Resultat 1 till 18 av 18

Ämne: 3D Text med roterande kamera

  1. #1
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard 3D Text med roterande kamera

    Nån här som har sett xtremes tutorials. Tänkte göra en kombination av 2st tutorials som fanns på deras hemsida. Den första var den med 3D text och den andra var den där kameran först går mot texten och sedan ut igen samtidigt som ett sken dyker upp då och då. (MG-tutorial och 3DText-tutorial tror jag att dom hette).

    Det jag vill göra är att skapa 3D-text samtidigt som kameran snurrar runt texten och skenet dyker upp från plan-ytan med grid-effekten.

    Hur gör man det?

  2. #2
    Besatt medlem
    Reg.datum
    apr 2004
    Inlägg
    645
    Karma
    16

    Standard

    Länka till tutorna så man kan se...

  3. #3
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    ok...här har du länkarna! Det jag vill göra är alltså följande:

    Jag vill göra den här effekten:
    http://www.xtreme-is-back.com/tutorials_motiongrps.html

    Men istället för den där "platta texten" så vill jag ha med den här 3D-texten:
    http://www.xtreme-is-back.com/tutorials_speffects.html
    (Tredje bilden om du börjar räkna nedifrån)

  4. #4
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    Snälla jag behöver verkligen hjälp med det här. Har provat alla möjliga konster men det funkar inte...

  5. #5
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2005
    Ort
    Vänersborg
    Inlägg
    486
    Karma
    0

    Standard

    skaffa 3d program och gör ljuset i ae?
    Med vänliga hälsningar avsändaren.

  6. #6
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    nä men prloblemet e de här:

    Jag skapar en 3d text som tutorialen visar. Men sen kan jag inte få den att fastna på den plana ytan så att kameran går runt den. Utan ytan snurrar runt men texten står still...

  7. #7
    Medlem Planit_ins avatar
    Reg.datum
    jan 2005
    Ort
    Tibro
    Inlägg
    64
    Karma
    0

    Standard

    Lägg till en kamera i din comp, så ska du se att det funkar.
    Sony HDR-FX1E

  8. #8
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    Det har jag redan gjort...men det funkar inte! Andra förslag?

  9. #9
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    Det här var nog det största och svåraste problem jag haft hittills. Och ingen har kunnat hjälpa än så länge. Finns det verkligen ingen här på forumet som har tid och lust att förklara? Skulle nästan bli överlycklig om jag fick hjälp...

    Tack på förhand!

  10. #10
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    Alltså nu har jag suttit med det här problemet i flera veckor. Orkar inte med det längre!

    Just nu ser det ut så här. Kameran åker runt golvet i den cirkulära rörelse jag vill men problemet är att 3d texten (skapad i ae) inte hänger med. Jag behöver på nåt sätt SÄTTA FAST den på golvet så att kameran åker runt texten OCKSÅ!

    Hur??

  11. #11
    Besatt medlem jmalmstens avatar
    Reg.datum
    dec 2004
    Ort
    Östersund, Sweden
    Inlägg
    2 936
    Karma
    17

    Standard

    är 3d texten en 3dlager? om den inte är det så kommer den att helt ignorera dina syntetiska kameraåkningar...

    Gonatt för idag...
    Hemsida >> http://www.jmalmsten.com/

    --- Finnes jobb för filmmakarintresserad i Jämtland? Slå en signal, droppa ett mail. Jag gör det mesta som är lagligt...

  12. #12
    Besatt medlem
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Norrköping
    Inlägg
    1 265
    Karma
    16

    Standard

    Precis. Det måste vara markerat i rutan för att klippet ska reagera på kameraåkningarna. Hehe lite surt om du missat det...

  13. #13
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    nu förstår jag inte riktigt vad ni menar med ruta? 3D texten är skapad i after effects och består av flera lager. Sen vill jag att kameraåkningen ska gå runt 3d-texten också och inte bara golvet...

  14. #14
    Besatt medlem jmalmstens avatar
    Reg.datum
    dec 2004
    Ort
    Östersund, Sweden
    Inlägg
    2 936
    Karma
    17

    Standard

    Det finns en serie rutor som man kan kryssa för varje lager i sekvenstidslinjen, shy, collapse, effects, frame blend, motion blur, adjustment layer, och den magiska, 3D. för att kameranrörelsen ska gälla så måste denna ruta vara ikryssad. Nu har jag tillochmed tittat innantill så det är i den ordningen den ska ligga i AE. Precis därimellan Source Name och Parent... hoppas att det hjälper... för om den inte är förkryssad så ligger texten bara som en HUD på bilden. och det är så det ska vara...
    Hemsida >> http://www.jmalmsten.com/

    --- Finnes jobb för filmmakarintresserad i Jämtland? Slå en signal, droppa ett mail. Jag gör det mesta som är lagligt...

  15. #15
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    nej, jag har inte markerat 3d-rutan. Anledningen till det är att texten blir "platt". Formen på texten ändras...börjar nästan tro att det inte finns nån lösning. Har jag rätt?

  16. #16
    Besatt medlem
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Norrköping
    Inlägg
    1 265
    Karma
    16

    Standard

    Du måste ha den markerad för att den ska reagera på kamerans rörelse. Om du vill att texten ska vara i "riktig" 3D, alltså att den har djup så tror jag inte du kan göra det i AE utan något specielt plug in.

  17. #17
    Besatt medlem jmalmstens avatar
    Reg.datum
    dec 2004
    Ort
    Östersund, Sweden
    Inlägg
    2 936
    Karma
    17

    Standard

    Det du kan göra är att göra texten i en separat komp och lägga in den i din main-comp. då borde inte textens färger ändras utan behandlas som vilket vanligt 2d-lager som helst, fast i 3d.

    Eller menar du att texten bara blir platt, utan att den ändras när man tittar på den rakt framifrån,,, tough luck... det är så den ska bli i AE, tänk dig gamla 3d-spel som doom 1 och wolfenstein 3D och sånt, där har du 2d-bilder (så kallade Sprites i spelvärlden) i ett 3d-landskap då kallades det 2 1/2 D just för att det är någonstans mittemellan 2d och 3d...
    Hemsida >> http://www.jmalmsten.com/

    --- Finnes jobb för filmmakarintresserad i Jämtland? Slå en signal, droppa ett mail. Jag gör det mesta som är lagligt...

  18. #18
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2006
    Inlägg
    513
    Karma
    14

    Standard

    jmalmsten--> Jag syftar på det andra du sa. Texten blir platt och när kameran roterar kring texten så är den inte i 3d utan det är som en importerad bild som är i 3d...om du förstår vad jag menar?!

    Danell--> Visst vill jag att texten ska ha det djupet som 3d texter har. Det är just det som är problemet. Finns det speciella plugins som du syftar på kanske?