Jump to content

Videobelysning till DV-kameror


ErikV
 Share

Recommended Posts

hmm... ja 30 W kommer du inte så långt på utomhus...beroende på, som 16:9 säger, vilket avstånd lamporna kan stå, men också hur vid bilden är så kan man säga hur starka lampor du behöver... men om man säger att du typ ska filma relativt vida snowboardbilder så kan du ju testa me typ 2-3 sånnahär:

 

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=38130270

 

Testa ställ dom på olika ställen så dom träffar... vad de nu e du ska filma. Om de e snowboard kan de va rätt ball å köra en lampa mittemot varann "tvärs över linsen" (mao en t höger å en t vänster)

Link to comment
Share on other sites

Har du bemödat dig om att googla efter de tre fabrikat som jag nämnde ovan. Lampor från dem används i professionella sammanhang och sitter till exempel på kameran; med kvarttumsgänga eller med adapter till blixtsko.

 

Du måste börja med att tala om på vilka avstånd du ska spela in extremsporten. Vilken befintlig belysning som finns. Dagsljus eller konstljus. Givet att videosensor är på 320ASA kan du bestämma bländare eller öppna upp helt på objektivet och gå på ljusstyrkan. Sedan får du räkna bakåt vad du behöver för belysning på kameran om det ens räcker till med bara kameramonterad belysning.

 

Sedan får du ta hänsyn till att en likström lyser hela tiden medan en växelström pulserar och inte ger lika stort ljusflöde. Om inte en 25W lampa räcker för dig; ta två lampor i dubbelmontage. Eller om inte LED-bestyckad panel räcker - ta två paneler.

 

Om du inte vet var du ska spela in och ljuset inte räcker får du skruva upp gain och förstärka signalen med grynighet som följd.

 

Men du kan börja med att själv googla fram produkter från PAG, Anton Bauer och LitePanel så att du får ett hum om hur mycket de kostar. Du kan räkna med mer än 10000:- för nya grejer och lite billigare begagnat. Sedan beror det på var du köper utrustningen. Sverige eller import från tillverkare eller detaljist.

 

Lycka till

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...