Jump to content

Fråga angående effekt i AE


hjoakim
 Share

Recommended Posts

Hejsan!

 

Var ute efter lite inspiration till kommande film jag ska skapa med en canon HF11 kamera och kom över det här klippet

på You Tube.

 

Effekten jag blev intresserad av att använda mig av finner ni ca 0:37 sekunder in i klippet där två personer är i fokus medan resten av omgivnignen går förbi i, som jag upplever det, lite högre tempo och är ur fokus. Ser nästan ut som tiden står still för de två tjejerna :)

 

Är det här något man behöver DOF lins till eller går det att skapa i After Effects? Tänkte även passa på att fråga om ni har tips på bra filter / objektiv för filmning i stadsmiljö samt om någon vet en bra bok/hemsida med introduktion till grunderna i dokumentärfilmning?

 

Tacksam för svar :)

Link to comment
Share on other sites

Effekten uppstår nog när de övriga människorna rör sig och skapar rörelseoskärpa medans de två tjejerna står still mitt i brännvidden i focus och därför skapar dom ingen oskärpa = effekt uppstår.

 

Edit: Kom på att om man ökar bländaröppningen så blir det rörelseoskärpa på dom som rör sig...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By andreas ljung
   Hej!
    
   Köpte precis Element 3D ifrån Videocopilot och har stött på ett litet problem. Gjorde en enkel animation där en 3D-text flyger in mot en 2D-yta. Vill samtidigt att kameran rör sig som i en båge framför det hela. När jag rör på kameran med Orbit Tool eller Track Tool så håller sig texten på plats emot ytan, men när jag animerar och kör en preview så fastnar texten liksom statiskt mot kameran efter att ha hängt med i början. Eftersom att det funkar i några frames så misstänker jag att det är ett hårdvaruproblem, typ RAM-minnet. Har 16 gb men grafikkortet (PNY Quadro K620) stjäl 4 gb så det finns 11-12 till godo.
    
   Nån som stött på liknande problem?
    
   /Andreas
  • By pariba
   Hej,
    
   Håller på och testar lite smått och försöker föra över ett projekt från After Effects till Premiere Pro. Av någon anledning så får jag inte över kompositionen till Premiere, utan får endast över själva bakgrunden men inte animeringen.
    
   Jag bifogar en skärmdump från mitt projekt i After Effects. Det jag får över är alltså det lager som heter "Pale Red Solid 1", och jag får alltså inte över lagret som heter "Bar1" (som utgör själva kompositionen).
    
   Förstår inte riktigt varför. Har sparat ner filen till en Premiere Pro-fil för att därefter kunna importera den i mitt Premiere-projekt. Men hur ska jag även få över kompositionen? Är det något jag har missat?!
    
   Tacksam för hjälp!

×
×
 • Create New...