Jump to content

Spränga av ett smalt träd


vesslan
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Nu är jag här igen med mina fundersamheter. Det är så att i min krigsfilm ska ett träd sprängas på mitten av skott. Ett litet träd alltås typ 5 cm i diameter. Hur kan man göra det på ett snyggt sätt. JAg vill inte syssla med smällare. KAn man kanske kapa trädet på mitten och sedan hålla upp det och sedan släppa det. Om man har kameran på static skulle man kanske kunna hugga av det och ställa dit det och sätta igång kameran igen. Det går ju så fort så det borde ju gå. Sen lägga dit lite rök i efterearbetet.

 

Finns det något annat sett. TAcksam för svar!

Link to comment
Share on other sites

Det beror ju lite på vilket utsnitt man skulle välja. Jag skulle testa att filma trädet helt, sedan såga av det precis som du säger, hålla i det i toppen nånstans och släppa eller kasta undan det. Sen är det "bara" att klippa och lägga på lite rök och splitter.

Link to comment
Share on other sites

Varför fixar du inte någon jägare som kan skjuta av trädet med ett riktigt gevär och filma det, istället? Eller hur ser scenariot ut - ska skådespelare befinna sig i närheten av trädet samtidigt, eller? Är det vid en skog och ingen står inom riskzonen för att bli skjuten så är det ju lugnt.

 

Annars blir det nog svårt att få till en snygg effekt utan pyrotekniska tillbehör, om du verkligen vill att det ska se ut som att trädet sprängs av. Det måste ju fortfarande komma lite rök och kanske damm från där smällen sker, och så måste ju själva barken fläkas upp på rätt sätt osv..

 

Har inga andra idéer. :x

Link to comment
Share on other sites

Om du inte kan trixa till det som andra sagt, enligt ovan. Vilket du ska göra, tycker ja.

 

Filmer ur Finska vinterkriget, realistiska avskjutningar av träd, har du väl sett.

 

I militärövning gjorde vi avverkning skog genom att vi lindade sprängtråd runt varje träd. Seriekopplade allt till varje mellan träd. Ett slags sprängdeg 2cm diameter. Sprängdeg jobbar ju så att den exploderar mot det den är fäst på. Inte uttåt alltså.

Skulle tänka mej att realistiska långfilmer är gjorda på detta sett.

 

Men nu är ja inne på saker som du måste ha tillstånd att göra ;)

/nils

Link to comment
Share on other sites

Jag har tyvärr inte tillgång till pyrotekniksa grejer. JAg har inte tillstånd och jag är bara tillräckligt gammal för att köra moppe (15 alltså;)) JAg vet att det krävs tillsåtnd. MEn det är ett litet träsk mitt in en snårskog vid en vik. Trädet är inte tjockare än 4 cm.

Link to comment
Share on other sites

Spelar ingen roll, du får inte förstöra trädet var det än växer om det inte är ditt träd. Å andra sidan kanske ingen kommer att sakna trädet, men se till att ingen ser det. Det dumma är att din film blir även utmärkt bevismatrial...

Link to comment
Share on other sites

I så fall är det nog inga problem att få lov att spränag trädet. Eller så bär man dit ett eget träd och spränger. Man köper en björkslana av en bonde som har en okapad vedhög och pangar sönder den i skogen. Bara man inte gör åverkar på befintlig växtlighet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

för bästa effekt ska man göra så här: kapa av trädet på mitten borra ett litet hål i toppendelen ta i en liten, MYCKET LITEN sprängladdning sätta i någon typ av sladd sätta på delen igen på något sätt och när aktören skjuter sitter en bakom kameran och ger sprängladdningen en stöt.

Link to comment
Share on other sites

den bästa effekten får du om du kapar ett snitt (ganska djupt) på baksidan av trädet så man inte ser det å sen sjuter du av trädet med ett hagelgevär :birp

 

Kommer se snyggt ut! Har själv testat sjuta av ett litet träd och det krävs nästan mins 5-6 skott innan trädet faller ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...