Gå till innehåll

Bästa programmet för bluescreen?


warpz

Recommended Posts

AE = Abobe After Effects (http://www.adobe.com/products/aftereffects/main.html)

 

Jag själv skulle föreslå den billigaste av dom alla. Chromanator (http://fxhome.com/chromanator/). Kostar runt 700 kr och betalas med kreditkort eller check till England. Många som använder det är mycket nöjda på grund av hur mycket man får för det lilla priset. Jag själv använder Final Cut Pro 3 och det funkar så länge jag inte massproducerar filmer med bluescreen. Är inte särskilt fascinerad av det längre. ;)

 

Men om du tycker att After Effects verkar bra så kan du alltid köpa Matrox RT.X100 (http://www.matrox.com/video/products/rtx100xtremepro/home.cfm). Då får man After Effects, Adobe Premiere Pro, Audition och Adobe Encore DVD plus videoredigeringskort och kablage för realtidsredigering inpackat i ett pris mindre än vad själva AE kostar. Men ska du bara ha ett program för bluescreen så ska du inte köpa AE eftersom att det skryter med så mycket annat. Chromanator är specialiserat på blue-/greenscreen och du får det för ett otroligt mycket lägre pris.

Länk till kommentar
Share on other sites

700 spänn är väll vad ett data/xbox spel kostar nu förtiden så det kan man ju inte kalla dyrt för ett bluescreen verktyg. Men har man AE så ska man skaffa en plugin som heter Keylight.. det slår det mesta.

 

Om du värkligen vill vara bäst så har Discreet en jävla massa produkter som proffsen använder dagligen på sina bluescreen produktioner. Men det är lite överdrift om du spelar in en film med polarna tex...

Länk till kommentar
Share on other sites

Om du använder dig av DV så är det svårt att jobba med green/blue-screen... har dock hittat ett plug-in till AE som heter DV Matte Pro som fungerar bra... kan köpas på nätet för ca 700:- (om jag minns rätt).

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 2 veckor senare...

Min är ca 30 kvadratmeter och det bra med den är att då kan man springas lite på den och röra sig ungefär hur man vill.

 

Storleken beror ju på vad du ska göra. Ska du röra dig mycket eller vara flera personer bör du kanske ha en i klass med min, ska du bara stå stilla i princip behöver du bara en liten, det säger sig ju självt :)

 

Ändrade rubriken från "Bluescreen" till "Bästa programmet för bluescreen?"

Länk till kommentar
Share on other sites

Ja det var exakt den jag menade :)

 

Jag upplevde inte några problem med skuggor eller ljussättning bara för att det var pappar. Det var istället bara lättare för pappen höll sig rak och slät hela tiden.

 

Dock så vill jag rekommendera att du köpter greenscreen istället (alltså chromagreen) för jag tycker det är lättare p.g.a att det är ljusare, men du kanske inte kan, men om du kan, ta green :)

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...