Jump to content

Hjälp till dokumentärfilm


gelehjaerta

Recommended Posts

Hej allihop!

 

Jag är en 18-årig tjej från Malmö, Ribersborg, som snart avslutar mitt andra år på ett naturvetenskapligt program på gymnasiet, S:t Petri läroverk i Malmö. Jag ber er ta er ett par minuter att läsa mitt inlägg, jag behöver all hjälp jag kan få. Tack på förhand!

 

Jag ska påbörja ett stort projektarbete snart som kommer vara ett avslutande arbete för mig på gymnasiet och det kommer jag arbeta med hela nästa läsår.

Jag har bestämt mig för att göra en dokumentärfilm om min morbror som för dryga månaden sedan drabbades av en stor stroke under en hjärtoperation. Jag vill göra ett slags personporträtt om honom och hans väg tillbaka till livet. Jag kommer ha själva sjukdomen stroke som en röd tråd – och det är just här som dokumentäraspekten kommer in. Jag ska under sommaren och hösten intervjua min morbror regelbundet och även försöka få möten med läkare och sjukgymnaster som är yrkesmässigt insatta i sjukdomen.

 

Jag har alltid varit mycket intresserad av filmskapande och har skapat och redigerat enklare kortfilmer ett par gånger. Dokumentärfilmen som jag har framför mig har jag dock planerat att bli lite mer avancerad än jag är van vid att skapa – vilket även är en förutsättning för projektet, att jag ska lära mig något nytt.

 

Nu undrar jag om ni kan hjälpa mig om hur jag ska gå tillväga;

* Exempelvis tips på vad som är viktigast att tänka på, och vad som är mer tillåtet att kompromissa med. Hur gör man en dokumentärfilm?

* Vet ni någon som skulle vara intresserad av att hjälpa mig förverkliga min film?

* Vet ni om man skulle kunna få någon att göra enklare illustrationer/animeringar till min film?

* Och hur finansierar man ett sådant här projekt?

 

Tack för er tid!

Vänligen

Ida

Link to comment
Share on other sites

jag skulle råda dig att skaffa en dokumentärfilmare som mentor som kan hjälpa dig och ge dig tips och stöd. i malmö finns det ju många som håller på med dokumentärer, bla wg film, auto images, berg images, och säkert fler... lycka till! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Se till att du har en person som är ansvarig för att spela in ljud åt dig. Många förstafilmer faller främst på dåligt inspelat ljud. Det finns gott om kamerapersoner och ljudpersoner som jobbar gratis i början av sin karriär och har sin egen utrustning. Om du vill hålla i intervjuerna i filmen rekomenderar jag att du har en kamera och en ljudperson med dig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...