Jump to content

Problem med capture från Panasonic NV-GS180


oski
 Share

Recommended Posts

Hej! Jag är ny här på forumet och jag har tänkt att försöka mig på att göra lite film, men som vanligt så går det inte alltid lätt när datorer är med i bilden.

 

Jag har en Panasonic NV-GS180 kamera som jag försöker fånga in materialet i premiere pro CS4 trial version, men kameran hittas inte av windows! Har läst runt lite på google, men inte hittat så mycket om just det. Jag kopplar in den från dv ut på kameran, till min firewire ingång på framsidan av datorn. När jag sätter in den så bloppar det upp nere i hörnet: "USB device not recognized". Men det är ju ingen USB device, utan firewire, så redan här blir man ju förvirrad. Men firewireporten i datorn verkar ju fungera eftersom den hittar iaf nånting (har aldrig använt den tidigare på min hembyggda dator). Och sedan i premiere så hittas ingen capturing device. Och det verkar inte finnas några drivrutinger att ladda ner för kameran. Någon som har någon idé här? jag har slut på dom.

 

Jag använder ett helt nyinstallerat windows XP sp3.

moderkort är Asus m2n4

 

 

Tack på förhand.

Link to comment
Share on other sites

Det har löst sig nu. Jag hittade en USB utgång i kameran som jag använda istället. Då fungerade det perfekt. Men är det någon kvalitetsskillnad mellan att använda usb istället för firewire?

 

Nej inte på din kamera. Det kom för ett par år sedan en standard för att föra över DV video över USB2, men inte alla kameror stödjer det och inte alla vågar lita på att det funkar lika bra verkar det som.

Link to comment
Share on other sites

Jaha... där ser man. Så har man lärt sig nått idag med.

 

Jag var också helt övertygad om att det inte gick.

 

Trialversionen hanterar inte MPEG-filer (Adobe skulle annars få betala licensavgift till MainConcept för varje nedladdad trial-version).

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

När jag sätter in den så bloppar det upp nere i hörnet: "USB device not recognized". Men det är ju ingen USB device, utan firewire, så redan här blir man ju förvirrad.

 

Förlåt, jag vill inte dumförklara dig, men jag är fortfarande osäker på om du verkligen använder USB:n. Det felmeddelande som du referar till kommer aldrig fram vid använing av Firewire.

På Adobes hemsida kan man läsa följande om vad som krävs av datorn för att kunna fånga videoström från DV.

"To capture digital video footage, your editing system needs the following components:

 

For DV or HDV footage, one of the following:

an OHCI‑compliant IEEE 1394 (FireWire, i.Link) port or capture card

 

a non‑OHCI‑compliant IEEE 1394 capture card with presets, drivers, and plug-ins written specifically for Adobe Premiere Pro."

 

Skickar med lite bilder på vad som är USB2 och firewire eller DV som den är märkt med på kameran.

 

Det är en hund begraven. Men funkar det så får vi vara glada :)

gs180o firewire.jpg

gs180a usb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Japp jag är helt med på vad som är firewire och USB.

 

Och nej, det där felet jag visade fick jag bara när jag använde firewire, får inget fel alls med USB. Det var därför jag tyckte det var konstigt att den sade USB i fellmedellandet. Det dumma var att jag försökte få det och funka i flera dagar, utan att ens tänka på att testa USB utgången, för jag trodde inte heller den skulle funka, utan att den bara var till stillbilderna.

Jag har uppenbarligen motbevisat adobe här när det gäller USB, det är bara usbgången jag lyckas captura från. Hade jag haft en till kamera skulle jag filmat mig så ni tror mig =).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Daniel Hållquist
   Hej! Någon som är kunnig när det gäller DCP:s?
    
   Jag har gjort en med Adobe Premiere. Vid export valde jag helt enkelt Wraptor DCP. Exporten tog 62 timmar.
    
