Jump to content

Ystads Filmuniversitet


Rasty
 Share

Recommended Posts

Hejsan!

 

Jag är 17 år gammal och bor 4 mil ifrån Ystad i Skåne. Jag har vetat en rätt lång tid nu att det finns ett filmuniversitet i Ystad och jag hade tänkt börja där hösten 2011 när jag går ut gymnasiet. Men det finns ju sååå lite information om det på nätet. Jag hade tänkt göra ett besök där någon gång och höra lite med dem men det kommer nog dröja några månader innan jag tar tag i det. Har skickat mail till dem men har icke fått svar på 10 dagar nu. Jag undrar helt enkelt om någon vet något om universitetet där? Hur länge pågår utbildningen? Behöver man betyg för att komma in i skolan? Vad kan man studera till... filmregissör kanske? Vad har man för möjligheter efter utbildningen? Kanske man kan få kontakt med något filmbolag i USA vilket är var jag vill bosätta mig och det är där jag vill jobba som regissör.

Link to comment
Share on other sites

Det var rätt lätt att hitta info på nätet, men men...

 

På filmuniversitetet ges en så kallad mastersutbildning i filmproduktion (och en i filmmusikkomposition, men det känns irrelevant). Utbildningen är alltså en tvåårig påbyggnadskurs för blivande producenter och kräver att man redan har en kandidatexamen, dvs minst tre års högskolestudier. Så det är inget man kan gå till direkt efter gymnasiet.

 

För mer information se http://www.lu.se/o.o.i.s?id=320&lukas_id=HAFMP

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jbergman har rätt i vad han säger. Bodde i Sjöbo, 3 mil ifrån Ystad, och hade inte hört ett ord om den innan jag stack hit till Sydney för att plugga, mer än att jag kände en av lärarna som är delägare på Anagramproduktion. Så tyvärr, du måste fixa lite mer erfarenhet innan.

 

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...