Jump to content

Panasonic nv-gs280 ---> Panasonic HDC-SD600


Recommended Posts

Precis som rubriken antyder funderar jag på att köpa ny kamera. I dagsläget överför jag allt material från min Panasonic nv-gs 280 till Premiere Pro med DV-band och i realtid. Filerna som importeras blir .avi filer, vilket jag tyckt varit smidigt i redigeringen. Nu funderar jag på att köpa Panasonic HDC-SD600. Vilket format blir det när man för över filerna då? Funkar det i Premiere Pro? Hur många minuters filmande klarar man sig på om man har ett 2 gigabytes minneskort och filmar med bästa upplösning? Vilka är fördelarna med HDC kameran kontra nv-gs? Har inga ambitioner om att göra toksnygga filmer, vill bara helt enkelt prova nånting nytt än DV-band. Vad tror ni? Har surfat runt lite och i alla fall beslutat mig för att jag inte vill ha en HDD kamera. Vad tror ni?

Link to post
Share on other sites

Det är en AVCHD kamera som spelar in i 1920 x 1080 och h.264 codec. Fördelarna är givetvis mycket högre upplösning (ca 4.5x högre) och att du kan få ut 50 bilder/sek om du ex vill ha snygg slow motion i nån scen. Du kan välja kvalieten, men spelar du in i 17Mbit/sek bör det bli nånstans runt 15 minuter på ett 2GB kort.

 

Du behöver minst PPro CS4 alt Premiere Elements 8 (eller 9) för att kunna klippa filmerna och du får också räkna med att renderingar och annat tar MYCKET längre tid. Du bör ha en rätt snabb dator (2- eller 4-kärnig CPU och helst 4+ GB ram). Har du CS5 kan du med fördel skaffa ett nVidia grafikkort som stöder GPU-acceleration (lista på vilka kort som fungerar finns på Adobes hemsida) vilket snabbar upp det hela enormt mycket.

 

Sen finns det givetvis en uppsjö av andra program som stöder kameran också, men dom har jag funktionsmässigt sämre koll på.

 

//Max

Link to post
Share on other sites

Har nu köpt kameran, sitter & leker lite fram och tillbaks för att lära mig. Blir nyfiken på det du skriver om 50 bilder/sek och snygga slowmotions. Är jag helt ute & cyklar, men på vilket sätt kan man göra för att få en snyggare slowmotion än att bara dra ner speeden? Glöm inte, jag är nybörjare.

Link to post
Share on other sites

Istället för att dra ner "Speed" ändrar du filmens Framerate.

 

- Gör en 25fps sekvens

- Ställ om klippets fps genom att högerklicka på det i Projektfönstret och välj Modify > Interpret Footage. Ställ om till 25 fps.

- Släng ner det i sekvensen.

 

Nu blir det perfekt 50% slow mo.

 

//Max

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By plf66
   Jag har nyligen blivit med ett par HMC151. Passar mig perfekt eftersom de har CCD-sensor. Någon som fortfarande använder modell?
    
   Jag behöver köpa nya batterier till dem för att gardera mig för några kommande långfilmningar med dåligt med laddresurser.
    
   Någon som har tips erfarenhet vilka batterier jag bör köpa? Noname från Ebay.de, eller andra idéer?
    
   Det är ju bra om kameran visar rätt återstående batteritid, men inte livsavgörande.
  • By mediamicke
   Hej!
    
   Har en HVX200 (32 GB kort, 2 batterier samt ordentlig kameraväska).
   Kollade lite på eBay och verkar ligga mellan 3-7000:- beroende på utrustning.
   Skulle 4000:- vara för mycket att sätta ut den för?
    
   Har även komplett Reflecmedia kit med ring (grön chroma), uppfällbar bakgrund (ca 2x2 m) samt matta, lite äldre version på själva ringen.
   Mycket svårt att hitta något uppskattat värde på det, någon som kan hjälpa till?
    
