Jump to content

En person som ska vända sitt liv uppochner, samhällsskildring.


Qvazzler
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Jag vet inte exakt hur populärt mitt ämne är, eller hur man skulle kunna få intresset att växa bäst i en dokumentär om det, but here goes.

 

Jag letar efter en erfaren dokumentärfilmare som jag tillsammans kan nå TV-bolagen med, och såklart få ett allmänt erkännande om en bra dokumentär. Eftersom jag inte har pengarna till att anställa dig, så skulle jag hellre gärna vilja ge dig chansen att göra något du skulle brinna för, och gärna ge dig "the upper hand" i beslut och allt annat som du känner att du vill ha kontroll över.

 

Bor i Göteborg just nu, så det vore ju självklart trevligt om du också bodde i dom trakterna!

 

Intro

 

Jag är en nörd med några annorlunda attributer som motiverar mig till att göra en dokumentär om hur jag, som lever ett så osunt liv så att det 10 år senare skulle vara väldigt svårt att avgöra om personen skulle må bra överhuvudtaget, gör om min livsstil till exakt så som livet påstås skall vara.

 

Offrets vanor:

 

Trots det faktum att jag inte är speciellt överviktig (vilket många inte är även om de lever så ohälsosamt) utan bara väldigt otränad, så gör jag det följande under min vardag:

 

* Dricker minst 2 liter cola om dagen

* Äter pizza och annan beställd mat 1-3 gånger i veckan

* Om jag inte äter beställd mat så äter jag endast müsli och mackor

* Spelar alltid nya spel

* Har inget jobb och drygar ut på en tusenlapp i flera månader om jag väl får en

* Bor hemma hos farsan som jobbar konstant

* Snusar och röker

* Går och lägger mig 6 på morgonen och vaknar runt 17:00, om jag vill gå upp

* Oklippt hår

* Sömnproblem pga brist på saker att göra (bekräftat)

 

Listan går vidare. Jag lever ett riktigt osunt liv och har gjort detta i större delen av mitt liv. Däremot är jag inte speciellt deprimerad, har haft flickvänner, har ett par utvalda vänner, och i största synnerhet tycker jag om mitt liv som nörd.

 

Förändringen

Frågan är då, om man ställer om sig helt efter hur man SKA leva och dumpar allt annat, hur kommer jag fungera som människa? Hur lång tid tar det innan jag blir helt vanställd och när kommer vändpunkten?

 

Jag tänker göra de klassiska grejerna de gör i "Supersize me", mäta och väga min kropp under mitt osunda liv, göra undersökningar som visar hur jag har det ställt, och sedan konsultera med läkare för ett veckoschema med ordentlig mat och träning som skall följas punkt till pricka i 6 månader. (möjligtvis längre/kortare period, beror helt på dig!)

 

Innan schemat påbörjas ska man se hur jag levt hittills genom att helt enkelt bara slänga ihop material på när jag sitter vid datorn (kan spela in detta med en vän), käkar pizza, och se exakt när man tycker man lever ett bra liv, och ännu mer exakt när man inte är så pigg och känner att man är väldigt osund. (ungf klockan 6 på morgonen innan man ska försöka sova).

 

Starten

Först och främst, datorn skall bort. Vid dag ett ska jag också börja göra saker som jag inte gjort innan. Klippa mig, gå till tandläkaren, köpa lite nya kläder, fixa gymkort, etc.. Och sluta snusa/röka såklart.

 

Schemat skall bestå av en ny sport/träning som skall prövas vid en utvald tidpunkt med vänner eller själv varje vecka, eller ibland samma sport under ett längre segment. I schemat skall också finnas ett segment som består av någon slags behandling vilket är allt från vanlig massage till experimentella behandlingar såsom akupunktur, spikmatta, the works.

 

Träning skall såklart göras så ofta som det går, och självklart skall folk intervjuas på ett slags "svart på vitt" sätt då vanliga människor svarar på frågor om nördar och hur nördar svarar på frågor om vanliga människor, både ute på stan och kanske mer privat med personer som har diverse utbildningar etc.

 

På schemat kommer också fritid fortfarande läggas ut som en del av ett normalt liv, då jag istället för att sitta vid datorn går ut och träffar mina kompisar och försöker leva ett socialt liv. Tänker också att kompisarna kan lägga ut sina åsikter om hur jag lever idag och sen kanske lägga sina åsikter igen efter ett tag.

 

Jag kommer också antingen filma mig själv eller låta en vän filma mig när jag gör schemalagda saker, och jag har inte heller problem med intervjuer, så just du som är den erfarna filmaren inte ska behöva stå dig i en hög med tråkiga uppgifter utan snarare finnas till som experten och skapa något riktigt bra ur något som har potential.

 

Tillbaka till verkligheten - Idéanalys

Jag har letat efter existerande dokumentärer och har inte hittat något uppdaterat som reflekterar just det här. Det är klart att det finns tonvis med filmer/serier om hur osunt nördar lever, men hur lätt är förändringen egentligen? Och finns det någon som har hört nördar som pratar om ett vanligt liv istället för alla påståenden om hur nördar lever osunt?

