Jump to content

Skillnad mellan 3,5 mm stereokontakt och stereoMINIkontakt?


Recommended Posts

Försökte plugga in mina snart 20 gamla men högkvalitativa mikrofoner på Canon EOS 60d, men det tycks inte funka. Det verkar som om mina mikrofoner har 3,5 mm stereokontakter och inte stereominikontakt, som kameran fordrar. Är det någon som vet om detta är problemet - och finns det i så fall adaptrar som löser problemet?

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...

Så vitt jag uppfattat det så är det vanligt att DSLR har 2,5 mm telekontakt. Vad du gör i så fall är att kontakta något företag som både är återförsäljare för din kameramodell (eller säljer liknande) och säljer mikrofoner. De bör rimligen vara medvetna om problemet.

 

Jag förmodar att problemet lätt kan lösas genom en adapter 2,5 mm hane till 3,5 mm hona, men ärligt talat så har jag inte provat. En sådan adapter kostar gissningsvis några tior hos de företag som säljer elektronik.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Tankar blir i regel voice over - dvs en berättarröst. För att det ska funka bra, måste man samtidigt se något lämpligt. Att "se" tankar kan lätt te sig drogat enligt mitt tycke (av de jag har sett) eller komiskt (som "I huvudet på en gammal gubbe"). Jag föreslår en berättarröst som säger något annat än det vi ser - någon form av kontrast som får oss att reagera. Ett grovt exempel: "Det regnade" / en bild på en solig sommardag.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...