Jump to content

Tjej, kille och man sökes till kortfilm!


Videoapelsin
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Jag heter Peter Sundqvist, är tjugoett år gammal och är för tillfället bosatt i Umeå.

Jag har sysslat med film i några år nu, det började som en hobby, och det är det också fortfarande egentligen, men det är en hobby som börjar ta mer och mer av min tid.

Jag söker skådespelare till en kortfilm, "Sarabanden".

 

Sarabanden är ett mysterium om en kvinna som försvinner spårlöst natten mellan den sjätte och sjunde maj 1980, för att sedan dyka upp på exakt samma plats igen, på dagen tre år senare.

I en källarlokal sitter en svettig man och lyssnar på kassettband som innehåller information om hennes liv, hennes försvinnande och var hon befunnit sig under de tre åren.

 

Den här gången har jag börjat i fel ände och gjort ett färdigt ljudspår, och nu ska jag filma bilder som passar ihop med det. Ingen dialog eller monolog kommer att filmas.

 

Jag söker tre roller.

 

Sara

Sara är huvudpersonen som allt kretsar kring. Hon är stark och klarar av det mesta, men den här gången verkar hon ha hamnat lite för långt ner i någonting. Hon är blond, har alltid på sig en röd klänning och hon är en sådan person som alla beskriver som vacker. Och hennes närvaro gör alla situationer lite trevligare för alla.

 

Billy

Billy är Saras hemliga pojkvän. Han är alltid klädd i ljusbrun kavaj och håller mycket saker inom sig. Han och Sara stämmer alltid möte i samma rum,

och när de träffas talar han aldrig, men han har en min som säger det mesta. Han är orolig för henne, men är rädd att om han säger det, förlorar han henne.

I en värld som är full av människor med mörka och dåliga idéer är Billy inte en av dom.

Men han skulle inte heller kunna göra något särskilt bra för någon.

 

Billy har ett utseende som inte är speciellt på något sätt. Han är askblond.

Inga tatueringar, piercingar eller andra utsmyckningar.

 

Den svettiga mannen

Filmen börjar med en bild av hans svettiga ansikte. Han har på sig en urtvättad mörk cyanfärgad T-shirt. Han är lite överviktig och lite stressad.

Han har mörkt hår, brunt. Kort, inte snagg, men det är inte någonting som hänger ner på sidorna. Och han har inte börjat tappa hår.

Han har ett utseende som antyder att något inte står rätt till. Och han svettas väldigt mycket.

Han sitter i ett rum och vänder sidor på banden, och när banden går igång så börjar film- och ljudsekvenserna.

Han har inte träffat någon av de andra karaktärerna i filmen.

 

Än är ingenting ansökt eller bestämt, men jag har tidigare lånat teknik (kamera och lampor) av Film i Västerbotten, och det har aldrig varit några problem. Ekonomiskt tänker jag bekosta filmen själv, och har därför inte betala ut löner till skådespelarna annat än reseersättning och mat under inspelningsdagarna. Jag är ingen hejare i köket, men någonting ska jag kunna kasta ihop!

 

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av skådespeleri, och du behöver heller inte ha hur mycket ledig tid som helst. Innan inspelningen vill jag bara ha några träffar med varje skådespelare, och hela inspelningen tänkte jag göra på två veckor. Och flera av de dagarna är det sådant jag filmar på egen hand, exempelvis miljöbilder och liknande. Scenerna med Billy och Den svettiga mannen kommer bägge att filmas under en dag. Rollen som Sara tar lite längre tid, men det handlar om några olika exteriörer och någon dag i fotostudio.

 

Det bästa är givetvis om du bor i Umeå-trakten, men eftersom antalet inspelningsdagar kommer att vara väldigt få så går det om du reser hit också. Då ordnar jag givetvis reseersättning, mat och boende.

 

Är du intresserad eller har frågor, kontakta mig på

sunkan_peter@hotmail.com

 

Ha en bra dag!

/ Peter Sundqvist

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By masayat
   Hi all,
    
   Sorry this is mostly not written in Swedish - I am an aspiring film producer originally from Japan. After working at Warner Bros in Los Angeles as a trainee and then at a Japanese animation production company Genco, I am now looking to relocate to Sweden as soon as the coronavirus insanity is settled.
    
   Jag söker aspirerande manusförfattare som vill arbeta med två projekter med mig tillsammans. Both to be written in Swedish.
    
   1. Feature film: Coming of age between two teenage boys set in Norwegian countryside - similar vein as "CALL ME BY YOUR NAME" "MOONLIGHT" "WEEKEND". It's based on a YA graphic novel published in Sweden.
    
   2. TV series pilot/series development: 1 hour drama serie (crime, thriller) set in Sweden. Think "KALIFATE" meets "Störst av allt". I would appreciate if you're is familiar with refugee community in Sweden, because that is where I really need local writer's voice the most.
    
