Jump to content

Att älska i helvetet


Creat0r
 Share

Recommended Posts

Filmen handlar om två unga killar som är hemligt kära i varandra och ska ut och fiska tillsammans i en skogen. Där ställs deras mod och kärlek på prov när de båda blir besatta av djävulen och det ända som kan rädda dem ur hans klor är att våga erkänna sin kärlek för varandra.

 

Detta är den första manus versionen av ATT ÄLSKA I HELVETTET som jag arbetat med i treatment form väldigt länge, kom hjärna med så mycket konstruktiv kretik som möjligt.

ATT ÄLSKA I HELVETET.pdf

Link to comment
Share on other sites

Hej,

Orkade inte läsa hela texten då jag är väldigt lat men jag kollade igenom första sidan och ville bara anmärka lite saker. Är dock inte professionell manusförfattare så ta allt jag säger med en nypa salt.

 

Vet inte om du tänker producera filmen själv eller tänker försöka sälja det. Men hur du än gör, läs mina kommentarer för du kanske kommer vilja sälja ett manus längre fram i din karriär och då kan det vara bra att kunna skriva ett säljbart manus :)

 

Det första jag vill anmärka är ditt inlägg: Kanske inte sådär jätteviktigt men tänk på att stava rätt. Speciellt när du skriver ditt manus namn. Det kanske inte spelar så stor roll nu när du skriver på ett forum men försök alltid skriva så formellt du kan. Annars finns risken att du skrämmer bort blivande samarbetspartners innan de ens börjat läsa ditt manus.

 

Mina kommentarer till ditt skrivande är bifogade här nedan :)

 

Att älska i helvetet - rewrite1.docx

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Förutom flera stavfel tyckte jag att manuset var välskrivet och skulle kunna fungera som en kort lågbudgetfilm. När du presenterar karaktärerna skriv PATRICK (första gången han nämns med stora bokstäver) istället för 'En kille'. Ljudeffekter skrivs också vanligtvis med stora bokstäver. Historien är väldigt dramatisk, men jag gillar iden att de båda blir besatta av djävulen.

Link to comment
Share on other sites

Det är väl lite olika med det här med ljudeffekter. Har sett vissa köra med en ny rad där hela meningen är understruken och meningen börjar med "sfx:" exempelvis:

 

"JOHAN är trött. Han går in i rummet.

 

SFX: Telefonen ringer

 

JOHAN plockar upp luren."

Link to comment
Share on other sites

Det är väl lite olika med det här med ljudeffekter. Har sett vissa köra med en ny rad där hela meningen är understruken och meningen börjar med "sfx:" exempelvis:

 

"JOHAN är trött. Han går in i rummet.

 

SFX: Telefonen ringer

 

JOHAN plockar upp luren."

 

Har aldrig sett det, men jag gissar att vilket som går lika bra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Bylundjonas
   Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. Mardrömmarna efter den situationen relaterade mycket till död och även likkistor, vilket var läskigt. Jag var ju barn och visste ju inte hur det fungerade efter man har dött, men jag har försökt beskriva min rädsla så bra jag kan i manuset för att man ska få en uppfattning att det var så här han upplevde det i drömmarna och kände.
    
   Threadet som manuset är baserad på: https://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=38225
    
   Manuset: The file is gone.
  • By Albinsandberg
   Hej!
    
   Postar här för all sorts feedback samt träning.
    
   obs, endast 4 sidor exklusive titeln.
    
   Vill också notera att jag ska försöka göra flera korta manus gärna mellan 5-15min. Så denna är min första.
   One last drink.pdf
  • By RoKi
   En liten story om en religiös sekt som beslutar sig för att spränga ett vattenkraftverk och orsaka en syndaflod.
   Är helt ny på det här med att skriva, men tyckte att det var väldigt roligt. Såg det som en film hela tiden:)
   Guds Änglar:RoKi.pdf
  • By nashville
   Tja!
    
   Det här manuset är en over the top komediserie som inte är så realistisk. Jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva stilen men kanske typ 30 Rock blandat med en light-version av Airplane.
   Loglinen för serien skulle kunna vara: En femtiotvå år gammal man delar en lägenhet med två tjejer i tjugoårsåldern efter att hans fru lämnat honom. -- Vilket låter perverst och som en äcklig önskedröm, men jag lovar att det inte är fallet.
   Jag är medveten om att serien aldrig skulle kunna produceras, av många orsaker, men är mera intresserad av om ni finner det underhållande. Kommentarer gällande struktur, karaktär, beskrivningar, om handlingen ens går att förstå och sånt skulle också uppskattas jättemycket.
   Rumskamrater-nashville.pdf
  • By agnes99
   Hej!
    
   Det här är mitt första kortfilmsmanus (på 3 sidor) och jag skulle gärna vilja få respons/kritik.
    
   Synopsis: Viktor upptäcker att hans mamma är borta när han kommer hem en kväll. Det oroar honom så han går ut för att leta efter henne och efter en tids letande hittar han henne på kyrkogården.
    
   (Det är inte en händelserik historia, men jag hoppas att känslorna förmedlas.)
    
   Grejen är att jag har en lång bakgrundshistoria till Viktor och hans familj, så jag är rädd att manuset inte blir lika bra för en som inte har tagit del av deras historia. Varför jag skrev ett kortfilmmanus av det hela är för att jag är en noob (så jag ser fram emot att få respons och råd). Jag hade lite problem med en heading som ni kanske kommer märka och lite andra saker... Det finns en massa olika formateringsregler och jag vet inte riktigt vilka jag ska följa!... och ska man översätta de engelska uttrycken?
    
   FYI, så skrev jag manuset i Celtx (funkade bra men kan inte ta bort scennumreringen) och titeln är inte helt bestämd, vet inte ens om en borttappad är rätt ord, men kände att jag behövde skriva nånting.
    
   Tack på förhand för er respons! :)
   Screenplay (6).pdf
×
×
 • Create New...