Gå till innehåll

Karaktär möter sig själv


losqadus

Recommended Posts

absolut lättatse sättet är ju att köra kloning bara... http://www.youtube.com/watch?v=8bgZHc3hTr4

 

Nja... eller visst, om man på ett enkelt sätt genom en enskild bild bara vill visa att det är två stycken av samma person så kan jag ju hålla med om att det antagligen är den enklaste metoden.

Men så fort man vill att det ska bli lite mer intressant än att man bara ser två kopior av samma person i bild och att dom t.ex. ska börja diskutera eller integrera med varandra på något sätt, eller att man helt enkelt bara vill ha lite mer intressanta kameravinklar än hel och halvbilder rakt framifrån på karaktärerna, då är den där metoden tyvärr inte den enklaste längre.

 

Så jag skulle rekommendera att ni helt enkelt filmar det med två olika skådespelare som har ungefär samma kroppsbyggnad. Då är det bara att filma det från sådana vinklar att man inte ser ansiktet på kopian, därefter byta kläder och position och filma det man behöver på den andra versionen av huvudkaraktären. :)

 

...men om det är viktigt att man ser ansiktet på båda samtidigt i någon scen kan ni ju dock behöva ta till lite visuella effekter (eller en spegel) ;)

Länk till kommentar
Share on other sites

tack för svaren!

 

Det är bara en scen det handlar om, och det kommer att vara ganska enkelt... alltså ingen interaktion mellan dem.

 

Sen är skådespelaren (extremt )liten och emlig så vi har ingen som skulle kunna se ut som honom i umgängeskretsen :P

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 1 månad senare...

Har spelat in en sån scen på en film jag gjorde i skolan för något år sedan. Sök på Flashback på youtube, kanske filip iversen efteråt för att få fram just den filmen. Det är allra sista scenen i filmen.

 

Vi hade bara kameran på under en längre tid, i exakt samma position. Spelade in personen på en del av framen i 10 sekunder, sen repositionerade han sig rätt som vi ville. En klurig sak vi hade dock var att vår person skulle vara sminkad "död, sönderslagen" på en av positionerna, vilket gjorde att det tog tid att sminka av honom och byta om till rena kläder. Så vi var ju rädda för att kamerans kulle ha flyttat sig lite under den tiden, (löv och så i bakgrund på träd kunde varit ett problem) men det fungerade i alla fall. Det jag gjorde sen var att ta in de båda klippen i After Effects och maska ut personen i fråga på en av bilderna.

 

Hoppas det kunde hjälpa dig med något, annars skicka iväg ett pm.

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 6 månader senare...
  • 4 veckor senare...

Är också intresserad av detta, ska spela in en film där samma person spelar alla rollerna, 4-6st, där han kommer gå runt med dessa karaktärer (han själv) vilket är det enklaste sättet? Hur fungerar den där clone effekten i början av tråden? Finns det nåt liknande i After effects?

 

Fridens!

 

 

 

 

EDIT; Såhär tillexempel, hur gör man detta?

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 11 månader senare...

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...