Jump to content

dreJJan
 Share

Recommended Posts

Nu är det så att jag ska föra över filmerna från min kamera till datorn. Jag har köpt ett firewire kort och sladd till, och kopplat in, och allt det fungerar som det ska. Kameran jag använder mig av är en Panasonic NV-GS90. Vilket pogram ska jag använda mig av, hur gör jag i det etc. Försökte mig nyss själv på det med Sony Vegas 7, men ljudet hackade och kvalitén blev inte den bästa. Där tog jag Capture Video/DV...

 

Tacksam för svar fortast möjligt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By sandrahink
   Hej!
    
   Vet inte om jag har prickat rätt forum, men eftersom det ingår i rekvisitan så gör jag ett försök.
    
   Det kommer att, under flera tillfällen under inspelningen, förekomma när en tonårstjej sitter och bloggar.
   Det kommer även finnas delar när en annan person skriver kommentarer på hennes blogg från en annan dator.
   Under inspelning kommer det även att ingå chatkonversationer mellan de båda personerna.
    
   Nu är då frågan.. hur löser jag detta utan att betala för onödiga webbhotel och utan att dra in en massa reklam. REKLAMFRITT!
    
   Min idé var att om jag bygger en hemsida (i vilket hemside-skapar-program som helst som passar för just datorerna som ska användas) och sedan kör en s.k. "test-screen". Då går ju sidan ut på webbläsaren och så kan man klicka och ha sig bäst man vill. (Då behöver man alltså inte publicera sidan)
    
   Är detta en dum idé? Eller finns det någon med bättre ideér?
   Det där med chatkonversationen har jag inte riktigt någon idé på än så om någon har någon idé angående detta också så är ni välkomna att kommentera =)
    
   Skriv om ni har några ideér! =)
    
   Tack på förhand
  • By wildhack
   Hej alla,
    
   jag håller på att lära mig min DV-kamera, SONY DSR-Pdx10P. Jag har nu upptäckt att det inte finns någon bländarinställning. Vad gör man då, om man vill ställa in bländaren? Detta vill jag göra när jag ställer in (shallow) depth of field, finns det något man kan köpa separat? Eller kan man ställa in något annat som får liknande resultat? :i Jag har ingen aning just nu så om någon vet får ni gärna hojta till!
    
    
   Vänlig hälsning
    
   Wildhack:e
  • By Anders Myrdahl
   Tjena är ny på detta forumet. Verkar vara ett bra forum för folk som är intresserade av att skapa film.
    
   Min fråga är om någon bara så där rentav vet en billig och bra dator som man kan redigera film i. Då menar jag som klarar av att rendera i realistisk tid osv.
   Min budget ligger på ungefär 4000-5000kr. Mer än så vill jag inte lägga för att jag ska köpa en extern mikrofon också.;)
    
   Tack i för hand!
  • By asperholm
   Jag ska ikväll filma en liten privat konsert. Jag använder idag en Canon 60D men har också dagen till ära hyrt en Panasonic AG-HVX200. Min tanke är att ha Panasonic-kameran stående på en tripod och låta den filma hela scenen. Med 60D ska jag vara lite mer rörlig och ta closeups och andra vinklar.
    
   Jag har dock aldrig använt Panasonic-kameran innan och är lite osäker på vilka inställningar som jag ska använda. Ska jag välja Progressive eller Interlaced? 25 eller 50 bilder/sekund? Det kommer förmodligen att vara en hel del skiftande belysning, olika färger osv. Så det kanske kommer att bli lite svårt med exponeringen. Ska jag ställa in manuell vitbalans eller låta den stå på AUTO? Är det en bra idé att använda autofokus?
   Jag är väldigt tacksam för er hjälp.
    
   Tack!
   //Petter
  • By Korvenffs
   Hejsan.
    
   Min kompis gav mig sin dator m.m. för att jag skulle kolla på den.. Det är lite fel på den som inte jag kan med :S
    
   När man startar upp den så står det på skärmen '' No signal '' så stängs den av som om det vore att datorn var avstängd. Och så hörs det pip,pip,pip,pip en annan ton på pipet sedan en lång paus sen så börjar det pipa igen pip,pip,pip,pip annan ton på pipet. Alla pipen är korta. Han har testat med att ha olika skärmar men det är samma sak ingen bild och så står det '' No signal ''
    
   Jag tror det är något fel på grafik kortet eller något fel på anslutningskabeln eller så är det något drivrutin som har kraschat.. Jag har ingen aning jag har aldrig varit med om något sånt innan
    
   Jag vet inte vad det är för moderskort och sånt men jag kan ta och titta upp det senare ifall ni skulle behöva veta vad det är för grejer som dumburken innehåller :)
×
×
 • Create New...