Jump to content

Göra stenväggar till stopmotionfilm


zatanael 15
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Beror väl lite på hur mycket tid du vill lägga ner på väggarna. Och hur mycket tid du faktiskt behöver lägga ner på dem. Om det t.ex ska vara mörkt i rummet behöver man ju inte lika mycket detaljer osv.

Jag tror jag skulle kunna slänga upp en "how_to" här, om du beskriver lite mer vad det är för sorts stenvgg du är ute efter - uthackad grottvägg, murad sten..?

 

Överlag är frigolit och spackel ett bra alternativ för sten. Jag gissar här på att det du är ute efter är en typ "grott-stenvägg".

Karva och slipa upp den struktur du vill ha med en mattkniv och rasp/fil, och sandpappra ner de värsta skarpa (onaturliga) hörnen. Ta sedan och smeta på latexspackel (finns diverse olika märken runt 50-70kr tuben) direkt med fingret - Knappt halvmilimetertjocka lager räcker bra.

Blöt sedan en tvättsvamp och krama ur så den är lätt fuktig och dutta över hela ytan.

Om det blir för glansigt och slätt så har du för mycket vatten i svampen, och om spacklet fastnar för mycket och dras med så har du för lite vatten.

 

I stort sett vilken stenstruktur som helst kan imiteras med denna metoden.

Man kan använda olika grova svampar också, och rentav baksidan på en sådan där grön grov tvättsvamp på en del ställen. Nyckelordet för alla naturmaterial är att det ska vara ojämnt och varierande för att se realistiskt ut.

Link to comment
Share on other sites

det finns texturerade plastskivor med tegel på i välsorterade hobbyaffärer, dessa är bara att måla så ser de väldigt verkliga ut. vet dock ej vad de kostar. annars, kan man köpa nåt som kallas för plasticards, vita plastark i A4 format i varierade tjocklekar. Sedan kan du skära ut och bygga upp en vägg med dem. Allt beror på hur mycket tid och jobb du vill lägga ner på det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...