Jump to content

inspelningstekniker för ljud sökes till dialogfilm


3d daniel

Recommended Posts

Vi är en grupp som söker en person som är kunnig spela in och ta upp ljud för en kortfilm. Filmen är dialogdriven, så ljudet på dialogen är extra viktig. Vi har en riktmic och en zoom ( portabel ljudinspelare) till hands. Om du äger egen ljudutrustning uppskattar vi gärna om det tas med under inspelning.

 

Enligt planeringen ska inspelningen ske mellan den 16-18 Juli, alternativt 23 -25 juli.

 

Som ni kan förstå kan vi tyvärr inte ge någon betalning eftersom vi är amatörer (men inte helt oerfarna) som gör filmen. Men hoppas att vi fortfarande kan ha roligt ändå.

 

 

För de som vill läsa synopsiset, läs nedan.

 

”Vi borde göra slut”

 

Ett par i 25 årsåldern sitter i sin soffa och kollar på tv. Killen leker med en ballong som ger ifrån sig roliga ljud. Tjejen sitter med sin laptop i knäet och båda ser likgiltiga ut. Efter ett tag säger han att de borde göra slut. Tjejen instämmer. De börjar berätta för varandra vad de inte gillar med varandra och det råder allmän konsensus. De hjälper varandra att komma på anledningar att göra slut. Sedan tänder det till när de inser vad de faktiskt inte gillar hos varandra som de trodde att den andra inte hade något emot. De kommer allt djupare in i diskussionen och klimaxen kommer i ett utbrott som leder till att ballongen exploderar.

Efter att ballongen har sprängts uppstår en tystnad där de båda två är väldigt osäkra, men arga på varandra. Efter denna klimax inser de båda två att de faktiskt gillar varandra och passar bra ihop. De bestämmer sig för att fortsätta vara ihop och ger varandra en kindpuss.

Till sist sitter de likadant som i början och killen tar upp ett glas som står på ett underlägg på bordet. Han tar en klunk och när han sätter tillbaka den så sätter han den jämte underlägget rakt på bordet. Hon ser detta och säger snällt men ansträngt till honom att använda underlägget. Han ställer tillbaka glaset.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...