Jump to content

Byta hotkey-musknappar i Maya 2010?


Peus
 Share

Recommended Posts

Hej, jag har ett lite frustrerande problem. Min mittenknapp (hjulet på musen) är för hård för att tryckas ned hela tiden (utan att jag får ont i fingret) och således har jag svårt att panna i Maya, dock funkar zoomen bra genom att använda hjulet, så jag skulle vilja byta hotkey för pan respektive dolly (zoom) d.v.s. från alt + mittenknapp = pan och alt + högerknapp = dolly till alt + mittenknapp = dolly och alt + högerknapp = pan. Hur gör jag det lite smidigt, jag lyckas inte förstå hur man ändrar så lite hjälp vore guld värt.

 

Det finns en inställning/hotkey som heter t.ex. dollytool och en som heter tracktool under ”Hotkey Editor/Navigation” som inte går att ändra på, dessa tycks därtill redan vara förinställda på (Alt + RMB) vad gäller t.ex. DollyTool. Det är det jag vill ändra men inte vet hur man gör.

 

Kan man gå in någonstans i någon fil och skriva om lite, är rätt färsk på Maya, i 3Ds max hade det nog inte varit några problem vilket gör mig ändå mer frustrerande eftersom jag fått för mig att byta plattform, kanske har jag nu valt fel, inte bra.

 

Tack så hemskt mycket på förhand och mv.h. /Pontus w

Link to comment
Share on other sites

var ett tag sedan jag satt i maya nu, men tror du kan gå tillväga denna väg. Öppna "konsollen" nere i högra hörnet, väl att den ska visa allt när du klickar kommer en kod komma upp bara för mittenknappen, Spar den texten, dra den till shellen. Sen finns de någonstanns i inställningar där du kan koppla en knapptryckning till Mel.

 

Ja ungefär så gör man, är svårt att berätta precis utan maya framför sig :)

 

//Mvh Simon

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...