   Mvh
   Micke
  • By Dark_tree
   Hej!
   Jag har hemma en DVX100BE som nu inte används alls pga. tidsbrist samt svårigheter att jobba med den pga min dator som kan mata in DV material är paj. Då den är knappt använd under 100 timmar, så borde värdet på den vara relativt högt? Samt att dessa säljes inte längre på butik? Eller gäller det samma med kameror såsom med all elektronik att värdet går ner markant?
  • By 3CCDGBG
   Hej! Efter att tidigare i livet ha läst film och även gjort några småfilmer, då bl a med PD-150 samt 170 samt med Panasonics AG-serie (så länge sedan var det) - så blev jag nu sugen på att ge mig på lite filmande igen.
   Blir dock rätt förvånad när jag börjar kolla in utbudet av "bra kameror". Saken är den, att jag har inte behovet av en 4K-kamera egentligen, i vart fall inte på den lägre nivån med minimala sensorer.
   Är definitivt inte inne på att köpa en dyr kamera i stil med de ovan. Jo, de var ganska dyra då. Däremot hade jag önskat mig en kamera där det fanns mer fysiska reglage på kamerorna, åter igen som på de jag jobbat med tidigare.
   Vad har jag då kikat på, och vad är det för nivå jag ska lägga mig på? Nej, jag kommer inte rikta mig på något som ska visas för stora massan eller så, utan jag vill ha bra kvalitet på bilden under rätt förutsättningar, förstås:
    
   Sonys AX33 (för kort zoom då jag även vill kunna filma flygshower etc)
   Sonys AX53 (intressant, men tydligen har den väldigt få manuella möjligheter)
   sony AX100 (för kort zoom igen, annars är det väl snudd på denna nivå jag hade velat ligga)
   Canon Legria G30 eller G40 (också intressant, men bara Full HD vilket kanske räcker)
   Panasonic HC-VXF990 (En kamera jag inte blir klok på alls. Den marknadsförs som proffsig, men har bara inställningar i menyerna, och dessutom en ynklig sensor). Då den ligger ok i pris nu (6995,-) så har fokus legat mkt på den.
   Panasonic G80 (Hade väl en massa problem när den kom? Är de fixade? Har ju tyvärr inget ljud ut för hörlurar. Det kan man ju i alla fall få via grepp på exvis E-M5 Mark II. Surt).
   Panasonic GH4 (tror i inte jag behöver förklara mer om den. Har dock inga gluggar utöver en m43 25mm f1.8. Antar att jag måste köpa en del för att göra den rättvisa)
   Olympus E-M5 Mark II (Har ju den lilla E-M10 för att plåta med, så jag känner till kvaliteten. Men hur den står sig om exvis GH4 vet jag inte riktigt)
    
   Vad har ni för prylar att lattja med - och göra seriösare saker med (man kan lattja i arbetet i vilket fall). Om man inte vill lägga 20 papp... Jag vill ju ha en bra Rödemick med osv...saker kostar ju.
    
   Vad kan man kolla efter beggat som är proffsigt? Hur är det med Legria-serien där, eller kanske den proffisigare varianten av dessa? Som sagt...20 x zoom är krav. Frågan är bara...Full HD vs 4K. Har ju själv vara sig 4K skärm eller TV. Vet att det kan bli finfin kvalitet när man skalar ner 4K, men då gäller det väl att det materialet i sig ser bra ut (kanske från en kamera med hög bitrate, bra optik osv). Att köra 4K på en Panasonic av detta slag...är inte det bara en gimmick? Sen har den ju ljud in och hörlursutgång osv..
    
   Någon som kör den, förresten?
    
   Hm...tänker så det krampar.
  • By Bosse_A
   Nu har jag fått den nya 4K-kameran. Det känns bra att prova något nytt. Jag har under ett antal år filmat en Panasonic TM900 och kvaliteten har räckt ill för att visa film på biograf. Den nya kameran har även möjlighet att filma högkontastbilder med HDR-inställning. Jag daterade upp till Sony Vegas Pro 13 och redigeringen flyter fint även med 4K-material.
   Här är lite info från filmvisningen:
   ”Toppsjöpojkarna” blev succé på Bio Kontrast | Södra Vings Hembygdsförening
×
×
 • Create New...