Jump to content

Hackigt i HD


pilotman
 Share

Recommended Posts

Hejsan!

Jag skulle verkligen behöva redigera i HD i mitt adobe premiere pro cs4, men det hackar och gär rejält långsamt. Finns det något sätt att få videofilerna att flyta bättre? Jag har satt ner "quality" på videofönstrena till både "draft" och "automatic" men det vill sig ändå inte riktigt.

 

Finns det någon inställning där jag kan ställa in buffer tiden för preview eller ställa om till Hardware acceleration? Eller är min dator för dålig?

Specs:

Processor: AMD Tution™ X2 Dual-Core Mobile RM-70 2,00 GHz

RAM: 3 GB

32-bitars operativsystem

 

Jag ser gärna klippen i låg kvalité under själva klippningen men jag skulle behöva få ut dem i HD när projektet produceras. Är oerhört tacksam för all typ av input!! :)

Link to comment
Share on other sites

Vad kommer materialet ifrån? Är det en DSLR-kamera, i synnerhet Canon eller Nikon som filmar 1080-filer i MOV-format, är det inte så mycket att göra åt annat än att koda om materialet till ngt annat format. Ex P2 DVCPro HD 1080.

HDV 1080 ska dock fungera utan större problem på en sådan burk.

 

I CS5 är det betydligt bättre, men då måste du byta operativ etc och det är ju inte gratis.

 

//Max

Link to comment
Share on other sites

Jag trodde inte heller min dator skulle ha problem med det! Men tekniken lyssnar inte på mina argument! :)

Det är filmat med canon HV30 (som spelar in på band) i 1080i och läggs in som AVCHD-filer när jag för över dem via HDV split. Finns det något bra program för att omkoda? Eller något tips på att göra preview:n lättare för datorn att processa?

Link to comment
Share on other sites

Jag tror inte att det är AVCHD-material du får när du tar in filerna via HDV Split. Det borde vara *.m2t filer vilket ska vara mpeg2.

Hur som helst - arbetar du i fullstorleks HDV-tidslinje? Har du lagt på effekter eller förminskat/förstorat bildmaterialet?

Link to comment
Share on other sites

Precis, det är en m2t container och inte avchd. Jag har upplevt det när man redigerar HV30 material att det finns en ganska specifik "kritisk gräns" när Premiere börjar tugga rejält, min sista HV30 film fick jag skrota quadcore systemet för ett med i7, +20 min & effekter men blev ändå förvånad hur tungt det blev i Premiere.

 

Viktigt är att inte ha materialet på samma HDD som Premiere ligger på. Helst ska ljudet vara på en egen disk också.

 

I windows kan du använda tex cineform för att konvertera råmaterialet.

Link to comment
Share on other sites

Jag kände mig tvungen att konvertera m2t från min HV20 till cineform på min gamla AMD x4. AVID har annars en gratis-codec som åstadkommer samma sak. Håller med om det där med olika diskar. Se också till att inte ha ljudspåren i mp3 utan konvertera till wav.

Link to comment
Share on other sites

Note 1: Premiere använder olika decoders för .mpeg och .m2t. MPEG-filer importeras (framför allt) och avkodas lite snabbare än m2t, trots att det är samma innehåll. Laptops är känsliga för HD-material om man har ett grafikkort som inte har minst 256Mb eget minne eller mer.

 

Men som Sten säger, du kan testa Avids DNxHD codec, hör gärna av dig hur det fungerar i CS4.

 

//Max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Daniel Hållquist
   Hej! Någon som är kunnig när det gäller DCP:s?
    
   Jag har gjort en med Adobe Premiere. Vid export valde jag helt enkelt Wraptor DCP. Exporten tog 62 timmar.
    
   Nu undrar jag dock om något gick fel. Vid exporten såg jag att filen var väldigt stor, 805871 MB, men efter det exporterat klart stod det att DCP-mappen endast var 18,8 GB. Eftersom den exporterade i 62 timmar så man tycker den borde vara större. Eller komprimeras den vid export?
    
