Jump to content

Skapa tecknad film?


Recommended Posts

Jag har sökt lite på nätet efter steg-för-steg guider som visar hur man gör tecknad film i photoshop Cs4 extended, men har inte hittat något. nån som vet en bra sida eller som själv håller på och som kan ge mig några tips? Finns det andra program som är bättre till just det här?

Link to post
Share on other sites

nja. Kan inte och kan inte. Det är ju fullt möjligt att använda Photoshop till animation. Iochmed att man på slutet kan använda tidslinjer och keyframes även i det programmet. Men det är inte riktigt vad jag skulle rekommendera. Själv gör jag bilderna i Photoshop men sätter ihop allt med After Effects tillsammans med bakgrunder och diverse positionsrörelser och sånt.

 

Det jag brukar rekommendera är att läsa hur man brukade göra förr i tiden, innan datorer. Men översätta klippning till Premiere/FCP/Avid, producera bilder görs i Photoshop och själva fotograferingen av bilderna på en superavancerad multiplane/motion-control-kamera blir AfterEffects.

 

Men visst. Dom flesta brukar köra Flash för animation nuförtiden. Själv är jag väl lite för gammaldags för det. Jag gillar mina pixlar. Vektorer är så kontraintuitivt, även om Flash fungerar bättre än de flesta andra program som använder vektorer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...