Jump to content

Stora bugg(?)-problem vid användande av 3d, skuggor etc


Recommended Posts

Försöker skapa lite motion graphics med After Effects CS 4, har 4 st 3d lager, varav tre st kastar skuggor (den fjärde är en bakgrund). Har även en spotlight.

 

Ett av lagren är ett comp-lager de två andra är rena text-lager.

 

Problemen som uppstår är att skuggor och hela lager försvinner i olika vyer.

 

I kamera-vyn ser jag comp-lagret, dess skugga samt båda textlagrerna. I resten av vyerna syns endast Compen och dess skugga. Markerar jag texten så ser jag boundingboxen i alla lager.

 

Detta är dock något som ändras lite slumpmässigt. Oftast har det varit så att jag sett alla lager, men skuggan för compen har varit osynlig i kamera-vyn men synlig i alla andra vyer.

Problemet kvarstår även vid rendering, vilket gör det hela extrem irriterande.

 

Har provat att öppna upp scenen på olika datorer och även i CS5, det ser likadant ut överallt.

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...

Knepigt, ingen annan här som stött på samma problem?

Max, Rogge?

 

När sker detta, när du renderar, jobbar eller både och?

Har du testat att mecka med att slå av t.ex. Open GL?

 

Har för mig någonstans i bakhuvudet att ext och 3D brukar krångla en del, testa att pre-compa texten eller om den ligger i en comp, ta bort compen.

 

Mer kan jag inte tipsa om just nu, hoppas det löser sig iaf mvh /Pontus w

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By andreas ljung
      Hej!
       
      Köpte precis Element 3D ifrån Videocopilot och har stött på ett litet problem. Gjorde en enkel animation där en 3D-text flyger in mot en 2D-yta. Vill samtidigt att kameran rör sig som i en båge framför det hela. När jag rör på kameran med Orbit Tool eller Track Tool så håller sig texten på plats emot ytan, men när jag animerar och kör en preview så fastnar texten liksom statiskt mot kameran efter att ha hängt med i början. Eftersom att det funkar i några frames så misstänker jag att det är ett hårdvaruproblem, typ RAM-minnet. Har 16 gb men grafikkortet (PNY Quadro K620) stjäl 4 gb så det finns 11-12 till godo.
       
      Nån som stött på liknande problem?
       
      /Andreas
    • By pariba
      Hej,
       
      Håller på och testar lite smått och försöker föra över ett projekt från After Effects till Premiere Pro. Av någon anledning så får jag inte över kompositionen till Premiere, utan får endast över själva bakgrunden men inte animeringen.
       
      Jag bifogar en skärmdump från mitt projekt i After Effects. Det jag får över är alltså det lager som heter "Pale Red Solid 1", och jag får alltså inte över lagret som heter "Bar1" (som utgör själva kompositionen).
       
      Förstår inte riktigt varför. Har sparat ner filen till en Premiere Pro-fil för att därefter kunna importera den i mitt Premiere-projekt. Men hur ska jag även få över kompositionen? Är det något jag har missat?!
       
      Tacksam för hjälp!

×
×
  • Create New...