Jump to content

Reklamfilm mot rattfylleri


Kim-O
 Share

Recommended Posts

Hejsan.

Vi fick en uppgift i skolan att göra en reklamfilm som ska motverka folk från att köra rattfulla. Jag tänkte mig att våran film ska ha som sensmoral att även om man inte känner sig berusad, så kan man ändå vara för full för att köra.

Jag tänkte även att vi skulle försöka ge intrycket av hur lite som kan krävas för skillnaden mellan liv och död, och även försöka få ut begreppet "död" som något av det värsta som finns. Jag tänker mig filmidén med stödord som "sorg", "skuldkänsla" och "ånger".

Är det någon som har en idé på hur vi kan göra filmen?

 

Inget för avancerat helst, då vi inte har alltför mycket tid eller resurser.

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte om jag kan tillföra något men de gånger jag sett en trafikolycka brukar jag tänka att nu är det någon som inte kommer hem till maten. Nu är det någon som inte får höra godnattsaga till kvällen. Nu är det någons säng som kommer att vara tom i kväll. Nu är det någon som sitter och väntar förgäves.

 

Varje gång jag läser en notis i tidningen om en trafikolycka med lindrigt skadade, så är det någon som aldrig mer kan spela fotboll, aldrig mer kan spela piano, aldrig mer springa eller åka skidor.

 

När jag ser en olycka, tänker jag på att tio sekunder innan olyckan var livet helt normalt för den som ligger i diket. Nu är det inte det längre, varken för den som ligger där, eller dennes anhöriga.

 

Var gång jag läser om en singelolycka med en manlig förare mellan 18-25 år och som har hänt mellan 12.00 och 0400 på natten, så erinrar jag mig att nån på teve sa att 100% av den olyckskategorin är rattfylleri.

 

Gå till rad ett.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Skulle jag gjort en reklam om rattfylleri så skulle ajg tagit fram hämska bilder.
Jag hade gjort tvärtom, för det känns så jäkla förväntat att en reklamfilm mot rattfylleri nästan ska vara fylld till bredden av tragisk gore. Använd något som känns fräscht, och slår an psykologiskt, istället för att försöka chocka publiken.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...