Jump to content

Dramafilm - Blunt Dignity 2 (18 sidor)


Otto93
 Share

Recommended Posts

Här kommer mitt manus till våran (ALON Productions) kommande, First Blood-inspirerade, drama-film. Detta är uppföljaren till Blunt Dignity som vi gjorde julen 2009. Den finns på YouTube, bara att söka på Blunt Dignity. Kom gärna med synpunkter på vad som är bra och vad som kan göras bättre :D. Manuset är på engelska bara så att ni vet.

Blunt Dignity 2 (New version).pdf

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jag började kolla på Blunt Dignity på youtube. Jag kollade inte klart, det var för dåligt foto. Jag bryr mig inte så mycket men det såg ut att vara filmat med en handhållen, billig DV kamera. Ljuset var frukansvärt dåligt och vinklarna tråkiga.

 

Kortfattat fixa en fotograf som vet vad han gör. För vettigt foto, kolla de filmer jag varit med och gjort. Du hittar dem på vår facebook-grupp sida i min signatur.

 

 

Nu till Blunt Dignity 2 manuset. Jag slutade läsa efter 3 sidor, sen skummade jag resten. Det enda jag kan säga: för mycket dialog. Är det inte en action du vill göra? Jag älskar Tarantions filmer, skitmycke dialog men det är enormt svårt att skriva. Börja inte där. En tumregel jag lärt mig är att kan du visa vad som händer i bilder är det alltid bättre än att någon säger det. Exempel läs mitt manus jag skriver på nu så fattar du att dialog inte behövs.

 

Rambo filmer är det bästa jag vet så jag vill gärna se filmer som tar inspiration från dem.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Tack för feedbacken, det är en dramafilm som vi ska göra så det ska vara mkt dialog och eftersom filmen blir runt 25-30 minuter så måste vi ha rätt mkt dialog för att storyn ska bli begriplig. Både BD och BD 2 är lika Rambofilmerna vilket jag gillar :D. Som i BD ska det vara tillbakablickar från kriget i 2:an också.

 

I BD så filmade vi med stativ och vissa scener handhållet och kvalitén var inte den bästa. Jag tror inte vi har råd att anlita en proffsfotograf och till den nya har vi utvecklats en del, filmen gjordes ändå för mer än ett år sedan. Vi har bl.a. börjat filma i HQ istället för SQ, lärt oss lite stativtricks, köpt en ny mikrofon och blivit bättre helt enkelt.

 

Vad tyckte du om själva dialogen förresten?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Albinsandberg
   Hej!
    
   Postar här för all sorts feedback samt träning.
    
   obs, endast 4 sidor exklusive titeln.
    
   Vill också notera att jag ska försöka göra flera korta manus gärna mellan 5-15min. Så denna är min första.
   One last drink.pdf
  • By Bylundjonas
   Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. Mardrömmarna efter den situationen relaterade mycket till död och även likkistor, vilket var läskigt. Jag var ju barn och visste ju inte hur det fungerade efter man har dött, men jag har försökt beskriva min rädsla så bra jag kan i manuset för att man ska få en uppfattning att det var så här han upplevde det i drömmarna och kände.
    
   Threadet som manuset är baserad på: https://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=38225
    
   Manuset: The file is gone.
  • By nashville
   Tja!
    
   Det här manuset är en over the top komediserie som inte är så realistisk. Jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva stilen men kanske typ 30 Rock blandat med en light-version av Airplane.
   Loglinen för serien skulle kunna vara: En femtiotvå år gammal man delar en lägenhet med två tjejer i tjugoårsåldern efter att hans fru lämnat honom. -- Vilket låter perverst och som en äcklig önskedröm, men jag lovar att det inte är fallet.
   Jag är medveten om att serien aldrig skulle kunna produceras, av många orsaker, men är mera intresserad av om ni finner det underhållande. Kommentarer gällande struktur, karaktär, beskrivningar, om handlingen ens går att förstå och sånt skulle också uppskattas jättemycket.
   Rumskamrater-nashville.pdf
  • By RoKi
   En liten story om en religiös sekt som beslutar sig för att spränga ett vattenkraftverk och orsaka en syndaflod.
   Är helt ny på det här med att skriva, men tyckte att det var väldigt roligt. Såg det som en film hela tiden:)
   Guds Änglar:RoKi.pdf
  • By agnes99
   Hej!
    
   Det här är mitt första kortfilmsmanus (på 3 sidor) och jag skulle gärna vilja få respons/kritik.
    
   Synopsis: Viktor upptäcker att hans mamma är borta när han kommer hem en kväll. Det oroar honom så han går ut för att leta efter henne och efter en tids letande hittar han henne på kyrkogården.
    
   (Det är inte en händelserik historia, men jag hoppas att känslorna förmedlas.)
    
   Grejen är att jag har en lång bakgrundshistoria till Viktor och hans familj, så jag är rädd att manuset inte blir lika bra för en som inte har tagit del av deras historia. Varför jag skrev ett kortfilmmanus av det hela är för att jag är en noob (så jag ser fram emot att få respons och råd). Jag hade lite problem med en heading som ni kanske kommer märka och lite andra saker... Det finns en massa olika formateringsregler och jag vet inte riktigt vilka jag ska följa!... och ska man översätta de engelska uttrycken?
    
   FYI, så skrev jag manuset i Celtx (funkade bra men kan inte ta bort scennumreringen) och titeln är inte helt bestämd, vet inte ens om en borttappad är rätt ord, men kände att jag behövde skriva nånting.
    
   Tack på förhand för er respons! :)
   Screenplay (6).pdf
×
×
 • Create New...