Jump to content

Outcast - Explicit Content


marblejoker
 Share

Recommended Posts

Tjenare.

 

Lite snabba grejer bara:

 

Du har säkert hört det förut, men i manus ska man bara beskriva saker tittaren kommer att se. Så när du skriver vad karaktärerna har jobbat med som tidigare och så vidare så bör du överväga att förmedla den informationen med dialog eller dokument eller liknande, eller helt enkelt strunta i det.

 

Man ska även försöka undvika att skriva vad tittaren känner/tror, som när du skrev att vi förstod att något låg under golvet. I sådana tillfällen så ska du istället beskriva situationen mer noga, så att läsaren förstår på egen hand det du nu skriver att han förstår.

 

Jag rekommenderar också att du laddar ner Celtx, ett gratis och riktigt bra manusprogram. Jag vet inte hur insatt du är i manusskrivande, men texten ska till exempel inte vara centrerad, plus en massa andra rätt så fjantiga detaljer. Med programet så slipper du i alla fall tänka på sånt, och fler kommer vilja läsa. För det kanske låter konstigt, men många struntar nog i att läsa ditt manus så fort de ser hur det är formaterat.

 

Utöver dessa smågrejor så tyckte jag det var intressant, och du var riktigt duktig på att måla upp bilder med dialog. Och på tal om just dialog så tyckte jag den var riktigt bra, den lät naturlig men ändå filmtuff.

 

Du sa att du skrev det på några timmar och inte kollade igenom efter stavfel och dylikt. Betyder det att du inte kommer utveckla det vidare? För det vore roligt att se en ny version som är korrekt formaterad :)

Link to comment
Share on other sites

Tack, kanns skont med lite feedback!

Ja, som det kanske marks i texten har jag som sagt inte vart sa noggrann med alla detaljer, och mycket av det man lart sig forut har blivit glomt (har inte pluggat film pa lite mer an ett ar nu). Men jag uppskattar att du tog dig tid att lasa och tar till mig av det du sager :)

Link to comment
Share on other sites

Me like, I´l love it long time... storyn flyter och man vill läsa mer, och det grova språket, ja what the fuck, det var väl ingenting onödigt grovt, utan det passade in "like a glove" i dialogen.

 

Din manusformatering lämnar väl en del övrigt att önska, men det är väl bara att lära sig eller ha nån som formaterar åt sig som Woody Allen gör(tror jag) nån var det i vart fall.

 

vad är det tänkt att bli, tv-serie, kort eller långfilm?

Link to comment
Share on other sites

Tack :)

Japp, jag ar val medveten om att det finns massa fel i den, men jag tycker att en story ar som mest orginell nar man bara skriver den som en direkt tolkning av vad man ser i fantasin - och om man sedan gar in och borjar ratta dom dar detaljerna direkt ar det latt hant att man forstor det dar naturliga flodet, sa jag struntade helt enkelt i det och la upp den direkt for att fa lite respons.

An sa lange har jag inte tankt sa mycket pa vad jag vill gora med stycket. Den ar delvis uppbyggd som en novell, med borjan ganska sa mitt i storyn, och med ett oppet slut, vilket gor att mojligheterna ar ganska manga. Men jag tror att det som skulle gora historien bast ar att bara fortsatta skriva som jag gjort nu, det sattet som jag tycker kanns enklast; att lata karaktarerna gora allt jobb, medans jag bara enkelt antecknar vad jag ser :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Albinsandberg
   Hej!
    
   Postar här för all sorts feedback samt träning.
    
   obs, endast 4 sidor exklusive titeln.
    
   Vill också notera att jag ska försöka göra flera korta manus gärna mellan 5-15min. Så denna är min första.
   One last drink.pdf
  • By Bylundjonas
   Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. Mardrömmarna efter den situationen relaterade mycket till död och även likkistor, vilket var läskigt. Jag var ju barn och visste ju inte hur det fungerade efter man har dött, men jag har försökt beskriva min rädsla så bra jag kan i manuset för att man ska få en uppfattning att det var så här han upplevde det i drömmarna och kände.
    
   Threadet som manuset är baserad på: https://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=38225
    
   Manuset: The file is gone.
  • By nashville
   Tja!
    
   Det här manuset är en over the top komediserie som inte är så realistisk. Jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva stilen men kanske typ 30 Rock blandat med en light-version av Airplane.
   Loglinen för serien skulle kunna vara: En femtiotvå år gammal man delar en lägenhet med två tjejer i tjugoårsåldern efter att hans fru lämnat honom. -- Vilket låter perverst och som en äcklig önskedröm, men jag lovar att det inte är fallet.
   Jag är medveten om att serien aldrig skulle kunna produceras, av många orsaker, men är mera intresserad av om ni finner det underhållande. Kommentarer gällande struktur, karaktär, beskrivningar, om handlingen ens går att förstå och sånt skulle också uppskattas jättemycket.
   Rumskamrater-nashville.pdf
  • By RoKi
   En liten story om en religiös sekt som beslutar sig för att spränga ett vattenkraftverk och orsaka en syndaflod.
   Är helt ny på det här med att skriva, men tyckte att det var väldigt roligt. Såg det som en film hela tiden:)
   Guds Änglar:RoKi.pdf
  • By agnes99
   Hej!
    
   Det här är mitt första kortfilmsmanus (på 3 sidor) och jag skulle gärna vilja få respons/kritik.
    
   Synopsis: Viktor upptäcker att hans mamma är borta när han kommer hem en kväll. Det oroar honom så han går ut för att leta efter henne och efter en tids letande hittar han henne på kyrkogården.
    
   (Det är inte en händelserik historia, men jag hoppas att känslorna förmedlas.)
    
   Grejen är att jag har en lång bakgrundshistoria till Viktor och hans familj, så jag är rädd att manuset inte blir lika bra för en som inte har tagit del av deras historia. Varför jag skrev ett kortfilmmanus av det hela är för att jag är en noob (så jag ser fram emot att få respons och råd). Jag hade lite problem med en heading som ni kanske kommer märka och lite andra saker... Det finns en massa olika formateringsregler och jag vet inte riktigt vilka jag ska följa!... och ska man översätta de engelska uttrycken?
    
   FYI, så skrev jag manuset i Celtx (funkade bra men kan inte ta bort scennumreringen) och titeln är inte helt bestämd, vet inte ens om en borttappad är rätt ord, men kände att jag behövde skriva nånting.
    
   Tack på förhand för er respons! :)
   Screenplay (6).pdf
×
×
 • Create New...