Jump to content

Ljudöverföringsproblem till dator


Sokurovs lärjunge
 Share

Recommended Posts

Hej, jag har skrivit detta inlägg på Redigerings-forumet också, men jag är inte säker på var det hör hemma så jag skriver det här också.

 

Jag har just installerat programmet Ulead Videostudio 6, och det funkar perfekt att överföra och fånga videoklipp från min kamera till den, som sen går att spara i videofiler.

 

Min kamera är en Canon MV400 och den har två ljudspår, Stereo1 och Stereo2. Det går att dubba på ljud i efterhand, och eftersom hela filmen som jag gjort är dubbat i efterhand har jag spelat in med Stereo1 och sedan dubbat in ljudet i Stereo2. Men när jag överför videoklippet till datorn kommer bara ljudet från stereo1 med! Trots att jag ställer in kameran på att spela upp Stereo2. Jag har prövat att ställa om kameran i olika ljudkanaler och även mixa stereo1/stereo2, men datorn fångar bara stereo1, som är helt värdelöst för det är bara ljudet från inspelningsplatsen och inte det jag dubbat på i efterhand.

 

Finns det nån som vet hur jag ska lösa det här problemet, så att det ljudspår som kommer på videoklippet i överföringen är Stereo2? Måste man ha ett annat program för det? Är det för "anvancerat" för Ulead Videostudio 6?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...