Jump to content

Recommended Posts

Hej!

 

Håller på med en sekvens som utspelar sig i öknen. Bilden är fotad framför green screen-duk, sedan har jag i After Effects skapat avlägsna berg med pen tool och fractal noise. I bakgrunden har jag lagt en himmel-bild.

 

Hur kan jag förbättra bilden? Hur gör jag bergen snyggare?

 

Vad säger ni?

 

Tack!

IMG_2227_00000.jpg

Link to post
Share on other sites

Förutom det som de ovanstående skriver så borde du först tänka ut vad för sorts öken du borde använda dig av i bakgrunden. Allt beror på hur din bild är utformad. Jag testade att söka på "mexican desert" för till skillnad från vanlig öken tror jag en med små buskar och med större sandkorn skulle se bättre ut eftersom din bild inte direkt är som t ex Sahara (som inte är stäpp).

 

En sån här komposition borde även bestå av en förgrund, en mellangrund och en bakgrund för att avleda ögat från den skarpa kanten som du har i din bild.

 

Jobba även mycket med ljuset. Din bild verkar lite mörk för en öken. Beror så klart alltid på vilken effekt du vill uppnå.

 

Mvh Hampus

Untitled-1.jpg

Link to post
Share on other sites

Jag tackar så mycket för hjälpen!

 

Jag blev väldigt inspirerad av Quantums bild. Men det känns ändå inte riktigt "mitt" att använda andras bilder. Därför kommer jag göra ett försök att skapa berg själv genom att göra jordhögar med stenar på. Lägger upp resultatet när jag är färdig.

 

Har dock en annan bild att visa upp. Vad tycker ni om den? Det ska föreställa en liten kulle som utgör horisonten mot himlen. Ser det dåligt ut? (Bortse från bilen.)

 

Undrar också vilken effekt jag ska använda för att skapa det ljuset som Quantums la till på min bild. Testade med curves med fick det inte till det så bra.

IMG_2231_00000.jpg

Link to post
Share on other sites
Quantum, den där versionen blev snyggare än förväntat, nästan trovärdig! :-D

(menat uppriktigt, den ursprungliga bilden såg väldigt miniatyr ut...)

 

Tack så mycket van Caine :-D

 

Jepser, att använda curves är inte alls fel. Jag började med att dra ner på det blåa i bilden och boosta det gröna en aning. Sedan drog jag ner färgmättnaden i bilden med Hue/Saturation. Sedan försökte jag matcha de resterande lagerna med förgrunden så gott det gick. På allt detta la jag sedan två Justeringslager (Hue/Saturation och Curves) Huruvida jag fixade med dem minns jag inte.

 

Grynigheten skulle till en början vara sand som flög i bilden. Dock visade sig inte det så trovärdigt men det drog bort uppmärksamheten en aning från de skarpa kanterna.

 

Hoppas tipsen är av godo. Jag har också flera gånger känt som du att det känns fel att ta andras bilder ;)

 

Edit: Sanden känns lite för färgstark och kontrastrik. Dra ner lite på kontrasten och öka ljuset en aning. Tänk också på att i en öken så finns det inte mycket till moln.

Link to post
Share on other sites

Tackar så mycket för alla tips, det uppskattas!

 

Jag har ett litet nytt problem. Jag vet inte riktigt hur jag ska keya bort färgen i bilden. Jag kör med en röd duk då bilen är grön. Hur ska jag få bort det röda från kanterna av bilen? (Se bild.)

sample.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By andreas ljung
   Hej!
    
   Köpte precis Element 3D ifrån Videocopilot och har stött på ett litet problem. Gjorde en enkel animation där en 3D-text flyger in mot en 2D-yta. Vill samtidigt att kameran rör sig som i en båge framför det hela. När jag rör på kameran med Orbit Tool eller Track Tool så håller sig texten på plats emot ytan, men när jag animerar och kör en preview så fastnar texten liksom statiskt mot kameran efter att ha hängt med i början. Eftersom att det funkar i några frames så misstänker jag att det är ett hårdvaruproblem, typ RAM-minnet. Har 16 gb men grafikkortet (PNY Quadro K620) stjäl 4 gb så det finns 11-12 till godo.
    
   Nån som stött på liknande problem?
    
   /Andreas
  • By pariba
   Hej,
    
   Håller på och testar lite smått och försöker föra över ett projekt från After Effects till Premiere Pro. Av någon anledning så får jag inte över kompositionen till Premiere, utan får endast över själva bakgrunden men inte animeringen.
    
   Jag bifogar en skärmdump från mitt projekt i After Effects. Det jag får över är alltså det lager som heter "Pale Red Solid 1", och jag får alltså inte över lagret som heter "Bar1" (som utgör själva kompositionen).
    
   Förstår inte riktigt varför. Har sparat ner filen till en Premiere Pro-fil för att därefter kunna importera den i mitt Premiere-projekt. Men hur ska jag även få över kompositionen? Är det något jag har missat?!
    
   Tacksam för hjälp!

×
×
 • Create New...