   Let's be upfront. I am willing to compensate, but this is very limited as much as USD200 for each project as I am paying from my pocket money. But we can discuss and come up with anything else I have to offer. Ideally we can spend 3-6 months from development to one rewrite.
    
   If anyone here is interested, please reach out to tajikaprod@gmail.com with your resume and a sample.
    
   Here's a bio about me:
   Originally from northern Japan, Masaya Tajika is an aspiring producer and a graduate of UCLA, MFA Producers Program. After a year as a Business Analyst Trainee/Creative Intern at Warner Bros, he is back in Tokyo, working with a production company Genco Inc.
   since January 2018, in charge of production coordination, international sales and co-production.
    
   Masaya has broad experience in various types of content from animation to live action. Recently he assistant-produced a Japanese animated feature In This Corner (and Other Corners) of the World (2019) in Japan, and produced two other live action feature in the US, Love Goes Through Your Mind (2018) and The Way You Look Tonight (2019), in addition to several short films.
    
   Feel free to contact with questions, too!
    
   Thanks.
   Masaya
  • By A Nordqvist
   Hej!
   Jag söker en aspirerande manusförfattare som vill utveckla ett lärande projekt tillsammans.
  • By Nilsmarcus
   Hej!
    
   Jag skriver otroligt mycket musik och en stor del utav den är symfonisk musik. Jag är givetvis medveten om att filmmusik och liknande ska skräddarsys till ändamålet, det är lite det som är tjusningen. Är öppen för alla möjliga projekt.
   Nedanför här hittar du länkar till lite musik jag har gjort.
    
   "Ghost key" -
   (5:52)  
   "Don´t open it!"
   (5:32)  
   "Return of the Judge"
   (0:58)  
   Mer musik hittar ni på min youtube-kanal:
   https://www.youtube.com/channel/UCmTbYQ-aZqQNhKQsbU41Enw/featured?view_as=subscriber
    
   Kontakt: Marcussjokvisth@gmail.com
    
    
   Mvh
   Marcus
  • By Malmborg
   FOTOGRAF / REDIGERARE SÖKES till
   Mechanic Eye
    
   Nu utökar vi vårt produktionsteam med en till fotograf med redigeringskunskaper. Vi ser gärna att du är en person med stort personligt engagemang och driv som vet att det lönar sig i slutändan. Om du vet hur du hanterar din filmkamera och har ett sinne för hur du vill ha din ljussättning runt omkring är du rätt person för oss.
    
   Arbetsuppgifter
   -Du kommer att vara vår A-fotograf i våra större och mindre projekt. Där det närmaste stora projektet är vår långfilmssatsning med arbetsnamnet Under Jord, med planerad produktion under 2019.
   -Du kommer att få huvudansvaret för redigering med möjligheten att själv styra om och hur du vill inkludera oss övriga med redigeringskunskaper i ditt arbete.
   -Tillsammans med våra manusskribenter för kortfilmer och sketcher kommer du också att få huvudansvaret över vår planerade Youtube-verksamhet. Där du kommer att få filma och redigera material till vår kanal.
    
   Kvalifikationer
   -Du har erhållit dig kunskap i filmfotografering på ett eller annat sätt, via utbildning eller ditt brinnande filmintresse.
   -Du och din kamera är bästa vänner med varandra och du vet vad ni behöver runt omkring er för att fånga den bästa möjliga scenen på film.
   -Du hanterar efterarbetet bra och strävar alltid efter att nå ett perfekt resultat.
   -Du är en person med stort engagemang och driv och uppskattar långsiktiga samarbeten och att göra karriär tillsammans med ditt team.
   -Du bor i Borås med omnejd, är villig att flytta till eller har möjlighet att pendla fritt till och från.
    
   Lön
   Till en början Projektbaserad, vid långsiktigt samarbete även fast lön.
    
   Sök jobbet
   Ansökning görs till Robin.malmborg@mechaniceye.com, bifoga cv och en presentation om dig själv där du berättar om vem du är, hur du ser på framtiden och hur du önskar utvecklas tillsammans med oss.
    
   Har du frågor så kontakta oss via sociala medier eller privat, alla våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida http://www.mechaniceye.com.
  • By PabloFernandez
   Hej Alla. Nu har vi filmat klart långfilmen Finding Alice och klippningen har satt igång.
   Vi vet redan nu att vissa saker behöver kompletteras och detta är schemalagt 31-Aug till 3e-Sep
    
   Filmen är independent finansierat så det vi söker är folk som är villiga att vara med 4 dagar, träffa massa med sköna filmare och hjälp oss avsluta.
    
   Hör av dig till info@laithaus.com och berätta lite om dig själv.
    
   Stor kram.
    

×
×
 • Create New...