Jump to content

The King of Kong


_nemo_
 Share

Recommended Posts

  • 3 months later...

Igår kväll fick jag äntligen chansen att se denna film.

 

Den är underbar, riktigt jävla underhållande!

 

Den har allt, extremt sköna karaktärer, en antagonist och protagonist, vändningar, svek, konflikter, konspirationer, kärlek, härliga biroller och sidekicks.

 

Rekommenderas varmt.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Jag såg den nyss, och nog för att den var underhållande, men jag anade ugglor i mossen. Protagonisten och antagonisten var alltför tydligt utmejslade. Filmen kändes lite väl tillrättalagd. Och det var för många antydningar som aldrig bekräftades i rena citat.

 

Så jag kikade lite på Twin Galaxies forum och fick en rätt annan bild av vad som hände än vad filmen förmedlade. Jag blev inte särskilt förvånad. Även om man begraver en hund djupt så sprider sig lukten.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

Tycker själv dokumentärer åtminstone ska försöka söka sanningen. Förstår inte poängen med dem annars.

 

OT varning:

 

Då är du lurad. Det finns ingen objektiv skildring av sanningen. Nämn gärna ett exempel på en (sevärd) dokumentärfilm som strävar efter en objektiv bild av verkligheten. (t.ex i den här tråden http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=8035&page=2&highlight=dokument%E4rfilm )

 

Det närmaste man kan komma är att titta på en film från en bevaknigskamera utan tidsavbrott eller klipp. Problemet är att någon har bestämt bevaknigskamerans plats och vinkel (man ahr valt vad den ska visa), därmed är den inte objektiv.

 

det är en dokumentärfilm (inte ett dokumnet). Det är filmarens egen bild av verkligheten. Det finns redan trådar om det. Dokumnetärfilmare är inte journalister.

 

saxat från wikipedia

"Dokumentärfilm saknar ett objektivt ställningstagande eller en objektiv skildring av verkligheten eftersom de flesta dokumentärfilmare menar att det är inte bara saklighet och fakta utan också åsikter, känslor och upplevelser som utgör själva dokumentären."

 

p.s nu har jag inte sett filmen i fråga så jag kan inte uttala mig om den specefikt, natuligtvis om det förekommer fabricerade fakta eller scener med förskrivet manus så är ju dessa scener att betrakta som fiktion eller Mokumnetär alt. drama dokumnetär. Vilket då bör framgå.

 

On topic:

 

Amerikanska dokumnetärer har ofta en berättarstil som gör dem platta. b.la stör jag mig på talking-head som dom envisas med. Men helt klart måste den här filmen ses. Man vill ofta skriva folk på näsas (utgår från att folk är idoter, precis som inom spelfilmen) som inte kan förstå vad som händer när kameran är med och bara betraktar ett förlopp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...