Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Tips på glasögon

 1. #1
  Nybörjare
  Reg.datum
  feb 2019
  Inlägg
  1
  Karma
  0

  Lugn Tips på glasögon

  Hej!

  Det här kanske är fel ställe att posta på men hoppas någon av er har liknande erfarenheter som jag och lite tips.

  Var nyss hos optikern pga kraftig huvudvärk och verkar ha överansträngda ögon men inget allvarligt synfel. Blev tipsad om "skärmglasögon" som blockerar blått skärmljus. Har någon erfarnehet av sådana? Hjälper dom?
  Jag har som mest huvudvärk när jag suttit hela arbetsdagar och koncentrerat redigerat vid datorn.

  Har någon erfarenhet av att handla från https://www.smartbuyglasses.se/ och hur lång va isåfall leveranstiden? Vill ju inte spendera en förmögenhet men gärna ha snygga glasögon om jag måste ha dom dagligen.

  Tacksam för alla tips!

 2. #2
  Besatt medlem ghijohanssons avatar
  Reg.datum
  sep 2012
  Ort
  Lund
  Inlägg
  526
  Karma
  7

  Standard

  Jag är egentligen fel person att svara, men jag trodde att man i första hand skaffar skärmglasögon eftersom de fokuserar på rätt avstånd.

  Priset ska rimligen vara samma oavsett på vilket avstånd glasögonen fokuserar. Är du säker på att du inte kollat priser för glasögon som är gjorda för att titta på olika avstånd?

  Dessutom, hur bekvämt sitter du vid datorn? Normalt sett får man givetvis ont i rygg osv om man sitter fel, men visst kan kroppen signalera fel.

  Och ont i ögonen kan rimligen även bero på fel belysning.

 3. #3
  Besatt medlem
  Reg.datum
  aug 2008
  Inlägg
  302
  Karma
  11

  Standard

  Jag är 65 och har varit med dator sedan 1984 och har aldrig hört talas om att blått ljus från en dataskärm kan förorsaka svår huvudvärk faktiskt så det var en nyhet. Jag tror du är i början av att behöva läsglasögon helt enkelt och såna kan man köpa för några tior så där skulle jag börja min undersökning. 1,5 i styrka kanske som första test och sen gå uppåt till du upplever att det blir ok. Bågarna duger också det är ju bara glasögon. Sedan flera år tillbaka använder jag mina läsglasögon i vardagen som riktiga brillor och det funkar väldigt bra för mig så ögonen verkar vara ganska anpassningsbara.

  Det är mycket kom och köp konserverad gröt där ute så man ska nog vara kritisk. Det är inte alla optiker som ligger på toppnivå heller (har hänt mig) så det finns anledning att tänka kritiskt.

  Om man blockerar blåljuset hur ska man då kunna färgkorrigera och färglägga video?

 4. #4
  Besatt medlem ghijohanssons avatar
  Reg.datum
  sep 2012
  Ort
  Lund
  Inlägg
  526
  Karma
  7

  Standard

  Då jag själv äger ett par sådana där tiokronors läsglasögon så instämmer jag i att det kan vara värt ett försök. Så kolla Jula, Rusta eller vad som ligger närmast dig.