 

Hör av dig!

Det kanske finns något som jag har glömt att skriva om nu, men lämna gärna dina åsikter om min idé här, och om du verkligen känner att du har potential att ta tag i ett projekt där jag gör en såpass stor, hård och motiverad förändring i mitt liv så får du skicka ett PM så kontaktar jag dig.

 

MVH, William.

Link to comment
Share on other sites

Du låter ju som en galet intressant person :) men ett sånt här projekt skulle ta galet mycket tid ändå så svårt kommer det nog bli att hitta en "erfaren dokumentärfilmare" även om penga problemet troligtvis kommer lösas med någon sorts sponsor eller liknande. Vet inte hur mycket du har kollat ruint hitils men jag ville bara tipsa dig om att söka dig till lite skolor som utbildar Dokumentär filmare, där kan du nog hitta någon som är villig att ta sig an projektet.

Hoppas förresten du inte ser detta som "din" film, då blir det nog svårt för en dokumentär filmare att känna sig taggad.

Link to comment
Share on other sites

Du låter ju som en galet intressant person :) men ett sånt här projekt skulle ta galet mycket tid ändå så svårt kommer det nog bli att hitta en "erfaren dokumentärfilmare" även om penga problemet troligtvis kommer lösas med någon sorts sponsor eller liknande. Vet inte hur mycket du har kollat ruint hitils men jag ville bara tipsa dig om att söka dig till lite skolor som utbildar Dokumentär filmare, där kan du nog hitta någon som är villig att ta sig an projektet.

 

Tack för dina åsikter!

 

Att gå till filmskolor är definitivt något jag borde göra, det tipset tackar jag för! Har redan börjat söka mig till företag som sysslar med dokumentation, men ja, det kanske finns mer motiverade människor i just filmskolor som går omkring och funderar på projekt osv. :)

 

Sponsorskap kan nog lösa en del, det har du rätt i. Om jag har tur kanske skolorna har bra kontakter redan.. Annars får jag väl börja ragga företag som vill synas, främst företag med tjänster som kan främja förändringarna i mitt liv.

 

Hoppas förresten du inte ser detta som "din" film, då blir det nog svårt för en dokumentär filmare att känna sig taggad.

Ah ja precis. Jag har ju inte så jättemycket erfarenhet med dokumentärfilmer, men vad jag tror mig har klurat ut är att förändringarna i mitt liv borde vara ungefär som grunden i dokumentären, medans som själva dokumentären består av relevant och intressant fakta, intervjuer av människor, intervjuer med personer som har gått tillväga med olika metoder som jag prövar.. För att inte glömma folk som går under liknande nördiga omständigheter osv.

 

Filosofi är underbart, så att en dokumentär innehåller inte bara min förändring utan frågorna kring ämnet i allmänhet vore bara rentav jättekul. Tack för att du säger det dock, ska tänka på att inte ge intrycket av att vara egotrippad när jag letar efter filmare. :)

Link to comment
Share on other sites

Intressant projekt. Kan bli väldigt bra om man vinklat det rätt. Det vill säga göra "The New Guy"-filmen fast i dokumentär-version och verkligen se om man kan få en ohälsosam nörd som gärna sitter och spelar spel att förändra sig till en 5-stjärnig playboy som lätt får tjejer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By masayat
   Hi all,
    
   Sorry this is mostly not written in Swedish - I am an aspiring film producer originally from Japan. After working at Warner Bros in Los Angeles as a trainee and then at a Japanese animation production company Genco, I am now looking to relocate to Sweden as soon as the coronavirus insanity is settled.
    
   Jag söker aspirerande manusförfattare som vill arbeta med två projekter med mig tillsammans. Both to be written in Swedish.
    
   1. Feature film: Coming of age between two teenage boys set in Norwegian countryside - similar vein as "CALL ME BY YOUR NAME" "MOONLIGHT" "WEEKEND". It's based on a YA graphic novel published in Sweden.
    
   2. TV series pilot/series development: 1 hour drama serie (crime, thriller) set in Sweden. Think "KALIFATE" meets "Störst av allt". I would appreciate if you're is familiar with refugee community in Sweden, because that is where I really need local writer's voice the most.
    
   Let's be upfront. I am willing to compensate, but this is very limited as much as USD200 for each project as I am paying from my pocket money. But we can discuss and come up with anything else I have to offer. Ideally we can spend 3-6 months from development to one rewrite.
    
   If anyone here is interested, please reach out to tajikaprod@gmail.com with your resume and a sample.
    
   Here's a bio about me:
   Originally from northern Japan, Masaya Tajika is an aspiring producer and a graduate of UCLA, MFA Producers Program. After a year as a Business Analyst Trainee/Creative Intern at Warner Bros, he is back in Tokyo, working with a production company Genco Inc.
   since January 2018, in charge of production coordination, international sales and co-production.
    
