Jump to content

Räcker USB 2.0 vid capture från DV-cam


Recommended Posts

Jag funderar på att köpa en extern hårddisk för att hysa all den ohyggliga mängd rådata jag dunkat ner på disk iochmed mitt senaste lilla filmprojekt. Jag använder Adobe Premiere Pro och Capture-funktionen för att få ner datat på disk och kameran använder Mini-DV-band som media. Jag har kört via firewire tidigare och vill gärna fortsätta göra det, men det innebär ett problem om disken också är firewire (har bara en i min maskin, bärbar).

 

Så frågan är;

 

1. Kan jag använda en disk som är ansluten med USB 2.0 och fortfarande streama direkt ner från kameran till externa disken , typ: Cam(fw) > Dator > ExtHDD(usb2.0), utan att mellanlagra manuellt på hårddisken i datorn? Kommer USB 2.0 klara denna hastighet?

2. Någon som vet vad det finns för externa diskar med typ firewire-hub i sig, alltså två uttag, och om man kan seriekoppla kameran och disken på ett uttag i datorn isf?

 

Förslag? Tänker jag fel?

Link to post
Share on other sites
ja de bör fungera, den lagrar nog in allt i en temp-mapp endå innan sedan flyttar. Eller i ram minnet.

 

Kan testa ikväll, har en usb2 hårdisk. Tror inte de ska vara några problem direkt.

Okej. Om du vill testa så hade jag varit ytterst tacksam om du delade med dig av resultatet här. :)
Link to post
Share on other sites
Det fungerar alldeles utmärkt att använda USB 2 diskar när man tankar in DV matrial.

Jag använder både USB 2 och fireWirediskar och jag tycker att båda fungerar lika bra.

 

 

Magnus Efverström

http://www.m-media.se

Ja, då var det ju bara det här med om det finns nåt som liknar firewire-hub i vissa diskar. Om det finns två fw-portar på en extern disk, kan man koppla kameran i den ena av dem då, månntro? Vad är de annars till för?
Link to post
Share on other sites
Ja, då var det ju bara det här med om det finns nåt som liknar firewire-hub i vissa diskar. Om det finns två fw-portar på en extern disk, kan man koppla kameran i den ena av dem då, månntro? Vad är de annars till för?
Tydligen, så går det, ja: http://www.99.se/503563-post4.html .

 

Det var ju bra det. :)

 

Problemet är att jag misstänkte att seriekopplade fw ju borde sno bandbredd från varandra, vilket jag till viss del fått bekräftat efter vad jag läst, iallafall att det kan ställa till problem i kombination med SP2 till Windows XP. Och eftersom USB2.0 är i princip lika snabbt som FW 400, så borde det räcka gott och väl. Då kan jag dessutom ha disken på USB i vid båda fallen då jag tänkt att använda min fw-port till annat samtidigt; dels till min DV-kamera och dels till det fw-ljudkort för inspelning jag tänkt att skaffa snart.

 

Alltså; det blir nog en disk med USB2.0-anslutning. :)

Link to post
Share on other sites

Ja, jag var nere på Jam musikaffär i Malmö idag och pratade med en mycket inspirerande kille som visste mycket om studio och han rekommenderade firewire, OM man har Texas Instruments-chipset på firewire-porten i maskinen, om det gäller bärbar. Och det har ju jag, som tur är, jag har en HP/Compaq nc8430 (som förövrigt sparkar rumpa i allmänhet).

 

Så nu har jag börjat fundera på en fw-disk istället. Eller, som du sa Max_H, en med båda två anslutningarna. Åh.. alla dessa beslut! :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...