   Nu undrar jag dock om något gick fel. Vid exporten såg jag att filen var väldigt stor, 805871 MB, men efter det exporterat klart stod det att DCP-mappen endast var 18,8 GB. Eftersom den exporterade i 62 timmar så man tycker den borde vara större. Eller komprimeras den vid export?
    
   /D
  • By revilofoto
   Hej!
    
   Uppdaterade mitt Premiere...och då dök denna rutan upp...
   Vad ska jag göra?

  • By Jensamannen
   Skall klippa film från 3 kameror som multicam klipp i Premiere. Jag har filmat med 3 DSLR-kameror och intervjun är 1timme lång så kamerorna delar ju upp filmen i typ 20min klipp. När man då gör en multicamsekvens av alla klippen från 3 kameror läggs varje litet klipp i en egen kanal trotts att dom flesta av dom egentligen kommer från samma kamera. Kan man på något sätt städa ihop så man bara får 3 spår. Ett spår för varje kamera.
  • By Jensamannen
   Jag har lagt ett justeringslager med Lensflare på i ett filmklipp i After effects. Nu skulle jag vilja lägga en lätt oskärpa på min Lensflare, men hur gör jag det utan att påverka filmklippet i botten. Jag vill bara att det skall påverka min Lensflare.
  • By anders10
   Hej!
    
   Som rubriken antyder så älskar jag och hatar detta program.. :) Har klippt med det ett par år nu och lärt mig det hyfsat och jag gillar det verkligen när det fungerar. Jobbade senast på en dokumentär som blev klar i förra månaden och var ganska omfattande i material, dock användes inte så extremt med effekter men det blev en del ljudspår/musik/stillbilder/rörlig bild, text etc, det vanliga helt enkelt. Har haft extremt många kraschar där programmet fullständigt hänger/låser sig och fryser till is. Det kan nog räknas i hundratal under den sista månaden som dessa kraschar inträffade. Klippte vi fem timmar på en dag så kanske det rörde sig om 15-20 gånger. Oftast räckte det med att starta om datorn och fortsätta till nästa frysning men har varit i kontakt med Adobe så många gånger att det inte går att räkna då de fått fjärrstyra och rätta till problemen. Därför så hatar jag detta hemska program! Samtidigt är det ju fantastiskt när det fungerar! Har vid ett par tillfällen bett teknikern gå in och kolla min dator om han eller hon kunnat peka på en svag länk men de säger alla att min dator bör räcka. Detta handlar inte om 4k redigering utan vanlig hd.
   Det jag själv tror kan vara den svaga länken är processorn som har hängt med ett tag och det är en i5 2500k vilken i och för sig många säger vara mycket bra. Nvidia Geforce GTX960, 16 ram ssd + vanliga.
    
   Är på gång in i ett nytt projekt men känner att jag vågar inte fortsätta så här då det ger mig svaga nerver.. Flera har rekommenderat Final Cut X och menar att det är betydligt smidigare och stabilare.
   Samma sak i det avseendet med Premiere, det hackar och hänger sig på tidslinjen konstant. Håller på att få gråa hår emellanåt när man ska gå tillbaks och kolla. I alla fall säger personerna jag pratat med att Final Cut inte håller på sådär.
   Vill inte ge mig på varken Sony vegas eller Edius utan hålla mig till de stora eftersom jag är ganska oteknisk och beroende av att kunna få tips på nätet. Alltid bra med många användare som blir = många tips!
    
   Frågan är vad ni som är tekniskt duktiga att jag ska göra? Uppgradera datorn med en ny processor och lite annat och hoppas på det bästa eller lämna Adobe och satsa på Final Cut och i så fall hur pass kraftig Mac bör man ha som är lagom för uppgiften. Inget överdrivet. Spelar aldrig och det kommer inte att bli tal om 4k. Inte nu och inte sen! Blir ju ganska dyr fråga i så fall. Samtidigt så måste jag ha ett fungerande system.
    
   Mycket tacksam för alla svar!
    
   Vänligen
   Anders
×
×
 • Create New...