Jump to content

Visuella effekter, allt från rymdskepp till exploderande bilar


moviepro
 Share

Recommended Posts

http://www.youtube.com/user/movieproDOTse?feature=mhum

 

Vår youtubekanal som vi skapat relativt nyligen. Vi har just nu bara lagt upp lite små projekt som vi gjort i 3ds max och after effects. Nu har vi köpt Canon 550d så därför kommer det bli mycket mer filmer. Vi ska även göra en lite kortare film under höstlovet, som för oss är nästa vecka.

 

Om ni tycker om vårt arbete och vill se mer utav de så får ni gärna prenumerera. Ifall ni har åsikter om något som är bra eller dåligt så får ni även säga de, men i sådana fall så vill vi ha seriös kritik. Vi håller också på att skapa en hemsida http://www.moviepro.se där man kommer kunna se alla nya trailers, tutorials, forum, filmtips och mycket mer :)

Link to comment
Share on other sites

Jag orkade titta på de översta tre:

 • "3d Ocean"
  Ptja... såg ut som en dataspelstillverkarlogo anno 1997 eller så. Svårt att kritisera utan att veta vad det var ni ville uppnå.
 • "Starship flyby"
  Inte mycket rätt här: dålig färgmatchning mellan X-vingarna och bakgrunden. Dålig perspektivmatching mot bakgrunden. Stel animation - skeppen ser ut som om de går på räls istället för att se ut som om de flyger.
  För övrigt: om ni inte är helt hundra på ett språk, använd stavningskontroll.
 • "Matte painting and car explosion"
  Ganska mycket samma problem här. Hade ljuset och perspektivet matchat mot bakgrunden så hade kanske matten blivit mindre uppenbar, men...

Link to comment
Share on other sites

Håller med kommentarerna ovan, allt känns väldigt tutorialized.

Jag förstår ändå att nuförtiden får man allt serverat, och det finns tutorials för det mesta så det är lätt att man skippar grunderna. Men det syns också, för alla som går efter tutorials högt över sin egentliga nivå fastnar på samma ställe. I din 3d ser jag att du inte är mer en än nybörjare - det finns inget speciellt avancerat där, vilket leder mig till att anta att du inte gjort modellen själv heller. Mitt tips är att börja från grunden - Hitta en Introduktionsguide till 3ds Max och LÄS den, sen jobbar du dig uppåt, utan att skippa steg- Det är då man faktiskt blir bra.

 

Din compositing var inte speciellt avancerad, men greenscreen-delen med bryggan blev jag faktiskt glatt överaskad då jag trodde att ni faktiskt haft en person på en brygga, och sen bara byggt set extension utöver. Där ser jag ju att du haft lite mer 'kött på benen' om man kan säga så. Och det är också viktigt, att inte ta sig vatten över huvudet utan att hålla sig till det man kan. Är man ingen höjdare på att animera bilar, så kan man alltid filma en bilmodell i miniatyr framför greenscreen och arbeta det gamla klassiska sättet - Man blir överaskad över hur pass bra äldre knep faktiskt kan fungera. VCP - Big Dreams

 

Saker som du lärt dig av tutorials imponerar kanske på kompisarna, men det kommer du inte långt med när det väl gäller. Så det är mitt tips - Börja från grunden och arbeta dig uppåt :D

Link to comment
Share on other sites

Litet tillägg eller vad man ska kalla det på Megas post. Kan rekomendera 3ds max bible varmt och om du vill ha video är lynda.com's träning för max 6 där de går igenom grunderna (de kan ha gjort en nyare fanns dock ingen då jag kollade och använde själv max9)

 

Altt känns som ovanstående sagt väldigt video copilot och ganska nybörjar aktigt. Det värsta var ju att bilen inte hade någon skugga..

 

Fortsätt jobba och ta det som sagt från grunderna!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Jensamannen
   Tänkte bara lyssna hur ni jobbar när ni lägger på tyngre effekter. Har skaffat "Flickerfree" då vi i jobbet filmar mycket i ledbelysta miljöer som är svåra att få bukt med på plats. Flickerfree-pluggen är dock så pass tung att det rekommenderas att man lägger på den på dom obearbetade klippen för att det inte skall bli för tungjobbat. Hur jobbar ni sen. Exporterar nu ut dom och sparar ner för att sen plocka in i det tänkta projektet eller "nestar" ni dom i det befintliga projektet för att sen lägga på färgkorrigering och annat. Jag sitter på en Mac Book Pro 2019 i Premiere Pro.
   Jens
  • By Sunil87
   Jag och några kompisar gjorde en långfilm utan budget, här är trailern:
   https://youtu.be/LGWWL-eGs6w
   Filmen blir ca 1h 30min och är lite av en skräckkomedi roadtrip rulle genom den fiktionella staden Långboda under en zombieapokalyps.
  • By DivineLavinia
   Hej!
    
   Jag heter Viktor, för tillfället pluggar jag Music Production i London, där jag bland annat läser Music And Sound For Moving Image.
   Därför letar jag nu efter alla slags projekt där det kan behövas musik/ljuddesign.
    
   Hör gärna av er om ni är intresserade, vill höra något jag gjort tidigare eller vad som helst.
    
    
   Med Vänliga Hälsningar
   Viktor
  • By IntrigFilmTv
   Hej!
    
   Nu arbetar jag och Henrik Qvarnström med en ny kortfilm och här kommer ni att kunna följa projektet framöver. Nästan alla i teamet, både framför och bakom kameran, kommer från Filmcafe.se.
    
   Det har äntligen blivit dags för skräckfilm!
    
   Framför kameran:
    
   Frida Liljevall
   Thomas Hedengrahn
   Claes Hartelius
    
   Bakom kameran
    
   Regi: Robert Selin
   Foto: Henrik Qvarnström
   A-ljud: Jonas Thorzén
   Smink: Magdalena Vidsäter
    
   m.fl.
    
   Redan nu kan ni spana in vår officiella sida på Facebook om ni vill tjuvtitta. Glöm inte att "gilla" sidan så hjälper ni oss att nå ut :0)
    
   http://www.facebook.com/BadNewsKortfilmen
    
    
   Kram/R
  • By 2biasMotion
   Jag ska göra en kort fan-film till det omtyckta Zombie game-mode från Call of Duty black ops.
    
   Jag behöver ta bilder och referenser på olika realistiska luftvapen/soft airguns samt använda vissa i filmen.
   Ni som är bekväma med att låna ut något/några ni äger eller har tips på var man kan få tag på billiga eller låna?
    
   De som ska fotograferas endast behöver jag bara låna en dag, men de som ska vara med i filminspelningen behöver jag nog låna 2-3 dagar.
    
   Filmen kommer spelas in i Mars och fotograferingen av vapen kommer ske efter inspelning.
    
   Uppskattar all typ av info. :)
    
   /Tobias
×
×
 • Create New...