Jump to content

Sminkör sökes - Umeå, Maj


Videoapelsin
 Share

Recommended Posts

God kväll!

 

Jag heter Peter Sundqvist, jag är tjugoett år gammal och jag är bosatt i Umeå. Den senaste tiden har jag letat människor till min kortfilm "Sarabanden" som jag tänker spela in i Umeå med omnejd under April - Juni. Det mesta kommer att filmas under Maj månad, men ett fåtal scener kommer jag att börja med väldigt snart, och vissa kommer inte att filmas förr än mitten av Juli.

 

SYNOPSIS

Våren 1980 har polisen i en stad någonstans i Sverige fått upp ett spår på någonting. De vet inte riktigt vad, men för att gå till botten med det krävs högsta prioritet och tidens bästa ljudinspelningsutrustning. Omfattande ljudupptagningar görs vid områdena runt Närkegatan och Saragatan, och allt innehåll arkiveras och sparas på kassettband. Polisen vet inte vad de letar efter, och inte heller vad informationen de sparar ska användas till.

 

Inget brott har begåtts, än.

 

Men så natten mellan den sjätte och sjunde maj 1980 försvinner en ung flicka. Informationen som sparats på kassettbanden blir väldigt viktiga i utredningen, och det verkar till och med som att de innehåller information om var hon befinner sig just nu, och var hon kommer att dyka upp igen. Hennes vänner säger att de inte vet någonting, men det är inte säkert att de behöver säga någonting, för det verkar som att området runt korsningen Närkegatan – Saragatan redan berättat historien om Sara, hennes pojkvänner, hennes bästa väninna och hennes försvinnande.

 

I en källare sitter en svettig man med cyanfärgad T-shirt och lyssnar på kassettbanden. Han är den som styr berättelsen, och det är när han trycker ”play” vi får ta del av mysteriet med Sarabanden.

 

 

 

Filmen kommer att vara abstrakt, men det finns en historia. Det finns luckor i historien, men det är vad som gör det intressant.

Visuellt kommer den att bli en fröjd. Jag har tjusiga lampor, och alla skådespelare har intressanta ansikten, och miljöerna i den här staden de rör sig runt i är otroliga.

 

 

 

Jag har klart med många av skådespelarna, någon roll är fortfarande inte helt spikad, men jag håller på att knyta ihop den här påsen nu. Och i den här påsen behöver jag en sminkör!

 

Skulle du vara intresserad av att vara sminkör under inspelningen av Sarabanden så skulle det vara mycket trevligt. Filmen kommer, förhoppningsvis, få ett litet ekonomiskt stöd från Film i Västerbotten, men även om jag skulle få detta så har jag tyvärr ingen möjlighet att betala ut löner. Reseersättning, mat och kaffe bjuder jag givetvis på.

 

Inga exakta datum är planerade än, men det mesta kommer att filmas under maj månad. Filmen kommer nästan uteslutande att filmas relativt centralt i Umeå, och bor du i närheten är det ett väldigt stort plus.

Du behöver inte ha erfarenhet från andra uppdrag, det räcker gott med att du är en duktig sminkör.

Var beredd på att det kan ta upp en del tid under våren. Det mesta kommer att filmas eftermiddagar och kvällar, men även dagtid ibland. Det är med andra ord väldigt bra om du har ett flexibelt och inte särskilt upptaget schema i Maj.

 

Är du intresserad, maila sunkan_peter@hotmail.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By masayat
   Hi all,
    
   Sorry this is mostly not written in Swedish - I am an aspiring film producer originally from Japan. After working at Warner Bros in Los Angeles as a trainee and then at a Japanese animation production company Genco, I am now looking to relocate to Sweden as soon as the coronavirus insanity is settled.
    
   Jag söker aspirerande manusförfattare som vill arbeta med två projekter med mig tillsammans. Both to be written in Swedish.
    
   1. Feature film: Coming of age between two teenage boys set in Norwegian countryside - similar vein as "CALL ME BY YOUR NAME" "MOONLIGHT" "WEEKEND". It's based on a YA graphic novel published in Sweden.
    
   2. TV series pilot/series development: 1 hour drama serie (crime, thriller) set in Sweden. Think "KALIFATE" meets "Störst av allt". I would appreciate if you're is familiar with refugee community in Sweden, because that is where I really need local writer's voice the most.
    
   Let's be upfront. I am willing to compensate, but this is very limited as much as USD200 for each project as I am paying from my pocket money. But we can discuss and come up with anything else I have to offer. Ideally we can spend 3-6 months from development to one rewrite.
    
