Jump to content

Toxx
 Share

Recommended Posts

Use condoms är ett samarbete mellan MLF Productions och Serenad Produktion. Filmen handlar om ett par som inte riktigt är på samma plan i en viss fråga. Filmen är 6 minuter lång och kan beskrivas som en dramakomedi. Hoppas ni gillar den, kommentera gärna!

 

Use condoms

 

MLF Productions

http://www.facebook.com/pages/MLF-Productions/279034436230

 

Serenad Produktion

http://www.facebook.com/pages/Serenad-Produktion/159618614052931

Link to comment
Share on other sites

kul att ni lagt upp filmen här. alltid uppskattande att se vilka filmer som produceras i vårt land.

jaaa. så mycket komedi vet jag inte om det var i mitt tycke. men men.

jag vet inte hur seriösa ni är i ert filmskapande heller, men har ni två produktionsbolag bakom er så antar jag att ni hållt på ett tag;

Så lite ris och ros:

fotot är bitvis helt okej. kul med handkamera, det skapar spänning i en annanrs ganska tråkig miljö. men kulisserna? helvita väggar som ibland har mer skärpa än skådespelarna? jag blir uttråkad innan första minuten.

ljudet är bra. inget märkvärdigt.

Klippningen är ju svår att få till när ni har så mycket handkamera, det är en del större klaffmissar, men som man ändå kan ha överseende med. kanske att den är lite i längsta laget. klipp ner den hälften så lång.

Det som däremot inte är så bra är manuset... först och främst är det oerhört klyschigt och inte trovärdigt för fem öre. sen efter 6 minuter så sitter man där och undrar vad handlar filmen om? det börjar med att hon är less på honom, och redan då vet jag hur filmen kommer sluta. det ger ingen bra känsla i slutet när man sett filmen. som sketch funkar den kanske men inte som kortfilm. och det räddar fortfarande inte klyschorna och dialogen.

hon är hyffsad i sin roll. men inte han. överspelat och direktinläsning av manuset. Något som regin borde kunnat göra bättre? Iaf, dåligt manus och dålig regi gör honom inte bättre.

 

sammanfattningsvis, ett tråkigt, klyshigt manus utan utveckling och trovärdighet, i en än tråkigare miljö med mindre bra skådespelare/regi. = ni har alla förutsättningar att göra en bättre film nästa gång!

drygt också att eftertexterna hackar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Toxx
   "Vi borde göra slut..."
    
   "Ballongen" tar avstamp i denna mening och skildrar en relations vändpunkt från ett komiskt perspektiv. Filmen är gjord av Serenad Produktion och är 9 minuter lång. Rösta gärna på vår film i Dragon Award New Talent:
    
   http://www.dragonawardnewtalent.com/browse/film/ballongen/
  • By losqadus
   Rikard och Michelle är tillsammans, men ingen av dem vet egentligen varför längre. I ett försök att "hitta tillbaka" till vad de en gång var tar Rikard initiativet till att åka iväg och jaga igen.
    
   Psykologisk och symbolisk och öppen för egen tolkning.
    

    
   http://www.youtube.com/watch?v=1iYFn5IcrQs
    
   Filmen är gjord som en del i en kurs på Högskolan i Gävle. Vi var tre killar i gruppen som inte kände varandra, inte bodde i samma stad och inte hade några resurser. Då vi var fristående studenter och läste med programstudenter var vi dessutom gruppen som bestod av de som "blev över". Vi hade ingen kameraerfarenhet och ingen tillgång till skådespelare. Men slutprodukten kom att fungera någorlunda tycker jag,
×
×
 • Create New...