Jump to content

JVC HD7 sända live. problem med firewire


Recommended Posts

Hej! Det är så att jag och min klass ska åka till Hornborgasjön och kolla/kika/ta kort på tranor. Då kläckte jag en idé om att direktsända en kvart eller så på kommunens hemsida. (den biten är klar.)

Dock har jag ett problem. Jag ska använda mig av den mycket lättanvända sidan Bambuser för själva sändningen och av min JVC HD7-kamera. Jag har en vanlig firewirekabel som jag kopplar ihop dator och kamera med, men jag får ingen bild!? Datorn känner att kameran är inkopplad verkar det som, men det står "no connection". Jag undrar då vad ni tror att det är som är galet. Kan det behövas en speciell kabel för kameran i fråga? Tacksam för svar!

Link to post
Share on other sites

..och du vet att firewire fungerar annars på kameran? Kanske en dum fråga, men på min HD7 har jag aldrig fått FW att fungera i något läge. Jag har dock inte haft några problem med det eftersom jag laddar ur scenerna från kameran med USB, men ska man stream blir det ju annorlunda.

 

Som parentes: Min HD7 är köpt beg så det var ju en viss risk, men allt enligt specen, skick, funktion, tillbehör stämde för mig, och jag vet ju inte ens om förra ägaren hade behov av FW. Det fanns ju vissa barnsjukdomar med HD7, så det måste ju varit nån anledning till att JVC lade ned modellen jättesnabbt. Jag ska ändå köpa en till nån dag, eftersom små HDV-kameror med 3CCD verkligen inte är vanliga.

Du har förresten inte hittat nått om man kan byta interna hårddisken mot en SSD?

Link to post
Share on other sites
..och du vet att firewire fungerar annars på kameran? Kanske en dum fråga, men på min HD7 har jag aldrig fått FW att fungera i något läge. Jag har dock inte haft några problem med det eftersom jag laddar ur scenerna från kameran med USB, men ska man stream blir det ju annorlunda.

 

Som parentes: Min HD7 är köpt beg så det var ju en viss risk, men allt enligt specen, skick, funktion, tillbehör stämde för mig, och jag vet ju inte ens om förra ägaren hade behov av FW. Det fanns ju vissa barnsjukdomar med HD7, så det måste ju varit nån anledning till att JVC lade ned modellen jättesnabbt. Jag ska ändå köpa en till nån dag, eftersom små HDV-kameror med 3CCD verkligen inte är vanliga.

Du har förresten inte hittat nått om man kan byta interna hårddisken mot en SSD?

 

Hej! Jag har aldrig tidigare använt mig av firewire (eller ILink som JVC valt att kalla det.)

Jag läser just nu i instruktionsboken: "Använd i.Link-kabeln VC-VDV204U eller VC-VDV206U. Det är inte säkert att i.Link-kabeln funkar på alla enheter." Den kabeln jag använder är inte en sådan, utan en vanlig firewire. Kan det vara felet? Jag tycker att det är konstigt om man måste ha en speciell kabel för ändamålet...

Link to post
Share on other sites

Jag har inte läst så noga i manualen, men jag har ju använt främst Sony iLink i 10 år och aldrig några kabelproblem med diverse dv, dvcam och HDV-utrustning. Även FW-diskar brukar ju gå med vilken som helst av kablar.

 

Enda "problemet" har varit HDV-utrustningen där man ibland måste ställa in på Auto och ibland på HDV (alt. DV alt. DVCAM) när man ska exportera till datorn. Jag blir aldrig klok på om det är Auto eller HDV som funkar bäst. Men i detta fall så fungerar uppgraderingen av Vegas i mitt fall mycket bättre. I helgen lade vi in 7 h HDV i datorn utan minsta trassel med kommunikationen till en HVR-15-bandare.

Link to post
Share on other sites
Jag har inte läst så noga i manualen, men jag har ju använt främst Sony iLink i 10 år och aldrig några kabelproblem med diverse dv, dvcam och HDV-utrustning. Även FW-diskar brukar ju gå med vilken som helst av kablar.

 

Enda "problemet" har varit HDV-utrustningen där man ibland måste ställa in på Auto och ibland på HDV (alt. DV alt. DVCAM) när man ska exportera till datorn. Jag blir aldrig klok på om det är Auto eller HDV som funkar bäst. Men i detta fall så fungerar uppgraderingen av Vegas i mitt fall mycket bättre. I helgen lade vi in 7 h HDV i datorn utan minsta trassel med kommunikationen till en HVR-15-bandare.

 

Okej, ska prova att köra med auto och hålla tummarna för att det går bättre då. Annars får jag köpa en av de kablarna som står i instruktionsboken.. Men kan det vara så att det bara går att använda en speciell kabel?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...