Jump to content

Maskning i After effects


Stina018
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Jag håller på och redigerar en musikvideo och har fått ett litet problem. Jag har aldrig tidigare använt Adobe After Effects, och nu ska jag byta ut en spegelbild i ett klipp.

 

Klippet i fråga rör på sig, och då samtidigt förflyttas spegeln i bild. Hur ska man då gå till väga? Jag använder som sagt maskning och har fått det på grej så länge som bilden står stilla, men när spegeln förflyttas i bild vet jag inte hur jag skall göra.

 

Vill gärna ha ett snabbt svar eftersom rough-cut ska vara inne på torsdag, jag kommer arbeta dag som natt med det här om jag måste. För det ska bli som jag har tänkt :)

 

 

Stina

Link to comment
Share on other sites

Är det ngt som "täcker spegeln" i fråga? Dvs går ngn person in framför bilden?

 

Är det bara några frames går det nog fortast att göra manuella keyframes för hand.

 

Fixa masken som den ska se ut när spegeln är stilla.

Aktivera keyframes funktionen (klicka på "stoppuret" till vänster på lagret).

Sätt en keyframe på första rutan där masken måste börja flytta sig.

Scrubba fram till kamerarörelsen "byter håll" - sätt ny keyframe/justera masken.

Scrubba tills nästa rörelse etc.

 

Är det massor av frames, men ingen går in framför spegeln går det att lösa med en sk Track Matte och effekten Corner Pin som därefter "animeras" med hjälp av Motion Tracking. (Det är klart mer att lära sig...)

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By andreas ljung
   Hej!
    
   Köpte precis Element 3D ifrån Videocopilot och har stött på ett litet problem. Gjorde en enkel animation där en 3D-text flyger in mot en 2D-yta. Vill samtidigt att kameran rör sig som i en båge framför det hela. När jag rör på kameran med Orbit Tool eller Track Tool så håller sig texten på plats emot ytan, men när jag animerar och kör en preview så fastnar texten liksom statiskt mot kameran efter att ha hängt med i början. Eftersom att det funkar i några frames så misstänker jag att det är ett hårdvaruproblem, typ RAM-minnet. Har 16 gb men grafikkortet (PNY Quadro K620) stjäl 4 gb så det finns 11-12 till godo.
    
   Nån som stött på liknande problem?
    
   /Andreas
  • By pariba
   Hej,
    
   Håller på och testar lite smått och försöker föra över ett projekt från After Effects till Premiere Pro. Av någon anledning så får jag inte över kompositionen till Premiere, utan får endast över själva bakgrunden men inte animeringen.
    
   Jag bifogar en skärmdump från mitt projekt i After Effects. Det jag får över är alltså det lager som heter "Pale Red Solid 1", och jag får alltså inte över lagret som heter "Bar1" (som utgör själva kompositionen).
    
   Förstår inte riktigt varför. Har sparat ner filen till en Premiere Pro-fil för att därefter kunna importera den i mitt Premiere-projekt. Men hur ska jag även få över kompositionen? Är det något jag har missat?!
    
   Tacksam för hjälp!

×
×
 • Create New...