Jump to content

Eicar eller Prags filmskola


Davido
 Share

Recommended Posts

Har hört att Prags filmskola är en av de bästa i Europa. Har funderingar på att gå där. Väljer mellan den, Sydney Filmschool och två skolor i England..

 

CSN täcker inte kostnaderna. Möjligtvis till viss del, men CSN-pengarna går till boende, mat osv. Så det är antingen att jobba och spara ihop pengarna. Men 120.000 - 200.000 är inget man spara ihop bara sådär.. Andra alternativet är banklån. Då får förmodligen dina föräldrar eller någon annan gå i borgen för lånet, för att banken ska ha en säkerhet. Så har du ju även stipendier. Sök så många som går och hoppas på det bästa.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Prag har jag också hört ska vara bra, själv går jag på EICAR. Problemet med Prag är att man inte kan ta sin Bachelor's degree of Fine Arts där vilket man kan i Paris. När det kommer till utrustning har jag ingen om Prag, men på hemsidan ser det ut som att du får jobba med 35mm. Vilket är lite konstigt eftersom du helst först ska kunna 16mm innan du beger dig in i 35mm världen och utbildningarna verkar bara vara på 1 år. De kanske kör digitalt lika mycket dock. EICAR är bra iaf, tkr jag

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Pace
   Semestrade i Prag, Tjeckien, under sommaren tillsammans med nisse från forumet och lyckades hitta en hel del filmrelaterat i staden.
    
   Bland annat ett utsökt* rom av märket VooDoo (40 % alkohol). Vi hittade en IMAX 3D-biograf som vi var tvungna att kolla in (text och dialog var på tjeckiska så vi förstod absolut ingenting, men det var inte desto mindre en undervattensfilm). Blev lite besviken att det inte var en DOME-biograf, men 3D-effekterna är ju maffiga. Dessutom bodde vi några kvarter från Prags filmskola, vilket var en extra rolig anekdot.
    
   Sedan får man inte glömma att namedroppa tjeckisk öl förstås. Budweiser/Budvar, Staropramen, Gambrinus, Pilsner Urquell, Baron Trenck, Zlatopramen, Krusovic med flera.
    
   * Total lögn.
    
   Nu är det din tur att posta bilder från resor som överraskande nog haft något med film att göra!

×
×
 • Create New...