Jump to content

Manus: Torped (18 sidor)


morotspaj
 Share

Recommended Posts

Jag håller på att skriva ett manus till en actionfilm med tanken att det så småningom ska utvecklas till en långfilm. Jag uppskattar alla idéer och all hjälp.

 

Synopsis

Den svenska maffian vandaliserar restauranger med utpressning som syfte. Poliskåren är rädd för den grova brottsligheten och vågar inte agera kraftfullt. Patrik Öberg är en ung polis som tidigare har haffat psykopaten och våldsverkaren John Blund. Patrik och hans kollega Hannes ingriper i ett butiksrån och Patrik blir tvungen att skjuta en av rånarna för att rädda Hannes. Hannes blir hotad av maffian och vittnar att Patrik använde övervåld. Patrik förlorar jobbet och hamnar i fängelse.

 

I fängelset blir Patrik provocerad av fångarna och drömmer mardrömmar om John Blund. Till slut får Patrik nog och slår ned två interner inför många andra interner i grupprummet. Misshandeln är så brutal att ingen av internerna vågar berätta för fångvårdarna om vad som har hänt.

 

Patrik blir vän med Kevin som tillhör en konkurrerande maffia. Väl frigiven arbetar sig Patrik upp hos Kevins maffia.

 

Våldet trappas upp till öppet krig mellan maffiorna och John Blund blir fritagen för att döda Patrik. Efter att Patriks maffia blir anfallen går Patrik ensam till motattack direkt mot maffiabossens bostad. Patrik dödar alla i sin väg. Slutduellen sker på taket mellan Patrik och John Blund.

Torped, Rasmus Göransson (version 7, grovmanus).rtf

Link to comment
Share on other sites

Föreslår att du läser en bok i ämnet om att skriva en långfilm. Om det är ditt syfte. sparar dig en massa tid. För i grund och botten finns en mall som man använder sig av. Alla filmer använder sig av den. Och då kan du sätta in din berättelse där och se vad passar och vad som inte. Och därifrån utveckla berättelsen.

 

"Save the Cat", "Screenwriters bible" är väldigt bra om du vill göra ett manus liknande den amerikanska modellen. Annars "Att skriva för film" kan jag också rekomendera på svenska. Men lite mera flummig.

 

Om du inte orkar läsa en bok finns manustips här på voodoofilm. Viktigaste tipset är dock att fortsätta skriva. det tar tid att skriva ett helt manus.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...