Jump to content

Karaktär möter sig själv


losqadus
 Share

Recommended Posts

absolut lättatse sättet är ju att köra kloning bara... http://www.youtube.com/watch?v=8bgZHc3hTr4

 

Nja... eller visst, om man på ett enkelt sätt genom en enskild bild bara vill visa att det är två stycken av samma person så kan jag ju hålla med om att det antagligen är den enklaste metoden.

Men så fort man vill att det ska bli lite mer intressant än att man bara ser två kopior av samma person i bild och att dom t.ex. ska börja diskutera eller integrera med varandra på något sätt, eller att man helt enkelt bara vill ha lite mer intressanta kameravinklar än hel och halvbilder rakt framifrån på karaktärerna, då är den där metoden tyvärr inte den enklaste längre.

 

Så jag skulle rekommendera att ni helt enkelt filmar det med två olika skådespelare som har ungefär samma kroppsbyggnad. Då är det bara att filma det från sådana vinklar att man inte ser ansiktet på kopian, därefter byta kläder och position och filma det man behöver på den andra versionen av huvudkaraktären. :)

 

...men om det är viktigt att man ser ansiktet på båda samtidigt i någon scen kan ni ju dock behöva ta till lite visuella effekter (eller en spegel) ;)

Link to comment
Share on other sites

tack för svaren!

 

Det är bara en scen det handlar om, och det kommer att vara ganska enkelt... alltså ingen interaktion mellan dem.

 

Sen är skådespelaren (extremt )liten och emlig så vi har ingen som skulle kunna se ut som honom i umgängeskretsen :P

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Har spelat in en sån scen på en film jag gjorde i skolan för något år sedan. Sök på Flashback på youtube, kanske filip iversen efteråt för att få fram just den filmen. Det är allra sista scenen i filmen.

 

Vi hade bara kameran på under en längre tid, i exakt samma position. Spelade in personen på en del av framen i 10 sekunder, sen repositionerade han sig rätt som vi ville. En klurig sak vi hade dock var att vår person skulle vara sminkad "död, sönderslagen" på en av positionerna, vilket gjorde att det tog tid att sminka av honom och byta om till rena kläder. Så vi var ju rädda för att kamerans kulle ha flyttat sig lite under den tiden, (löv och så i bakgrund på träd kunde varit ett problem) men det fungerade i alla fall. Det jag gjorde sen var att ta in de båda klippen i After Effects och maska ut personen i fråga på en av bilderna.

 

Hoppas det kunde hjälpa dig med något, annars skicka iväg ett pm.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
 • 4 weeks later...

Är också intresserad av detta, ska spela in en film där samma person spelar alla rollerna, 4-6st, där han kommer gå runt med dessa karaktärer (han själv) vilket är det enklaste sättet? Hur fungerar den där clone effekten i början av tråden? Finns det nåt liknande i After effects?

 

Fridens!

 

 

 

 

EDIT; Såhär tillexempel, hur gör man detta?

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By bonner
   Här är filmen min grupp gjorde som slutproduktion under Praktisk Film 1, Malmö Högskola. Jag har regisserat och gjort inlesningssekvensen med jorden till bilen samt lagt en stor del av ljudet.
    
   Finns på: http://se.youtube.com/watch?v=e8rI0u0RQM0
×
×
 • Create New...