   /D
  • By revilofoto
   Hej!
    
   Uppdaterade mitt Premiere...och då dök denna rutan upp...
   Vad ska jag göra?

  • By Jensamannen
   Jag har lagt ett justeringslager med Lensflare på i ett filmklipp i After effects. Nu skulle jag vilja lägga en lätt oskärpa på min Lensflare, men hur gör jag det utan att påverka filmklippet i botten. Jag vill bara att det skall påverka min Lensflare.
  • By Jensamannen
   Skall klippa film från 3 kameror som multicam klipp i Premiere. Jag har filmat med 3 DSLR-kameror och intervjun är 1timme lång så kamerorna delar ju upp filmen i typ 20min klipp. När man då gör en multicamsekvens av alla klippen från 3 kameror läggs varje litet klipp i en egen kanal trotts att dom flesta av dom egentligen kommer från samma kamera. Kan man på något sätt städa ihop så man bara får 3 spår. Ett spår för varje kamera.
  • By anders10
   Hej!
    
   Som rubriken antyder så älskar jag och hatar detta program.. :) Har klippt med det ett par år nu och lärt mig det hyfsat och jag gillar det verkligen när det fungerar. Jobbade senast på en dokumentär som blev klar i förra månaden och var ganska omfattande i material, dock användes inte så extremt med effekter men det blev en del ljudspår/musik/stillbilder/rörlig bild, text etc, det vanliga helt enkelt. Har haft extremt många kraschar där programmet fullständigt hänger/låser sig och fryser till is. Det kan nog räknas i hundratal under den sista månaden som dessa kraschar inträffade. Klippte vi fem timmar på en dag så kanske det rörde sig om 15-20 gånger. Oftast räckte det med att starta om datorn och fortsätta till nästa frysning men har varit i kontakt med Adobe så många gånger att det inte går att räkna då de fått fjärrstyra och rätta till problemen. Därför så hatar jag detta hemska program! Samtidigt är det ju fantastiskt när det fungerar! Har vid ett par tillfällen bett teknikern gå in och kolla min dator om han eller hon kunnat peka på en svag länk men de säger alla att min dator bör räcka. Detta handlar inte om 4k redigering utan vanlig hd.
   Det jag själv tror kan vara den svaga länken är processorn som har hängt med ett tag och det är en i5 2500k vilken i och för sig många säger vara mycket bra. Nvidia Geforce GTX960, 16 ram ssd + vanliga.
    
   Är på gång in i ett nytt projekt men känner att jag vågar inte fortsätta så här då det ger mig svaga nerver.. Flera har rekommenderat Final Cut X och menar att det är betydligt smidigare och stabilare.
   Samma sak i det avseendet med Premiere, det hackar och hänger sig på tidslinjen konstant. Håller på att få gråa hår emellanåt när man ska gå tillbaks och kolla. I alla fall säger personerna jag pratat med att Final Cut inte håller på sådär.
   Vill inte ge mig på varken Sony vegas eller Edius utan hålla mig till de stora eftersom jag är ganska oteknisk och beroende av att kunna få tips på nätet. Alltid bra med många användare som blir = många tips!
    
   Frågan är vad ni som är tekniskt duktiga att jag ska göra? Uppgradera datorn med en ny processor och lite annat och hoppas på det bästa eller lämna Adobe och satsa på Final Cut och i så fall hur pass kraftig Mac bör man ha som är lagom för uppgiften. Inget överdrivet. Spelar aldrig och det kommer inte att bli tal om 4k. Inte nu och inte sen! Blir ju ganska dyr fråga i så fall. Samtidigt så måste jag ha ett fungerande system.
    
   Mycket tacksam för alla svar!
    
   Vänligen
   Anders
×
×
 • Create New...