
   I'm in need!:q:q
    
   Cheers!
    
   *kanske
×
×
 • Create New...