   Masaya has broad experience in various types of content from animation to live action. Recently he assistant-produced a Japanese animated feature In This Corner (and Other Corners) of the World (2019) in Japan, and produced two other live action feature in the US, Love Goes Through Your Mind (2018) and The Way You Look Tonight (2019), in addition to several short films.
    
   Feel free to contact with questions, too!
    
   Thanks.
   Masaya
  • By A Nordqvist
   Hej!
   Jag söker en aspirerande manusförfattare som vill utveckla ett lärande projekt tillsammans.
  • By Nilsmarcus
   Hej!
    
   Jag skriver otroligt mycket musik och en stor del utav den är symfonisk musik. Jag är givetvis medveten om att filmmusik och liknande ska skräddarsys till ändamålet, det är lite det som är tjusningen. Är öppen för alla möjliga projekt.
   Nedanför här hittar du länkar till lite musik jag har gjort.
    
   "Ghost key" -
   (5:52)  
   "Don´t open it!"
   (5:32)  
   "Return of the Judge"
   (0:58)  
   Mer musik hittar ni på min youtube-kanal:
   https://www.youtube.com/channel/UCmTbYQ-aZqQNhKQsbU41Enw/featured?view_as=subscriber
    
   Kontakt: Marcussjokvisth@gmail.com
    
    
   Mvh
   Marcus
  • By Malmborg
   FOTOGRAF / REDIGERARE SÖKES till
   Mechanic Eye
    
   Nu utökar vi vårt produktionsteam med en till fotograf med redigeringskunskaper. Vi ser gärna att du är en person med stort personligt engagemang och driv som vet att det lönar sig i slutändan. Om du vet hur du hanterar din filmkamera och har ett sinne för hur du vill ha din ljussättning runt omkring är du rätt person för oss.
    
   Arbetsuppgifter
   -Du kommer att vara vår A-fotograf i våra större och mindre projekt. Där det närmaste stora projektet är vår långfilmssatsning med arbetsnamnet Under Jord, med planerad produktion under 2019.
   -Du kommer att få huvudansvaret för redigering med möjligheten att själv styra om och hur du vill inkludera oss övriga med redigeringskunskaper i ditt arbete.
   -Tillsammans med våra manusskribenter för kortfilmer och sketcher kommer du också att få huvudansvaret över vår planerade Youtube-verksamhet. Där du kommer att få filma och redigera material till vår kanal.
    
   Kvalifikationer
   -Du har erhållit dig kunskap i filmfotografering på ett eller annat sätt, via utbildning eller ditt brinnande filmintresse.
   -Du och din kamera är bästa vänner med varandra och du vet vad ni behöver runt omkring er för att fånga den bästa möjliga scenen på film.
   -Du hanterar efterarbetet bra och strävar alltid efter att nå ett perfekt resultat.
   -Du är en person med stort engagemang och driv och uppskattar långsiktiga samarbeten och att göra karriär tillsammans med ditt team.
   -Du bor i Borås med omnejd, är villig att flytta till eller har möjlighet att pendla fritt till och från.
    
   Lön
   Till en början Projektbaserad, vid långsiktigt samarbete även fast lön.
    
   Sök jobbet
   Ansökning görs till Robin.malmborg@mechaniceye.com, bifoga cv och en presentation om dig själv där du berättar om vem du är, hur du ser på framtiden och hur du önskar utvecklas tillsammans med oss.
    
   Har du frågor så kontakta oss via sociala medier eller privat, alla våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida http://www.mechaniceye.com.
  • By Namnet
   Jag såg att det fanns ett behov av att köpa kortfilmsmanus och liknande. Själv älskar jag att skriva manus och har även lite utbildning inom området. Jag har skrivit flera manus själv, i långfilmsformat, kortfilmsformat, dokumentärt och reklamformat.
    
   De manus jag har skrivit är främst för min egen del. Vissa har jag förverkligat och filmat själv. Eftersom att jag skriver såpass ofta och mycket så tänker jag att jag lika gärna kan skriva åt andra också. Värt att nämna är att jag har varit med i flera produktioner i roller som regissör, foto, ljud, klippare, grading, FAD, producent och manusförfattare såklart. Detta tänker jag kan vara en bra erfarenhet eftersom att jag då har koll på hur jag kan anpassa manusen efter t. ex. filmbudget, effekter och andra önskemål.
    
   Hur som helst, vill du köpa ett kortfilmsmanus av mig så säg till! Jag skriver gärna på beställning, ni kan ha en idé, ämne, genre, scen m.m. som jag ska anpassa mig efter, eller så låter ni mig ha fria händer och skriva om vad jag vill. Ni kan även välja hur lång filmen ska vara. Helt enkelt är jag väldigt flexibel och ni kan ställa krav på mig.
    
   Är du intresserad så skicka ett PM till mig!
    
   Mvh
    
   Namnet
×
×
 • Create New...