   If anyone here is interested, please reach out to tajikaprod@gmail.com with your resume and a sample.
    
   Here's a bio about me:
   Originally from northern Japan, Masaya Tajika is an aspiring producer and a graduate of UCLA, MFA Producers Program. After a year as a Business Analyst Trainee/Creative Intern at Warner Bros, he is back in Tokyo, working with a production company Genco Inc.
   since January 2018, in charge of production coordination, international sales and co-production.
    
   Masaya has broad experience in various types of content from animation to live action. Recently he assistant-produced a Japanese animated feature In This Corner (and Other Corners) of the World (2019) in Japan, and produced two other live action feature in the US, Love Goes Through Your Mind (2018) and The Way You Look Tonight (2019), in addition to several short films.
    
   Feel free to contact with questions, too!
    
   Thanks.
   Masaya
  • By A Nordqvist
   Hej!
   Jag söker en aspirerande manusförfattare som vill utveckla ett lärande projekt tillsammans.
  • By Nilsmarcus
   Hej!
    
   Jag skriver otroligt mycket musik och en stor del utav den är symfonisk musik. Jag är givetvis medveten om att filmmusik och liknande ska skräddarsys till ändamålet, det är lite det som är tjusningen. Är öppen för alla möjliga projekt.
   Nedanför här hittar du länkar till lite musik jag har gjort.
    
   "Ghost key" -
   (5:52)  
   "Don´t open it!"
   (5:32)  
   "Return of the Judge"
   (0:58)  
   Mer musik hittar ni på min youtube-kanal:
   https://www.youtube.com/channel/UCmTbYQ-aZqQNhKQsbU41Enw/featured?view_as=subscriber
    
   Kontakt: Marcussjokvisth@gmail.com
    
    
   Mvh
   Marcus
  • By Malmborg
   FOTOGRAF / REDIGERARE SÖKES till
   Mechanic Eye
    
   Nu utökar vi vårt produktionsteam med en till fotograf med redigeringskunskaper. Vi ser gärna att du är en person med stort personligt engagemang och driv som vet att det lönar sig i slutändan. Om du vet hur du hanterar din filmkamera och har ett sinne för hur du vill ha din ljussättning runt omkring är du rätt person för oss.
    
   Arbetsuppgifter
   -Du kommer att vara vår A-fotograf i våra större och mindre projekt. Där det närmaste stora projektet är vår långfilmssatsning med arbetsnamnet Under Jord, med planerad produktion under 2019.
   -Du kommer att få huvudansvaret för redigering med möjligheten att själv styra om och hur du vill inkludera oss övriga med redigeringskunskaper i ditt arbete.
   -Tillsammans med våra manusskribenter för kortfilmer och sketcher kommer du också att få huvudansvaret över vår planerade Youtube-verksamhet. Där du kommer att få filma och redigera material till vår kanal.
    
   Kvalifikationer
   -Du har erhållit dig kunskap i filmfotografering på ett eller annat sätt, via utbildning eller ditt brinnande filmintresse.
   -Du och din kamera är bästa vänner med varandra och du vet vad ni behöver runt omkring er för att fånga den bästa möjliga scenen på film.
   -Du hanterar efterarbetet bra och strävar alltid efter att nå ett perfekt resultat.
   -Du är en person med stort engagemang och driv och uppskattar långsiktiga samarbeten och att göra karriär tillsammans med ditt team.
   -Du bor i Borås med omnejd, är villig att flytta till eller har möjlighet att pendla fritt till och från.
    
   Lön
   Till en början Projektbaserad, vid långsiktigt samarbete även fast lön.
    
   Sök jobbet
   Ansökning görs till Robin.malmborg@mechaniceye.com, bifoga cv och en presentation om dig själv där du berättar om vem du är, hur du ser på framtiden och hur du önskar utvecklas tillsammans med oss.
    
   Har du frågor så kontakta oss via sociala medier eller privat, alla våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida http://www.mechaniceye.com.
  • By PabloFernandez
   Hej Alla. Nu har vi filmat klart långfilmen Finding Alice och klippningen har satt igång.
   Vi vet redan nu att vissa saker behöver kompletteras och detta är schemalagt 31-Aug till 3e-Sep
    
   Filmen är independent finansierat så det vi söker är folk som är villiga att vara med 4 dagar, träffa massa med sköna filmare och hjälp oss avsluta.
    
   Hör av dig till info@laithaus.com och berätta lite om dig själv.
    
   Stor kram.
    

×
×
 • Create New...