Jump to content

robotröst?


joli91
 Share

Recommended Posts

Jag undrar hur man får en robotröst på ett ljudklipp, ni som spelat HALO vet kanske att "bollen" pratar och så vill jag få till det. Den effekten har de även svagt i hus i helvete på kanal3 när man får se tillbaka i tiden.

 

 

 

Ps. Jag använder audacity och skriver otydligt (är trött klockan är mycket och har sovit lite. :P DS

Link to comment
Share on other sites

"The index" rösten ;)

Jag tror de har skurit mycket bas, sedan lekt fram nåt med flangers / phasers så man får fram skumma fasningar och dubblerat rösten ett par gånger. Det finns roliga plugins som gör mer roliga saker och skapar "robotröster", jag hade ett sånt till protools 5 för några år sen, kommer inte ihåg vad det hette bara, "robo"nånting misstänker jag.

Nåja skär basen med en eq upp mot 250Hz skulle jag prova med, kolla om phaser eller flanger finns som effekt i audacity och lek med dom så tror jag du hittar nåt. Det finns inget direkt recept på hur man gör och vad som är rätt som tur är.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det spelar ingen som helst roll vad du använder för att uppnå ett sånt resultat, det är helt & hållet HUR du använder vad du har som makes the difference.

Vocoder är ett vanligt men lite klurigare sätt att arbeta för att uppnå robotröst, ringmodulator, granularsynthes, repeater, flanger & vanlig eq med compressor är andra vanliga metoder.

I Star Wars så är exempelvis allt som finns på Darth Vaders röst ett delay med runt 15-20millisekunders fördröjning, & i första serien med Transformers ett eko på runt 30-50 millisekunder.

Mitt råd är att leta upp dom skummaste & mest flippade gratisplugins & leka gösslet ur dom tills du hittat vad du söker.

Ger både ett mer personligt sound & är kul som fan att göra :-)

Jag tänker inte säga exakt vad jag gjort mina robotröster av, lika mycket av ren sekretess som att jag byggt sakerna själv, men kan säga att det är genom att leka & ha kul som det mesta kommit fram :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...